Vietoje registruotų laiškų pristatymo – SMS žinutės

Svarbu, Verslas

Klaipėdietė Asta su „Atvira Klaipėda” pasidalino įspūdžiais, kaip, anot jos, atmestinai dirba Klaipėdos 10-asis paštas, įsikūręs Debreceno prekybiniame komplekse. Moteris pateikė du konkrečius pavyzdžius, kai jai net nebuvo pasistengta pristatyti registruotų laiškų – tik atsiųstos SMS su kvietimu juos atsiimti pašte, kuriame dabar nuolat driekiasi eilės.

Lietuvos pašto atstovai tikina, kad abu kartus įvyko „techniniai nesklandumai”, kurie esą daugiau nepasikartos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nidos gatvėje gyvenanti moteris pasakojo, kad pirmą kartą su situacija, kai paštininkai net nesivargina ateiti iki namų, susidūrė maždaug  prieš mėnesį.

„Jei nebūčiau buvusi namie, juk būtų pranešimą apie laišką palikę žinutėje, tačiau gavau tik SMS su kvietimu ateiti atsiimti registruotą laišką. Tokia pati situacija pasikartojo šią savaitę, o kai nueini – eilės didžiausios. Pastarąjį kartą laukė vos ne penkiasdešimt žmonių. Paklausus, kodėl taip elgiamasi, buvo atsakyta, jog trūksta darbuotojų”, – sakė Asta.

„Atvirai Klaipėdai” nusiuntus Lietuvos pašto Komunikacijos departamentui abiejų klaipėdietės registruotų laiškų numerius ir paprašius pakomentuoti situaciją, šio departamento vadovė Ugnė Bartašiūtė tikino, kad laiškų pristatymą į paštą, o ne klientės namus „lėmė įsivėlę techniniai nesklandumai”.

„Apylinkę aptarnaujanti laiškininkė šiuo adresu anksčiau yra pristačiusi ne vieną laišką, nesklandumai pasitaikė tik šiuos du kartus. Ateityje tokia situacija neturėtų pasikartoti. Tokiais atvejais, kai ant voko matome nurodytą gavėjo mobilaus telefono numerį, visuomet pranešimą apie pašte gautą laišką ar siuntą siunčiame SMS  – taip klientui patogiau, nereikia tikrinti pašto dėžutės, pranešimą klientai pamato daug greičiau. Jeigu pranešimas yra siunčiamas SMS, popierinio nepaliekame”, – aiškino U. Bartašiūtė.

Anot jos, eilės prie pašto skyrių susidaro dėl neįprastai didelio siuntų srauto – šiuo metu siuntų srautas esą vis dar panašus į tokį, koks buvo lapkričio-gruodžio mėnesiais, todėl ir klientų skaičius yra didesnis nei įprastu laiku.

Lietuvos pašto atstovė teigė, kad atsižvelgiant į tai, jog didžioji dalis klientų ateina atsiimti gautų siuntų, jei tik yra galimybė, jos nukreipiamos į LP EXPRESS paštomatus. Pernai Klaipėdoje įrengti 9 nauji paštomatai,  7 praplėsti.

Įprastą registruotų siuntų bei laiškų pristatymą, kai jie įteikiami gavėjui į rankas, Lietuvos paštas sugrąžino nuo vasario 15-osios. Iki tol buvo jos buvo dedamos į pašto dėžutes, o jeigu netilpdavo ar pašto dėžutė būdavo netvarkinga, siunta būdavo paliekama pašte arba nukreipiama į paštomatą.

3 Comments

  1. Sigita

    Netik nesivargina atnešti, bet dar ir sms žinutes neatsiuntė, taip registruoti dokumentai vieną kartą grįžo atgal siuntėjui, o kitą kartą gavus numeriuką, paskutinę dieną suspėta buvo atsiimti. Kitaip būtų grąžinti siuntėjui.

    Reply
  2. mrr

    Prieš kelias dienas radau pranešimą net ne SMS, o ant jo parašyta, kad netilpo į dežutę. Dežutė nuo buto durų per metrą. Net nesivargino paskambinit. Būnu visada namie

    Reply
  3. Melai

    Siomis dienomis 92 metu klaipedieciui 2-asis pastas liepe eiti i kovidine eile paste atsiimti voko, esa nerado jo namie.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Paštu apsimetantys sukčiai masiškai atakuoja mobiliojo ryšio vartotojus

Daugiau nei 6500 pranešimų iš gyventojų vien tik per kovo mėnesį. Ir per pusę tūkstančio užblokuotų nuorodų per beveik metų ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Sukčiai prisidengia Lietuvos pašto vardu

Gyventojai perspėjami, kad pastarosiomis dienomis padaugėjo bandymų apgaulės būdu išvilioti lėšas, prisidengiant Lietuvos pašto vardu. Gyventojams siunčiamos SMS žinutės su ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Mieste sumažėjo žvyrkelių

Klaipėdoje išasfaltuotos 6 buvusios žvyro danga dengtos gatvės. Asfalto danga įrengta Nidos, Gilijos gatvių ruožuose, taip pat Tauro 1, Tauro ...
2023-07-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This