Klaipėdietį jūreivį atvirame vandenyne išgelbėjo šiukšlių plūduras

Svarbu, Uostas ir jūra

Denis Kišinevskij
2021-02-25

Komentarų: 4

Ramiajame vandenyne 52 metų jūreivis iš Klaipėdos iškrito už borto ir 16 valandų praleido atviroje jūroje. Apie tai, kaip vyko jo gelbėjimo operacija, pasakojama Naujosios Zelandijos tinklapyje Stuff.

Vasario 16 d. apie 4 val. ryto pasikeitus pamainai mašinų skyriuje  krovininio laivo „Silver Supporter” mechanikas Vadimas Perevertailovas pajuto karštį, jam ėmė svaigti galva.

Laivas plaukė iš Naujosios Zelandijos Taurango uosto į britų užjūrio teritoriją – Pitkerno salas. Jūreivis išėjo į denį pakvėpuoti tyru oru, prarado sąmonę ir įkrito į vandenį. 

Niekas iš įgulos nepastebėjo, kaip V. Perevertailovas atsidūrė už borto, tad sausakrūvis plaukė toliau.

Iš visų jėgų stengdamasis išsilaikyti vandens paviršiuje, kol dar nenusileido saulė, jūreivis horizonte pastebėjo juodą tašką ir ėmė plaukti jo link. Nuplaukęs keletą kilometrų, jis pasiekė žvejybinį plūdurą ir, į jį įsikibęs, ėmė laukti pagalbos. 

Vyriausiojo mechaniko laivo įgula pasigedo maždaug po 6 valandų. Kapitonas apgręžė laivą ir ėmė ieškoti dingusio komandos nario.

Jo galimą buvimo vietą nustatė pagal V. Perevertailovo įrašus laivo žurnale, apskaičiavę, kur maždaug tuo metu galėjo būti laivas.

Kapitonas paskelbė pagalbos šauksmą tuo metu tame regiono buvusiems  laivams. Į paiešką įsitraukė prancūzų karinių jūrų pajėgų lėktuvai iš Taičio, prancūzų meteorologai apskaičiavo už borto iškirtusio jūreivio galimą dreifavimo trajektoriją.

Klaipėdietis vandenyne išbuvo 16 valandų. Stuff nuotr.

Šią informaciją „Atviros Klaipėdos“  korespondentui patvirtino mechaniko kolega. Jis taip pat pranešė, kad šiuo metu dėl įvykio vyksta  tyrimas. Neatmetama, kad jo detalės gali būti sensacingos, todėl laivo savininkai ir įgula kol kas nuo komentarų susilaiko.

V. Perevertailovą surado jo paties sausakrūvio įgula. Pamatęs horizonte laivą, nukentėjusysis rado jėgų pakelti rankas ir ėmė šauktis pagalbos.

Anksčiau buvo skelbta, jog klaipėdietį jūreivį surado ir iš vandens ištraukė prancūzų Polinezijos gelbėjimo tarnyba.

„Dėl nuovargio jis atrodė pasenęs 20 metų, bet jis išgyveno. Tėvas labai norėjo išsigelbėti. Aš, ko gero, būčiau iškart nuskendęs, bet jis visada buvo geros formos, buvo sveikas, ir dėl to, manau, išgyveno”, –  žurnalistams sakė V. Perevertailovo sūnus Maratas.

Jis patikslino, kad plūduras nė prie nieko nebuvo pritvirtintas. 

„Tai tiesiog buvo jūros šiukšlės, bet jos laikėsi paviršiuje, o to ir reikėjo mano tėvui”,-  sakė Maratas.

Jo teigimu, tėvas norėjo tą plūdurą pasiimti kaip suvenyrą, bet nusprendė jį palikti vandenyje, vildamasis, kad galbūt jis išgelbės dar kieno nors gyvybę. 

4 Comments

  1. 0op

    Geru draugu komanda pasigedo draugo po 6 valandu

    Reply
    • Ty

      Tu suprask,kad po pamainos visi eina i savo kajutes pailsėti ir pasigedo tik tada kai tikriausiai i kofe taima neatėjo. Jums tik komentuoti jūroje nebuvus. Čia dar greit pastebėjo jug jo pamaima tik po 16 h. būtu prasidėjus,o kas tada?

  2. Bocmanas

    Tai ar jūreivis ar mechanikas?

    Reply
    • Anonimas

      Tikriausiai ” PUŠKINAS „

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisininkas Jurijus Martinaitis: „Gyvenimo prasmė yra būti laimingam“

Klaipėdiečio Jurijaus Martinaičio pavyzdys parodo, kad siekti savo svajonių niekada nevėlu. Netgi rekomenduotina išbandyti kelias profesijas, skirtingas šalis, kad suprastum ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras padėjo evakuoti sužeistą jūreivį

Ketvirtadienio pavakare Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą telefonu iš Vokietijos laivo savininko, kad laive ...
2022-03-04
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Paminklą prancūzų karo belaisviams perkels į matomesnę vietą

Klaipėdos uosto teritorijoje esantis paminklas Prancūzijos karo belaisviams bus perkeltas į visuomenei labiau prieinamą vietą. Uosto direkcija skelbia dėl to ...
2021-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This