Lėktuvus per pandemiją keitė laivai

Transportas

Statistikos departamento duomenys rodo, kad per pandemiją dalis tautiečių, negalėdami kitais būdais išvykti iš šalies ar į ją sugrįžti, rinkosi Klaipėdos uostą. Čia keleivių skaičius per karantiną net išaugo.

Pernai gruodį keltais į Vokietijos ir Švedijos uostus buvo plukdoma netgi daugiau keleivių nei prieš prasidedant pandemijai. Departamento duomenimis, gruodį keltais keliavo 23,3 tūkst. keleivių, tai – 1,7 tūkst. daugiau nei atitinkamą 2019 m. mėnesį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šių metų sausį keltai plukdė 23,7 tūkst. keleivių, arba 2,7 tūkst. daugiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus.

Vasarį keleiviniu jūrų transportu pasinaudojo 18,4 tūkst. žmonių, tą patį mėnesį praėjusiais metais – 20,5 tūkst., o 2019 m. vasarį – 19,5 tūkst.

Pernai pavasarį keliaujančiųjų per Klaipėdos jūrų uostą skaičius, palyginti su ankstesniais metais, arba nesumažėjo, arba sumažėjo nepastebimai: kovą keltais plaukė 24,5 tūkst. (2019 m. atitinkamą mėnesį – 23,9 proc.), balandį – 22,8 tūkst. (27,4 tūkst.), gegužę – 28,3 tūkst. (28,9 tūkst.).

Iš viso jūrų transportą praėjusiais metais rinkosi daugiau kaip 308 tūkst. keleivių.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose situacija buvo daug liūdnesnė. Pernai balandį lėktuvais iš Lietuvos išskrido ir parskrido 14 kartų mažiau keleivių nei plaukė keltais – tik 1,6 tūkst. arba 337 kartais mažiau nei per tą patį laikotarpį 2019 m. Ne ką geresnė situacija oro uostuose buvo ir praėjusių metų gegužę, kai atvyko bei išvyko 4,2 tūkst. keleivių. Atitinkamą mėnesį 2019 m. skrido 621 tūkst. žmonių.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų vasarį iš šalies oro uostų išskrido ir parskrido 38,1 tūkst. keleivių, sausį – 52,6 tūkst., pernai gruodį – 51,4 tūkst. Iš viso praėjusiais metais lėktuvais keliavo 1,8 mln. žmonių.

Vasarį Lietuvos oro uostose nusileido ir pakilo 1 166 lėktuvai, pernai tuo pačiu metu – 4 510. Šių metų sausį – 1 341, pernai atitinkamą mėnesį – 4 677. Mažiausiai lėktuvų kilo ir leidosi 2020 m. balandį – tik 607.

Pernai gerokai mažiau žmonės keliavo ir geležinkelių transportu – traukiniais pervežta 3,3 mln. keleivių. Užpernai geležinkelių transportu keliavo 5,5 mln. keleivių, 2018 m. – 5,2 mln.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų sausį traukiniais keliavo 160,8 tūkst. keleivių, arba 61,7 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2020 m.

Šių metų vasarį geležinkelių transportu keliavo 167 tūkst. žmonių. Pernai vasarį, prieš antrąją pandemijos bangą, traukiniais pervežta 415 tūkst. keleivių.

Mažiausiai traukiniais keliauta per pirmąją pandemijos bangą: 2020 m. balandį geležinkelių transportu pasinaudojo 109 tūkst. gyventojų.

Bendrovė „LTG Link“ skelbia, kad dėl pandemijos ir judėjimo tarp savivaldybių ribojimų vasarį geležinkelių transportu naudojosi 58,9 proc. mažiau žmonių nei tuo pat metu pernai.

Tiesa, šventiniu Kalėdų laikotarpiu keleivių pervežimas traukiniais buvo smukęs net apie 80 proc. Prognozuojama, kad atlaisvinus judėjimą tarp savivaldybių, keliautojų srautai turėtų išaugti.

Bendrovė šią savaitę pranešė, kad atnaujina 41 traukinių reisą, taip pat didina jų skaičių iš Vilniaus į Klaipėdą, Kauną ir dar devyniuose maršrutuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdą 19-ą kartą pristato kruizinės laivybos parodoje

Šią savaitę Majamyje vyksta didžiausia pasaulyje kruizinei laivybai skirta paroda „Seatrade Cruise Global 2024“. Joje jau 19 kartą dalyvaujantis Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasirašytas tarptautinis memorandumas dėl žaliojo koridoriaus

Singapūro laivybos įmonės „X-Press Feeders“ ir šešių Europos uostų, tarp kurių ir Klaipėdos uostas, vadovai penktadienį Hamburge padėjo parašus bendrame ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This