Į Salanto upę teka teršalai (atnaujinta)

Fotoreportažai, Regionas

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius savo profilyje „Facebook” tinkle pranešė, kad pirmadienio vakarą Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos Salantuose bando sustabdyti į Salanto upę betekančius teršalus – galimai dyzeliną.

„Teršalai atiteka drenažo vamzdynais, tačiau vis dar nepavyksta nustatyti iš kur. Tad prašome ir salantiškių, galimai žinančių kur yra „paslėptos dyzelino talpos“, pagalbos!!!! Kad teršalai nepasklistų, Salante buvo sumontuotos boninės užtvaros. Taip pat papildomos užtvaros atvežtos iš savivaldybės. Užterštas vanduo pumpuojamas į specialias talpas, kurių jau atvežta papildomai. Pasiruošta, esant reikalui, papildomai jų atvežti ir naktį”, – rašo meras.

ATNAUJINTA. Antradienio rytą meras informavo, kad teršalai vis dar liejasi, bet jie jau yra surenkami utlizavimui ir į upę nepatenka. 

Nors salantiškiai aktyviai sureagavo ir jau pirmadienio vakarą dalinosi informacija, kur gali būti taršos šaltinis, jis iki antradienio ryto vis dar nebuvo nustatytas. Šaltinio nepavyko nustatyti ir su dūmine bei kita įranga patikrinus visus šulinius. 

Salantas yra dešinysis Minijos intakas, įtekantis į šią upę netoli Kūlupėnų.

1 Comment

  1. Ona

    Kas atsikratė dyzelinio automobilio, manau bando atsikratyti ir kuru

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Klaipėdoje - didelė tarša kietosioms dalelėmis (atnaujinta)

Uostamiestyje, Šilutės plente esanti taršos matavimo stotelė antradienį fiksuoja daugiau nei dvigubai didesnį už leistiną kietųjų dalelių kiekį ore, o ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This