Prie skiepų – eilė kaip sovietmečiu

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

Šią savaitę Klaipėdoje nuo COVID-19 ligos pradėjus skiepyti 75 metų ir vyresnius senjorus, pirmadienį po pietų portalo žurnalistai sulaukė pasipiktinusios klaipėdietės skambučio.

Moteris teigė eilėje prie Klaipėdos miesto poliklinikos skiepo laukti turėjusi net 40 minučių.

 „Nors žmonėms pasakyta ateiti skiepytis tam tikru laiku, grafiko čia visiškai nesilaikoma”, – apmaudo neslėpė senjorė.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei prieš 15 val. nuvykus prie poliklinikos, ją iš tiesų pasitiko įspūdinga lauke laukiančių žmonių eilė. Tiesa, daugelis joje stovinčių garbaus amžiaus klaipėdiečių, tarp kurių buvo matyti ir vienas kitas jaunesnis, buvo ramūs ir pasipiktinimo nereiškė.

Viena moteris, stovėjusi jau netoli įėjimo, teigė patekti į vidų laukianti apie pusvalandį, o eilės viduryje stovinčioji – apie 20 min.

„Gana greitai eina eilė. Aš gyvenu kitoje gatvės pusėje, kai per langą pažiūrėjau, visai nedaug žmonių buvo, bet kol atėjau, jų iš kažkur staiga prisirinko”, – sakė inteligentiškos išvaizdos senjorė. Ji teigė nematanti bėdos kartu su kolegėmis apie pusvalandį pastovėti eilutėje.

Visi laukiantieji tvarkingai dėvėjo veido kaukes, eilėje stovėjo gana glaudžiai šalia vienas kito.

Tuo metu Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė sakė apgailestaujanti dėl susidariusios situacijos, tačiau teigė, jog dėl to iš dalies kalti ir patys senjorai.

„Šeštadienį pas mus skiepytis neatėjo beveik 200 užsiregistravusių žmonių, po pietų sėdėjo visos komandos, neturėjo, ką daryti. Be to, penktadienį apie 90 iš „Nefridos” užsiregstravusių neatvyko. O šiandien visi vienu metu suėjo, dirbam visi suplukę, stengiamės, reguliuojam srautus”, – sakė poliklinikos vadovė.

Jos teigimu, praėjusią savaitę čia jau baigti vakcinuoti vyresni nei 80 metų klaipėdiečiai, šiandien (pirmadienį) pradėti skiepyti ir 75 metų senjorai.

Kai kurie klaipėdiečiai, pamatę ilgą eilę, priėję klausinėjo, ką čia duoda. Sužinoję, jog eilė prie skiepų, neslėpė nuostabos. Garbaus amžiaus rusakalbis teigė skiepytis nežadantis.

„Man 85 metai, bet šeimos gydytojas man dar neskambino. Bet jei ir skambins, aš nesiskiepysiu”, – sakė linksmai nusiteikęs senolis.

17 Comments

  1. Kormorano virusas

    Kad pasidarė bardakas, kalti ir įstaigos, kurioje buvo skiepyjama, darbuotojai. Kodėl leido skiepytis, tiems, kuriems tą dieną nebuvo skirtas laikas?! O turi būti taip:savo laiku neatėjai, kai buvo skirta, tai prašom sėdėt ir laukti, kol bus paskiepyti tie, kuriems tai dienai skirtas laikas, o dabar kažkokie pirdžiai, matai, sugalvos savo tvarką daryt – ateisiu tada, kada pats už norėsiu! Šitokių dalykų neturi būti, tvarka yra tvarka ir reik žinoti savo vietą!

