Išvada: Romandas Žiubrys pažeidė įstatymą

Miestas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad buvęs uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Romandas Žiubrys. Palmiros Mart nuotr.

Anot VTEK pranešimo, tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2017-2020 m. R. Žiubrys nuolat sprendė dviejų VšĮ „Klaipėdos šventės“ dirbusių jam artimų asmenų (žmonos Ievos Žiubrienės ir jos brolio Petro Juciaus) darbo eigos klausimus: dėl darbo sutarties keitimų, atlyginimo priemokų, kasmetinių atostogų, poilsio dienų ir kitus. VTEK neturi duomenų, kad jis būtų nusišalinęs.

VTEK akcentuoja, kad tarnybiniai veiksmai privalo būti atliekami nešališkai ir objektyviai, todėl spręsti klausimus dėl artimų asmenų yra draudžiama. Pabrėžiama, kad tokiose situacijose svarbus ne faktas, jog artimi asmenys dirba vienoje įstaigoje, o tai, kad nenusišalinama ir sprendžiami su jais susiję klausimai.

Anot VTEK, šiuo atveju R. Žiubrys privalėjo informuoti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių apie galimą interesų konfliktą, nusišalinti ir jokia forma nedalyvauti priimant sprendimus dėl sau artimų asmenų.

Taip pat VTEK nusprendė, kad R. Žiubrys nepažeidė VPIDĮ draudimo atstovauti. Buvo pranešta, kad jam vadovaujant VšĮ „Klaipėdos šventės“ šios įstaigos inventorius buvo suteiktas laikinai neatlygintinai naudoti kitai R. Žiubrio darbovietei – VšĮ „Klaipėdos publikai“. Tirdama VTEK nenustatė, kad R. Žiubrys būtų atlikęs veiksmus, draudžiamus pagal VPIDĮ. Tyrimo duomenys rodo, kad 200 baltų plastikinių krėslų ir 5 reklaminių stendų perdavimo-priėmimo aktą įstaigos vardu pasirašė ne R. Žiubrys, o VšĮ „Klaipėdos šventės“ Renginių techninės dalies koordinatorius. Jis tai darė ir tada, kai 50 vienetų baltų plastikinių krėslų buvo laikinam neatlygintinam naudojimui suteikta UAB „Adsevas“. Pastaruoju atveju VTEK neturi duomenų, kad R. Žiubrys ar jo artimieji šio akto pasirašymo metu iš minėtosios bendrovės būtų gavę bet kokių pajamų ar dalyvavę jos valdyme.

Kiek anksčiau pretenzijų VšĮ „Klaipėdos šventės“ turėjo ir savivaldybės auditoriai.

Nuo 2013 m. kovo VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovavęs R. Žiubrys iš šių pareigų pasitraukė šį sausį. Netrukus jis įsidarbino Lietuvos jūrų muziejaus Kultūros, komunikacijos ir rinkodaros skyriuje.

Asmenys, pripažinti pažeidę minėtus įstatymo reikalavimus metus laiko nuo tokio sprendimo priėmimo dienos negali būti skatinami, priimami, perkeliami, skiriami ar renkami į lygiavertes ar aukštesnes pareigas institucijoje ir įstaigoje arba įstaigų sistemoje, kurioje jie dirba.

5 Comments

  1. neringa

    o visiems atrodo ok, kad žmogus, pripažintas pažeidęs etikos normas ir susitepęs interesų konfilktu toliau dirba valstybės įmonėse, t.y. jūsų muziejuje? Ir toliau išlaikomas mokesčių mokėtojų, nepaisant to, kad akivaizdžiai švaistė savivaldybės lėšas?

    Reply
  2. VTEK

    VTEK aiškiai pasisakė, tai, kad dirbo, nėra pažeidimas savaime ir nereikia be reikalo pilti purvo. Paprasčiausiai reikėjo nepasirašyti įsakymų pačiam ir viskas būtų buvę teisėta.

    Reply
    • :)))

      Nejaučiate skirtumo tarp ” nepasirašyti ” ir ” nusišalinti ” ? O kaip suprantate ” informuoti apie galimą interesų konfliktą ? 🙂 Gal dar kartą paskaitykite VTEK išvadas ir gal nereikės klijuoti etikečių dėl purvo pylimo ? Man taip ir liko neaišku ką veikė buvęs savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas Barbšys , kuris ” nematė ” ir net nesidomėjo galimu interesų konfliktu ? Tik po pirmo rinkimų į miesto merus turo , iš karto bėgo komiteto Grubliauskiui rankos paspausti 🙂 Ir štai ” nieko nematęs ” t.y. nesidomėjęs pagal pareigas kas vyksta mieste , bet suskubęs ” palaikyti ” Grubliauską konservatorius patampa mero pavaduotoju ? Kokie jūs visi šleikščiai nemalonūs …fui…

  3. Stebuklų nebūna

    Žinojo. Todėl iškilmingai išleido šalių susitarimu su išmokomis, kad tylėtų.

    Reply
  4. :)

    O tai norite pasakyti , kad niekas iš miesto ” galvų ” nežinojo kokias pareigas užima Žiubrys ? Nežinojo apie žmonas , brolius ? 🙂 Jūs rimtai ? Dumblas toje Klaipėdos ” menuomenėje ” .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Regionas

Jono Šliūpo muziejus kveičia į naujas interaktyvias ekskursijas

Naujausios Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejaus parengtos interaktyvios ekskursijos „Pasivaikščiojimai Šliūpo Palangoje“ ir „Tarpukario Palangos kronikos“ skirtos mėgstantiems laisvę: laisvę ...
2023-12-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This