Esamieji, buvusieji – kurie geresni? Kaip toliau?

Politikų tribūna

Alvidas Šimkus, Klaipėdos miesto tarybos narys
2021-03-24

Komentarų: 8

Aprimus bangoms dėl mano įsidarbinimo VšĮ „Klaipėdos butai“, manau, laikas pasisakyti ir man.

Pirmiausia – dėl įsidarbinimo ir konkurso. Niekada neslėpiau, kad ieškau darbo, ir sakiau, kad darbas nėra kliūtis miesto Tarybos nario veiklai. Juos galima suderinti. Negana to, esu tvirtai įsitikinęs, kad ieškoti darbo, įsidarbinti ir dirbti yra garbinga. Gėdinga yra nedirbti.

Todėl tik sužinojęs apie atsiradusią darbo galimybę, pasisiūliau pats. Įstaiga mane įvertino, priėmė.

Visiems, ketinantiems įsidarbinti, rūpi būsimas darbas, funkcijos, veiklos ir tikrai ne tai, iš kur ta darbo vieta atsirado, kas ją sukūrė. Tai klausimai, į kuriuos gali atsakyti įmonės vadovai.

Darbas nėra kliūtis miesto Tarybos nario veiklai. Juos galima suderinti. Martyno Vainoriaus nuotr.

Įstaigoje, kurioje įsidarbinau, vadybininko pozicijai konkursai nėra skelbiami, tokia susiklosčiusi veiklos praktika ir to nereikalauja teisės aktai. Norite pakeisti teisės aktus – tuomet reikia įprasta tvarka inicijuoti teisės aktų pakeitimus.

Antra, esu susirūpinęs dėl to, kaip pragyvena žmonės, kurie metų metus nedirba. Iš pašalpų? O jei pašalpos neskirtos? Iš santaupų? Tai iš kur atsirado tų ,,sąžiningųjų“ santaupos? Negi iš darbo miesto valdžioje?

Faktai. Mano įsidarbinimą taip plačiai nušvietusi p. Alina Velykienė 2007-2011 m. buvo Klaipėdos miesto tarybos narė, nuo 2011 iki 2019 m. dirbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigose, dabar iki 2023 m. yra Klaipėdos miesto tarybos narė.

Visiems žinoma, kad Tarybos nario išmokos ir atlyginimas nėra tie pinigai, iš kurių galima susitaupyti, kad vėliau galėtum keletą metų nedirbti. Tai iš ko gyventi ir pragyventi?!

Tarp eilučių. Pasirodo, tikimybė ir galimybė yra, jei moki gyventi naudojantis savo buvusios darbovietės pranašumais, pažintimis, esamu Tarybos nario statusu ir … skelbtis – ,„Greitas namo pridavimas“. Galimai piktnaudžiavimas?

Už panašius pažeidimus p. A. Velykienė jau buvo svarstyta Vyriausioje tarnybinės etikos komisijoje. Nustatyta, kad ji Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos Klaipėdos teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamentui teikė prašymus išduoti statybos užbaigimo aktus privačių asmenų bei juridinio asmens vardu. Komisija vienbalsiai nusprendė, kad A. Velykienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas (12 straipsnio 2 dalį, 6 straipsnio 1 dalies 1 ir 2 punktus, 7 straipsnio 1 dalį).

Taigi, p. A. Velykienė įrodė, kad galima pragyventi, naudojantis savo padėtimi, t. y. buvusia darboviete, pareigybėmis. Tada galima sau leisti ir
nedirbti.

Kartais žmogus nemato purvo dėmių ant savo munduro, tačiau kito pastebi ir trupinėlį. Tai pasakytina apie visas ypatas, mane užpuolusias savo rašliavomis. Jų svaičiojimai ir kriminalinis žargonas daug pasako! Nei pridurti, nei atimti. Tad į visa tai nematau prasmės reaguoti.

Apie ateitį ir mano naują darbą.

Pradėjus dirbti, ėmiau aiškintis, kodėl pakilo VšĮ „Klaipėdos butai“ valdomų butų nuomos kainos, ar yra būdų sumažinti šį kainų šuolį. Natūralu, kad turėdamas verslo patirties ir būdamas Tarybos nariu, manau, galėsiu realiai padėti gyventojams sumažinti nuomos kainą. Iš pradžių inicijuosiu butų nusidėvėjimo perskaičiavimą. Tai turi atlikti Registrų centras, savininko, t. y. savivaldybės, prašymu. Tuomet pritaikius didesnį nusidėvėjimo koeficientą, žmonėms, gyvenantiems senesniuose ir prastesniuose butuose, nuomos mokestis turėtų sumažėti.

Kitas žingsnis – tai vietovės koeficiento taikymas. Suprantama, kad gyvenantys centrinėje miesto dalyje, prioritetinėse vietose, ir moka brangiau, tačiau neprioritetinėse vietose kainos turėtų mažėti.

Tai tokie mano pirmieji žingsniai, einant vadybininko pareigas VšĮ „Klaipėdos butai“.

Klaipėdiečiai patikėjo manimi, esu išrinktas į miesto Tarybą. Tikiuosi pateisinti šį pasitikėjimą ir dirbti žmonių labui.

8 Comments

  1. Arnas

    Savivaldybės taryba pakėlė kainas. Iš tos pačios tarybos geras dėdė aiškina, kad įsidarbinau, kad kainas sumažinčiau.

    Reply
    • Rinkėja

      Pagyvensim pamatysi, sumažins bus gerai, rinkime toliau. Nesumažins nerinksime

  2. Neanonimui

    Darbų neišvardinsiu, nes plika akimi matosi. Tik reikia atsimerkti – miestas keliasi į rytojų!

    Reply
    • Neanonimui

      Atvertom akim ir ausim laukiu įvardinamų naujos kadencijos pradėtų darbų ir iniciatyvų. Dauguma projektų kurie dabar įgyvendinami yra praeitos valdžios

  3. Anonimas

    Tie, kurie šiandien valdo miestą yra daug kartų geresni. O kai kuriems opozicionieriams galvoje tik intrigos, bet ar miestiečiams nuo to lengviau?

    Reply
    • Neanonimas

      Galima nors viena darba, iniciatyvą jų išgirsti praėjus pusei kadencijos?

  4. Įsidarbinęs netyčia

    dar bando išsiginti 🙂

    Reply
  5. Jons

    Jei taip kaip sako sitas ponas, tai jam tik sekmes. Jau senai visi pavargo nuo tu cypsinciu opozicionieriu su dviguba morale

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Atsiliepiant į publikaciją „Profesorių mes iš buto?“

Dėkoju „Klaipėdos“ žurnalistei Daivai Janauskaitei už parengtą ir 2024-04-12 paskelbtą objektyvią ir korektišką publikaciją, išklausius abiejų šalių nuomones apie susidariusius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dar kartą apie savivaldybės būstų nuomos mokestį

Praeitą savaitę „Atviros Klaipėdos“ publikacijoje „Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių“ aprašytas teisinis konfliktas tarp savivaldybės įstaigos „Klaipėdos butai“ ir manęs, ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybės įstaiga nori iškeldinti profesorių

Gerokai padidintos nuomos už savivaldybei dabar priklausantį butą nesutinkantis mokėti 88-erių profesorius Sigitas Kudarauskas, jau pralaimėjęs vieną procesą, vėl atsidūrė ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This