    Reply
  2. Husky

    Pirmiausia, „sovietmečiu” eilėje stovėti reikėdavo ne 40min.,o žymiai daugiau,kaip pavyzdį pateiksiu mėsos parduotuvę buvusioje M.Gorkio g.,dabartinėje Liepų,ten man vaikui būnant tekdavo stovėti eilėje nuo 4-5h.ryto,kol 8h.atidarys parduotuvę,kad su močiute nupirktume porą kg. „sosiskų”,padorios mėsos tiek pat ir kokią vištelę,nes kiekis būdavo parduodamas žmogui…
    Antra,mane stebina,kaip vadinami senoliai,tokių eilių nebemena,jog piktinasi dėl valandėlės eilėje,o kas svarbiausia kur,o gi į „skerdyklą” savo noru,avinų banda ir tiek…Kaip lengva viską pamiršti,bei pasiduoti žiniatinklos sklaidai…
    Sveikatos visiems ir šviesaus proto!

    Reply
  3. Vidma

    Sovietmeciu eiliu nebuvo?,nes tokius virusus grieztai atsegdavo ir momentalei lokalizuodavo

    Reply
  4. Aldona

    Tvarką turi regukiuoti poliklinikos darbuotojai, o ne eilėje stovintys. Atėję paskirtu laiku turi būti paskiepyti, o tie kurie nesilaiko tvarkos tegul stypso kitoje eilėje kol atsiras tarpas ir bus pakviesti arba paskirtas kitas laikas. Tvarką turi įvesti nuo pat pradžios kitaip chaosas tęsis.

    Reply
    • Faktas

      Taigi senjorai neateina laiku… ateina valanda prieš, užsiima eilę ir burbuliuoja, kviečia žurnalistus ir toliau burbuliuoja

  5. Anonimas

    Dūdoriaus tvarka…

    Reply
    • Specelistas

      Sakyčiau dūdžiaus bardakas ?

  6. Palmirai

    Palmira, gal galite parašyti, kodėl Klaipėdos savivaldybė neskiepija šiaurinėje miesto dalyje? Kodėl neišskaidytas srautas, vidi sukišti į vieną nugyventą polikliniką? Iki Kauno mąstymo netraukiam? Kodėl seni žmonės turi stovėti eilėse? Gėda už valdžią, nesugebančią paskiepyti šimto žmonių per dieną. O kai bus tūkstantis?

    Reply
    • Akivaizdu

      Jo jo, išsirinkot Grubliauską tas laiko Janušonį… ko dar norit?

    • Pilnaties žmogau

      Prie ko čia Janušonis? Atsipeikėkit, ne jis gyventojus skiepija, o savivaldybė organizuoja ir nustato tvarką.
      Ir aš noriu, kad ta tvarka būtų o dūdorius imamus pinigus atidirbtų.

  7. Lauris

    Visi kas eina skiepitis yra kausai nezino kas po skiepu gali atsitikti

    Reply
    • Zosius

      Kodèl kaušai? Tai protingi,bet pavargę nuo gyvenimo žmonės,kurie nusprendė savo noru ,,išeiti”…

    • Klaipėdietė

      Tamstai gal nežinoma, kas susirgus covid 19 gali atsitikti, kad taip neprotingai kalbi. Siūlyčiau, kad tie, kurie taip kalba ir galimai nešioja virusą niekur nebūtų įleidžuami be neigiamo testo pažymėjimo. Ir kas 10 dienų privalėtų testuotis. Tada senjorams nereikės skiepytis.

  8. A

    Čia ir yra sovietmetis. Kaip galima taip srautus reguliuoti.

    Reply
  9. Nemira

    Kažkaip įdomu turi skambint ar pačiam reikia registruotis, vyrui 74mNe

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Turi skambinti šeimos gydytojas, bet šią savaitę dar tik nuo 75 m. ir vyresnius skiepija.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Miesto sveikatos įstaigoms siekia gauti 7 mln. eurų paramos

Klaipėdos savivaldybė skelbė, jog parengė investicinį planą ir jau pateikė paraišką finansavimui gauti, kad Sveikatos centro veikloje dalyvaujančios miesto gydymo ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This