Valdžia kapituliuoja: parkingo branginimas atidedamas (atnaujinta)

Politika, Svarbu

Trečiadienio vakarą, miesto Tarybos posėdžio išvakarėse, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo profilyje „Facebook” tinkle pranešė, kad į posėdžio darbotvarkę jo paties potvarkiu įtrauktas parkingo branginimo ir apmokestinamų zonų išplėtimo klausimas nebus svarstomas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Dėkoju visiems klaipėdiečiams už išskirtinai aktyvų dalyvavimą diskusijose bei siūlymus dėl „parkavimo Klaipėdos mieste” Tarybos sprendimo. Aišku viena, – tikrai ne viskas išdiskutuota, nes viskas išsakyta ir, deja, ne viskas išgirsta. Todėl rengėjai (Savivaldybės administracija – A. K.) atsiims šį klausimą ir rytojaus posėdžio darbotvarkėje šio Tarybos sprendimo nebus. Grįžta bus, kai bus sutarta ir suderinta”, – rašo V. Grubliauskas.

Ketvirtadienio rytą, posėdžio pradžioje, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tokį siūlymą atsiimti motyvavo išvakarėse gautu Melnragės bendruomenės kreipimusi.

Opozicijos atstovei liberalei Alinai Velykienei primygtinai paprašius toliau svarstyti šį klausimą, buvo surengtas atitinkamas balsavimas dėl jo palikimo darbotvarkėje. Jo metu paaiškėjo, kad dauguma – 18 politikų – palaikė administracijos direktoriaus iniciatyvą išbraukti sprendimo projektą. 12 norėjo sprendimą priimti ketvirtadienį.

„Tai yra manipuliacija ir politikavimas, todėl, kad aiškiai yra visuomenės pasipiktinimas, aiškiai Tarybos dauguma nepritartų ir tai yra žaidimas”, – po balsavimo replikavo valdančiajai daugumai priklausanti Vaida Raugelė.

Savivaldybės administracija sprendimo projektu siūlė žaliąją zoną pakeisti į geltonąją (išskyrus Girulių plente naujai įrengtas automobilių stovėjimo aikšteles, kurios liktų žaliojoje zonoje). Mokestis už automobilių stovėjimą 1 val. žaliojoje zonoje dabar kainuoja 0,3 Eur/val., geltonojoje – 0,6 Eur/val.

Atsižvelgiant į Parko g. gyventojų nusiskundimus dėl lankytojų eismo pažeidimų Poilsio parko prieigose, siūlyta papildomai apmokestinti šią teritoriją priskiriant ją geltonajai zonai, o Melnragėje, Audros gatvėje, esančią automobilių stovėjimo aikštelę siūlyta priskirti raudonajai zonai.

Buvo numatyta pakeisti senamiestyje esančios raudonosios zonos rinkliavos rinkimo laiką sezoniškumo principu, t. y., siūloma, kad laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. rinkliava būtų renkama visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 22 val., o nuo rugsėjo 16 d. iki balandžio 30 d. – visomis savaitės dienomis nuo 8 iki 20 val. Dabar rinkliava renkama darbo dienomis nuo 8 iki 18 val.

Smiltynėje, kuri yra priskirta raudonajai zonai, rinkliava ir toliau būtų buvusi renkama kiekvieną dieną, laikotarpiu nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. – nuo 8 val. iki 22 val.

Centrinėje miesto dalyje esančias mėlynosios zonos aikšteles siūlyta perkelti į mokamų zonų prieigas.

Sprendimo projekte buvo ir siūlymas nuo rugsėjo 16 d. raudonosios zonos tarifus padidinti nuo 0,9 Eur/val. iki 1,5 Eur/val.

Kartu nuo kitų metų pradžios siūlyta pabranginti visus automobilių stovėjimo leidimus. Gyventojų leidimas, kuris dabar metams kainuoja 2 eurus, turėjo pabrangti iki 10-ies, o verslo leidimus po diskusijos su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais siūlyta branginti 50 proc.

Nuo 2022 m. sausio 1 d. siūlyta praplėsti mokamas stovėjimo zonas šiaurinėje miesto dalyje: Sportininkų g. rajone – iki Malūnininkų g. ir pietinėje miesto dalyje – iki Kauno g. Naujos apmokestinamos teritorijos turėjo būti priskirtos mėlynajai zonai, kurioje rinkliavos tarifas yra mažiausias.

