Karaliaus kalba*

Spyglys

Spyglys
2021-03-05

Komentarų: 4

Į kūrybinę dvikovą su Spygliu įsitraukęs jo konkurentas dalinasi dar viena įžvalga, kad netrukus karališkame Klaipėdos mieste nutiks didingasis įvykis, galintis drąsiai konkuruoti su garsiąją Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio VI kalba, sužavėjusią ne tik jo tautą, bet ir Holiduvą.

„Jau netrukus karalius Vytautas kreipsis iš savo karališkojo sosto į miestelėnus, apžvelgs savo karalystės gandas ir negandas, iškilmingai suskaičiavęs varguolių uždirbtus grašius paskelbs visiems kokie buvo jo karališkosios valdysenos metai. Nors praėję metai buvo Baltosios metalinės žiurkės metai (šis gyvūnas yra greitas, sąmoningas taupus ir nepaprastai atsargus), matyti, kad karalius Vytautas puikiai žinojo, kaip suvaldyti ir tokius metus.

Nekantriai laukiant šio įvykio, mieste prasidėjo judesys. Karalius įsakė nuvalyti gatves, nušluoti šaligatvius, pasodinti gėles, o pagaliau išvežti šiukšles.

Karaliaus kalba turi skambėti tyrai kaip nuostabi simfonija švariame mieste, kiekvienas žodis kaip muzikinis skambesys turi derėti prie kiekvienos perskaitytos panegirikos, šlovinančios patį karalių ir jo svitą.

Viliamės, kad karaliui neužklius liežuvis besigiriant, jog prie paskirtos Karaliaus rentos ir fondo priimti garbingus karalystės svečius, jis dar nepasikuklino prisidurti 3600 eurų smulkioms išlaidoms. Juk čia tikra smulkmena, karaliui juk negaila.

Bendruomenės rūmai taip pat pustosi, šukuosenas kedena ir laukia. Laukia iškilmingos karaliaus kalbos, kurią parašė patys, siekdami įtikti karaliui. Jo didenybė Vytautas turėtų ją perskaityti sklandžiai, nes buvo pasistengta, kad skaitant neužkliūtų liežuvis už tokių nesuprantamų žodžių, tokių kaip tramvajaus studija, Vasaros estrados architektūrinis konkursas, vis dar nepastatyta gamtos mokslų mokykla, Bastionų tiltas, pagalba „Memelio miesto” vystytojams. Ko gero, kukliai bus nutylėta ir svarbiausia miesto šventė – pirmosios ponios džiazuojantis festivalis, kur suneštinis balius kaip visada privalomas net ir karantininiais metais.

Svarbiausia, kad visiems būtų aišku, kad karalystė valdoma buvo, yra ir bus”, – rašo Spyglio konkurentas.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

4 Comments

  1. Anonimui

    Suoliukų nesukt- malonumas vienas, ir gana. O visa kitą, kol sukas, tikrai suks. Negali juk suksius nesukt.

    Reply
  2. Dėkui, Spygly

    už geras žinias. Aš ir sakau, ko čia tie aplinkosaugininkai Klasco susiruošė tikrinti, kultmasovykai subruzdo kultūros ieškoti. Gailą tik, kad neparašei kada jo Didybė mums teiksis pasirodyti. Ir aš ant pričioskės užsirašyčiau, kokį batą pablizginčiau, o gal ir savo kledarą nusimazgočiau ir tokia proga su vašku opciją įkalčiau. Karalius tai špygą jiems duos tai ta proga taip sakant smulkmę paremčiau. Bijau, kad dykai triūsas ir babkės nenueitų. Kada bus?

    Reply
  3. Įdomu

    Prieš pirmąją savo mero kadenciją Grubliauskas pažadėjo, kad pirmas jo darbas- atgręžti prie Dangės esančius suoliukus upės link. Dievagojosi, kad tikrai tai bus pirmasis ir neatidėliotinas jo triūsas. Įdomu, ar mes besulauksim pradedant jį dirbti? Jau kaip ir dešimtmetis prabėgo…

    Reply
    • Anonimas

      o tai žadėti yra menkas triūsas? Oho kiek per tris rinkimus prižadėjo. Išsirink ketvirtai kadencijai ir gal apsuks, jei koalicija neprieštaraus ir kolegija su savim pasitarusi pritars. Mūsų Vytautas labai konstitutituticingas. Tik maža problemėlė- kaip bus su užmanYmo autorinėmis teisėmis? Jei pradės bylinėtis tai mokėsim mes. Gal lai nesuka, tų suoliukų ir nieko daugiau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matosi bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Pasirodė pirmosios naujos Klaipėdos kultūros apraiškos*

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia siekia, kad menas nebūtų ale frace de scheiko, o būtų suprantamas paprastai liaudžiai, lenininio etalono. Ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This