Tarp STT tiriamos galimos korupcijos – ir KUL bei Klaipėdos miesto poliklinika

Kriminalai ir nelaimės

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis, tarp jų – ir Klaipėdos, skelbia šiuo metu atliekanti didelės apimties korupcinio pobūdžio ikiteisminį tyrimą.

Juo siekiama nustatyti, ar organizuojant ir dalyvaujant skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų medicininės įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosiuose pirkimuose, nebuvo padaryta korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų.

Pranešama, jog šiomis dienomis atliekami būtini procesiniai veiksmai visoje Lietuvos teritorijoje, renkami tyrimui reikšmingi duomenys.

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, jog šiuo metu visos Lietuvos mastu tiriama daugiau kaip 100 nusikalstamų veikų. Įtariama, kad į šias nusikalstamas veikas galėjo būti įtrauktos daugiau nei 10 Lietuvos gydymo įstaigų iš daugiau kaip 10 savivaldybių, jų vadovai ir kiti asmenys, atsakingi už viešuosius pirkimus.

Šiuo metu įtarimai dėl įvairių korupcinių nusikaltimų pareikšti 35 asmenims, tarp jų – 4 privačių įmonių vadovams bei 6 gydymo įstaigų vadovams.

LNK duomenimis, tarp tiriamų medicinos įstaigų pateko ir Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL) bei Klaipėdos miesto poliklinika.

Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.

BNS skelbia, kad Kretingos rajono tarybos nario, buvusio parlamentaro socialdemokrato Virginijaus Domarko, kuriam šiame ikiteisminiame tyrime yra pateikti įtarimai, vadovaujama „Limeta“ 2019-2020 metais pasirašė 1,1 tūkst. sutarčių už 20,577 mln. eurų. Kita tyrime minima įmonė „Graina“, per dvejus metus po laimėtų viešųjų pirkimų sudarė daugiau kaip 600 sutarčių už daugiau kaip 37 mln. eurų. Viešųjų pirkimų duomenys rodo, jog „Graina“ medicininę įrangą tiekė įvairioms Lietuvos gydymo įstaigoms ir savivaldybėms. Pavyzdžiui, tarp didžiausios vertės pirkimų yra Klaipėdos miesto savivaldybės pernai įsigyta 1,3 mln. eurų vertės gama kamera.

3 Comments

  1. Oho ho ? Sutapimas ?

    ir KUL ir poliklinikos steigėjai yra Klaipėdos m savivaldybės taryba ? Alio , pone mere ? Nėra Jūrininkų , nėra Respublikinės kurios yra SAM pavaldumo ? Kas dėl Dulkio , jis čia nei piršto neprikišo , nes tokios operacijos ruošiamos ne 3 mėnesius , panašu dėkoti reikėtų ” valstiečių ” valdymui .

    Reply
  2. Panašu

    Dulkys rimtai išdulkins vagis. Bet kiek galima- tiek dešimtmečių, o jie vis dar valstybėje klesti.

    Reply
  3. O Janušonis

    Grubliausko ginamas draugelis. Tau ką kartu?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Meras apie iniciatyvą dėl Vaikų ligoninės: „Protu nesuvokiamas dalykas“

Reaguodamas į Seimo Sveikatos reikalų komiteto rekomendaciją prie Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) prijungti Klaipėdos savivaldybės valdomą Vaikų ligoninę, trečiadienio rytą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

Biržos tiltą remontuoti nori viena, o projektuoti polikliniką - 5 įmonės

Trečiadienį, pasibaigus pasiūlymų pateikimo terminui dėl antrą kartą paskelbto Biržos tilto per Dangės upę kapitalinio remonto ir tvarkybos darbų konkurso, ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This