23 Comments

  1. NNP

    NNP . Naujoji neniškinė politika , iškraustyti senamiesčio gyventojus už miesto ribų. Autobusų ešelonai per senamiestį Tiltų gatve tušti bilda , apvažiavimo tilto nebestato , parkavimo mokestį padvigubina.

    Reply
  2. Koala

    O kada kas tvarkys miesto teritorijas nuo šunų išmatų? Nėra kur kojos pastatyti, tik Žvejybos uoste išmatų. Niekas nekontroliuoja tu šunų šeimininkų. Veda po langais didžiausius šunis ir šikną. Negalima nei žodžio pasakyt, puola šeimininkai. O policija nėra nei karto tokius ispejus, ar sudrausminus. Mačiau ne kartą kaip stovint policijos mašinai kieme prie Minijos g. esančio namo, žmonės vedžioja šunis ir sik.. na čia pat ant pievutes vaikų žaidimų aikštelėj. Bet jų niekas ne perspėjo kad rinktų savo šunų išmatas. Pašikino ir nuėjo. Pikta kad tokia tvarka Klaipėdoi. Parkuose irgi taspats, kupeta ant kupetos. Baisu! Gali vaikas įminti į išmatas ir užsikrėsti. Kada bus konteineriai išmatomis šunų ir kada bus sudrausminti šunų šeimininkai?

    Reply
  3. Simona

    Automobilių parkavimo mokestis yra pirmiausia tvarkos užtikrinimo mokestis. Kiek turi kainuoti tvarka. Dabar ji kainuoja 30 % rinkliavos. Manau čia yra rezervas, kad ją nedidinti dvigubai. Rinkliava turi būti teisinga. Jeigu ją indeksuotumėm kasmet infliacijos dydžiu, turbūt niekas nepyktu ir nesipiktintu

    Reply
    • Kur matėte?

      Teisinga rinkliava? Kuri didinama, kad padengtų ir administravimą, ir papildomų pinigų pririnkt. Tvarka gali būti – tegu padaro Turgaus gatvę pėsčiųjų zona. Bet ne – tada negalėsi neapskaitytų pinigų prisirinkt.

  4. Antanas

    Automobilių srautams reguliuoti yra daug kitų priemonių, čia rūpi pinigai, o ne žmonių sveikata. Jei mieste žmonių sveikata rūpėtų, niekas nebūtų leidęs prie Žemynos gimnazijos stadiono tvoros pastatyti atvirą automobilių plovyklą. Žiemą sniegas parodė kiek brudo nuo plovyklos plaukia į stadiono teritoriją, o ten normaliomis sąlygomis turėtų sportuoti vaikai. Sniego danga parodė plovyklos poveikį, parodė kaip atrodys sportuojančių vaikų plaučiai.

    Reply
  5. Jonas

    Memelenderiui !!!
    Buduli tu buduli …..gaila , kad tokiu kaip tamsta atsiranda . As , del manes ,man ir tt , o pagalvoji apie zmones kurie uzdirba minimuma , bet turi ir vaikus ir tevus , kurie tp nori ir prie juros ir i senamiesti patekti , daznai ne del pramogu ,o del sveikatos. Labai linkiu , kad memelenderio tipo buduliams , atsisuktu antras lazdos galas ir gerai voztu …, kad atsirastu galimybe pajausti ka tai reiskia …

    Reply
    • to Jonas

      tai gal tada atsisakome autobusu, nes jus turtingas ir galite islaikyti masina. Siaip tai jei turite masina tai normali auto prieziura kainuoja labai brangiai pirma draudimas, tepalo keitimas, filtro keitimas, kuras (ne is Jozitos), avarijos atveju remontas. Bet siandien visi kas netingi turi kliadarus, kurie nera priziurimi ir tersia miesta, o kai kurie politikai begioja per miesta ir iesko Grigeo vamzdzio, kai kiekviena diena 100 tukst. automobiliu uzsiveda Klaipedoje (gal per karantina taip nebuvo).

  6. Memelender

    Gaila kad savivaldybė pasidavė budulių spaudimui. Deje Klaipėda ir toliau bus okupuoto automobilių ir bus panašesnė į Rusijos užkampius, vietoj to, kad atgaivintume senamiestį iš laisvinę jį nuo kibirų.

