Prie Šiaurės prospekto – nauja automobilių plovykla

Svarbu, Verslas

Kretingos gatvėje, prie Šiaurės prospekto, planuojama nauja automobilių plovykla, kurioje per valandą numatoma aptarnauti net 230 automobilių.

Projektuotojų vizualizacijos

Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė UAB „TS Projects“ (projekto vadovas Osvaldas Jankauskas), nurodoma, jog naujas garažo paskirties pastatas planuojamas Kretingos g. 28 esančiame 48,5 aro ploto sklype.

Šiuo metu jis nuosavybės teise priklauso bendrovei JMA centras, kuri yra oficialus SUBARU atstovas Lietuvoje.

„Labai seniai šiame sklype stovėjo kažkokie garažai. Mes juos nugriovėme, nes planavome statyti „Subaru“ saloną. Tačiau 2017 metais nusipirkome pastatą Plieno gatvėje ir jame įsikūrėme. Šis sklypas mums tapo nebereikalingas, jį pardavinėjame. Naujieji savininkai, matyt, ir planuoja naujas statybas. Tačiau žemės sklypo pardavimo sandoris dar nėra įregistruotas, todėl projekto užsakove projektiniuose pasiūlymuose vis dar ir įvardijama mūsų bendrovė“, – aiškino JMA centro Klaipėdos filialo vadovė Snieguolė Andrijauskienė.

Iš pateiktų projektinių pasiūlymų vizualizacijų matyti, jog naujajame pastate bus įrengta tunelinė automobilių plovykla.

Sklypas, kuriame planuojamas naujas objektas, vakarinėje dalyje ribojasi su degaline, kurios apsaugos zonos nebus pažeidžiamos, iš pietų yra gamybinių pastatų užstatymas, o šiaurinėje pusėje sklypas ribojasi su Šiaurės prospektu. Iš jo ir numatytas įvažiavimas į plovyklą.

Planuojama, jog Šiaurės prospekte ties naujuoju objektu turėtų atsirasti lėtėjimo ir greitėjimo juosta.

Projektuotojų vizualizacijos

„Sklype nėra saugotinų želdinių, tvarkomoje teritorijoje vertingi želdiniai yra saugomi. Projektu projektuojami žemaūgiai želdiniai 32 vnt., pinus mugo, bei alpinariumai, žoliniai augalai“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose pabrėžiama, jog ir plovyklos statybos, ir jos veikla neigiamos įtakos aplinkai nedarys.

„Pastate numatoma maksimaliai (piko metu) iki 230 lankytojų/automobilių per 1 val. bei 4 personalo. Pastato patalpų didžiausias projektuojamas aukštis 4,7 m. Pastato bendras plotas – 435,8 kv. m“, – nurodoma projektiniuose pasiūlymuose.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki kovo 23 d. adresu Žvejų g. 2-512, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val. iš anksto susitarus tel. (8 441) 54807; (8 614) 41649 arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/lt/savivaldybe/administracija/projektiniai-pasiulymai/223

Pasiūlymus teikti galima iki kovo 23 d. raštu UAB „TS Projects“, Žvejų g. 2-512, Klaipėda, arba el. p. tsprojektai@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks kovo 23 d., 15.val., nuotoliniu būdu

Prisijungimo nuoroda: https://meet.google.com/ymr-qgte-eri

4 Comments

  1. nu jo

    Verksniai komentatoriai, kuriems amžinai viskas blogai. Kiek galit verkt?

    Reply
  2. Miskinis

    Jo, mums rajone truksta dar viebos plovyklos! ?
    Zinoma sklypo savininkai patys sprendzia ka su juo daryti, bet ziurii, greitai tas rajonas pataps tokia pat landyne, kaip ir pietinis! ?

    Reply
  3. Donatas

    Tik bepročiai gali planuoti naują plovyklą 100 m atstumu nuo jau esančios savitarnos plovyklos. Gal galvojama, kad pusė miesto važiuos čia plauti mašinų ?. O apie žalą gamtai geriau jau tylėtų, nes ploviklių kenksmingos medžiagos ir po valymo įrengimų vistiek papuls į marias, o po jų ir Baltijon.

    Reply
  4. Gintaras R.

    Požeminius parkingus, degalines ir plovyklas miesto gyvenamuose rajonuose reiktų suplanuoti taip patogiai ir tokiu tankumu, kad nuo vienos iki kitos plovyklos ar degalinės gyventojas galėtų nueiti pėsčiomis. Juk to siekiame?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Kuriam Klaipėdos ponui prireikė žaliosios vejos?*

Smalsūs žmonės pastebi, kad nuo Šiaurės prospekto šlaitų dailiai nuimama žalioji veja ir dar dailiau parengiama išvežti. Ir spėlioja, kurio ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This