COVID-19 skaičiams augant, Klaipėdoje sekmadienis – be skiepų (papildyta)

Koronavirusas, Svarbu

Nors pirmadienio ryte aukščiausius postus užimantys šalies politikai pasiskiepijo nevienareikšmiškai vertinama „AstraZeneca“ vakcina, savaitgaliais ir šalyje, ir Klaipėdoje paskiepijama labai nedaug žmonių. Tuo metu COVID-19 rodikliai ir toliau auga.

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį nuo COVID-19 Klaipėdoje nepaskiepytas nė vienas žmogus.

Sekmadienį, Statistikos departamento duomenimis, visoje šalyje pirmą skiepą gavo vos 10 gyventojų, antruoju paskiepyta 18. Klaipėdoje sekmadienį nepaskiepytas nė vienas žmogus, nors čia nepanaudotų vakcinų dar buvo beveik 7000 dozių.

Sekmadienį ištyrus 3033 mėginius iš jų 318- oje rasta koronaviruso infekcija – tai sudaro per 10 proc. arba 2 kartus daugiau nei šeštadienį.

Per praėjusią parą koronavirusine infekcija susirgo 17 Klaipėdos gyventojų, šeštadienį tokių buvo 19. Tačiau uostamiestyje susirgimų per savaitę padidėjo net 61,5 proc., Lietuvoje – 14 proc.

14 dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų irgi augo – nuo 242,5 iki 246,4 atvejo šalyje bei nuo 254,3 iki 258,3 atvejo Klaipėdoje.

Pagal šį rodiklį uostamiestis labiausiai sergančių savivaldybių sąraše ir toliau užima 12 vietą. Geriausia padėtis šiuo metu yra Lazdijų (34) savivaldybėje, prasčiausia – Širvintų rajone (678).

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu vis dar serga 7377 žmonės, pasveikusiais laikomi 194 345. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 437 ir 12 283 – per parą pasveiko tik 2 klaipėdiečiai.

Klaipėdoje per parą nuo COVID-19 mirė vienas žmogus – koronavirusas iki šiol nusinešė 133 klaipėdiečių gyvybes. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašytos 8 mirtys ir šis skaičius jau siekia 3486.

Kas jau įgijo imunitetą?

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, jog šiuo metu jau paskiepyta daugiau nei 6000 socialinės globos įstaigose gyvenančių senolių ir žmonių su negalia bei apie 4000 darbuotojų.

Imunitetą koronavirusui jau turi per 90 proc. globos įstaigų gyventojų ir apie 83 proc. darbuotojų. Be to, socialinės globos įstaigose taip pat pradėti skiepyti globotiniai, kurie prieš 3 mėnesius ar dar anksčiau persirgo COVID-19, – taip tikimasi dar labiau sustiprinti jų imunitetą. 

Naujausiais duomenimis, įstaigose COVID-19 serga vos 5 globotiniai ir 12 darbuotojų. Palyginimui, 2020 m. gruodžio 28 d. sergamumas buvo didžiausias ir sirgo net 1744 gyventojai bei 734 darbuotojai.

Skiepijimas nuo COVID-19 ligos vyksta pačiose socialinės globos įstaigose, darbuotojus ir globotinius skiepija pirminės sveikatos priežiūros centrų specialistai. 

Preliminarus atsisakiusiųjų skiepytis globotinių skaičius yra apie 7 proc.

Socialinės globos įstaigose visoje Lietuvoje rūpinamasi apie 13 tūkst. garbingo amžiaus ir negalią turinčių gyventojų, o 205-iose šio profilio įstaigose dirba per 8,5 tūkst. darbuotojų.

Didžiausia „Pfizer“ vakcinų siunta

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad pirmadienį į Lietuvą atgabenta keturioliktoji gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso siunta. Ją sudaro 43 290 vakcinos dozių – tai yra iki šiol didžiausia Lietuvą pasiekusi šio gamintojo vakcinų partija.

Teigiama, kad didžioji dalis vakcinų dar pirmadienį pasieks skiepijimo centrus.

Gamintojo nurodymu 5850 vakcinos dozių realizavimas buvo laikinai sustabdytas laiku negavus dalies krovinio logistinės informacijos. Leidimas tęsti vakcinos transportavimą ir naudojimą buvo gautas pirmadienį po pietų. Sustabdyta siuntos dalis į savivaldybes iškeliaus antradienį.

Iš viso „BioNTech ir Pfizer“ jau pristatė 343 tūkst. vakcinos dozių. Iki šios dienos buvo pristatyta 299,7 tūkst. dozių ir sunaudota 295,7 tūkst. dozių.

4 Comments

  1. Nevaidinkite ,kad "nenori skiepyti". Tik organizuokite.

    Keistai „organizuoja” skiepijimą. Nejaugi ir to nesugeba gerai padaryti. Gėda, kad turi vakcinos, bet ji nepanaudota.

    Reply
  2. manau

    kad skiepijimo centrai turi sąrašus, kodėl pagal juos neskiepija, o jei kas atsisakė, galėtų siųlyti toliau esantiems eilėje. Mes su vyru patenkam į grupę pagal amžių, bet jokio skambučio dar nesulaukėm.

    Reply
  3. Tik pyktis

    Komentarams pykčio nebepakanka. Klaipėdoje mokiniai toliau lieka uždaryti, nors realiai mokykloje mokėsi du mėnesius. Skiepijimas vyksta prasčiausiai iš visų didžiųjų miestų.
    Kada baigsis tas liberastinis schaosas Klaipėdoje?

    Reply
    • Sigita

      Yra žmonės, kurie nori skiepytis, bet savivaldybėje stabdis. Gal Klaipėdos „valdžia” ignoruoja skiepus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienį - vos du antriniai COVID-19 atvejai, bet mirė vienas žmogus

Lietuvoje šeštadienį buvo patvirtinti vos du nauji koronavirusinės infekcijos atvejai ir abu užsikrėstusieji susirgo antrą kartą. Klaipėdiečių tarp jų trečią ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This