    Reply
    • Naivuoliui

      Grubliauskas ir CO nenori, kad šita kadencija būtų paskutinė. O branginimas penkis kartus, t.y. 500 proc. – labai drąsu netgi Grubliauskui ir CO. Automobilių nemažės, o va kišenės būtų pasipildžiusios.

  7. Gerai..

    Bet kada bus atleistas Mockus?

    Reply
    • Anonimas

      newer

  8. Jonas

    Labai gerai ir teisingai pasielge , bijo revoliucijos, geras zenklas.
    Turi nuimti ir esamus mokescius prie juros , zmones turi teise pailseti , pasizvalgykit po europa , yra mokamu aiksteliu prie pat juros , pliazu , o keliatas metru toliau – prasau nemokamos .
    Klaipedoj tie gosuoliai visa pajury apsizerge , taip ir norisi palinketi , kad jiems visiems tas nepasotinamas godumas islystu ……labai blogai
    Klaipedieciai , kovokim uz savo teises! Pries nezabota gobsuma !

    Reply
  9. to pamastymai

    tai jie gi nori gyventi oriai, vaziuoja su kledarais, valgo papigiai, arbatpiniginiu nepalieka, bet vaidina save milijonieriais. Daugelyje Vakaru valstybiu zymiai daugiau uzdirbantys zmones nei turi nei auto, nei tokiu namu. O cia kiekvienas ubogas turi ir matai rinkliava jis jau nesumokes, nes labai brangu.

    Reply
    • Alio

      Kai uzdirbsi minimuma zmogau,gal ir tavo vaikai noretu per vasara bent pora kartu jura pamatyti.tu sedi ant pinigu maiso,tai sakai tau gyvent reikia,o kas ne -tai jau ne zmogus

  10. Ateitis

    Gaila, kad pritrūko valios. Pasirinkimo turime nedaug: arba apmokestiname ten, kur reikia ir sutvarkome šitą chaosą, arba toliau piktinamės, kad per centrą ir pajūrį užkimšusius kledarus neįmanoma praeiti šaligatviu . Čia tik principinis klausimas, kas svarbiau – tvarka ir ekologija, ar chaosas ir patenkinti siauro mąstymo žmogeliai.

    Reply
    • Anonimas

      Ar jūs matote kokį sutvarkymą po kainų kėlimo? Tik, kad daugiau su telefonais tikrintojų atsiranda, o jeigu už surinktus pinigus dar mokamų brangesnių aikštelių įrengia, tai jau ne žmogui, o valdžiai pliusas.

    • Tiesiog klaipėdiškis.

      Va, tik nesuprantu, tamstos, kuo čia dėti šalugatviai, o ir prie ko čia,,ekologija“. Jug automobilių, nuo to, kad pakeltų kainas, mieste nesumažėtų, o,,chaosas“, kaip paminėjot, tai priklauso, nuo mūsų pačių mąstymo, bet ne nuo įkainių dydžio!

    • Ratas

      Dirbk statybininku gerai moka.

  11. konservatoriai pamatė

    kad jų kontroliuojamas savivaldybė paruošė jiems kilpą, tai net jų ale vadas parašė, kad atsiima ir kaip tas vilkas striukis beuodegis nusliūkino gėdingai į mišką.

    Reply
  12. Bailys

    Bijo protingų pokyčių.
    Vėl užkimš senamiestį kledarais neįgalūs, kurie nebegali savo kojom.paeiti 300 m:(

    Reply
    • Pamastymui

      Meras ne bailys realistas, rinkliava bus padidinta, tik vėliau. Mane stebina tie kurie skundžiasi, kad atvažiavus į senamiestį pavalgyti reikės susimokėti rinkliavą. Tokie „sručai” ir kavinėje perka tik pigius patiekalus, pigų vyną, arbatpinigių praktiškai nepalieka. Kam jie tokie reikalinga? Manau tokiems reikia važiuoti valgyti į Klaipėdos energijos valgyklą Šilutės pl. ten neblogas maistas ir už parkavimą mokesčio nėra.

    • bailiui

      Kada buvot senamiestį nuo kada jis užkimštas?

    • Marytė

      Gyvenk kaime nevažiuo į miestą

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This