Skiepysiuosi „AstraZeneca“ vakcina kai tik bus leista

Politikų tribūna

Saulius Budinas, Klaipėdos miesto tarybos narys
2021-04-08

Komentarų: 5

Klaipėda, lyginant su Vilniumi ir Kaunu, vėl atsilieka. Šį kartą atsiliekame skiepijimo nuo COVID-19 tempais.

Apmaudu, kad uostamiestis, visada pasižymėjęs kosmopolitiškumu ir atvirumu, taip vangiai prisideda prie masinės vakcinacijos spartėjimo. Mus lenkia net Varėna, Ukmergė, Prienai, Druskininkai, Elektrėnai, Birštonas ir daugelis kitų miestelių. Per ilgąjį šventinį savaitgalį Klaipėdoje paskiepyta tik kiek daugiau nei 600 klaipėdiečių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Viena iš skiepijimosi pasyvumo Klaipėdoje priežasčių – visuomenės baimė ir nepasitikėjimas vakcinavimu, ypač nepasitikėjimas vakcina „AstraZeneca“, tačiau manyčiau, kad yra ir kitų priežasčių. Viena tokių – politinės lyderystės stoka bei netinkama komunikacija.

Kai mokslas jau nuveikė svarbiausius darbus kovoje su pandemija – atėjo metas politikams imtis iniciatyvos ir rodyti pavyzdį. Kaip pedagogui ar senjorui patikėti vakcinavimo saugumu, kai miesto lyderiai tyliai sėdi kamputyje? Nebaksnosiu pirštu į vieną ar kitą šiuo metu atostogaujantį miesto lyderį, tačiau komunikacija dėl raginimo ir galimybės pasiskiepyti turėtų būti kur kas aktyvesnė ir išmanesnė.

Kai per ilgąjį savaitgalį Klaipėdoje pasiskiepijo šiek tiek daugiau nei 600 miestiečių, Vilnius gerino rekordus ir paskiepijo beveik 10 tūkstančių žmonių. Lieka tik užduoti sau klausimą, ar vilniečiai mažiau abejoja skiepais nuo pandemijos, ar gauna daugiau informacijos apie skiepijimosi galimybes?

Mūsų miestas turėtų tapti vienu iš lyderių, vedančiu Lietuvą masinės vakcinacijos link. Klaipėda yra uostamiestis, kuris labiau nei dauguma kitų miestų susiduria su svečiais iš užsienio, todėl vakcinavimas mums itin aktualus. Juk visi norime vėl normaliai, nevaržomi ir be baimės gyventi. Dirbti ir kurti. O tai įmanoma tik paskiepijus kuo daugiau šalies gyventojų.

Jei bus priimtas sprendimas leisti skiepytis visiems to pageidaujantiems, net nedvejodamas rinksiuosi „AstraZeneca“ vakciną ir skiepysiuosi. Vakcinos reikia ne kiekvienam iš mūsų, jos reikia mums visiems.

5 Comments

  1. Inga

    va cia tai lyderyste!!!

    Reply
  2. Vytautas

    Iš tiesų!!! Klaipėda buvo modernus ir inovatyvius miestas. Buvo:( Kodėl nerodo pavyzdžių meras, vicemerai ir administracija. Skiepijimais organizacija- juokinga. Kai reikia pareklamuoti Jūros šventę ar Klaipėdą- kultūros sostinę- informacijos pilna. Meras sveikina su Moters Diena, Velykomis, Kalėdomis- pilan spauda. O kur adminstracijos apmokama informacija Klaipėdos dienraščiuose? Nevykėlių valdžia.

    Reply
  3. ******

    Pasižiūrėjus, kaip apie vakcinavimą komunikuoja Vilnius ir Kaunas – gražu žiūrėt. Vien ką reiškia programėlė! Visa info – kiek vakcinų gauta, kiek sunaudota. Nereikia laukti skambučio iš med įstaigos, gali pats užsiregistruoti. O pas mus lyg nieko nevyksta. Arba vyksta pogrindyje. Net nežino žmonės, kas būtent šiuo metu skiepyjami. Lyg ir kasininkai. O su lėtinėm ligom laukia… visą šitą reikia iškomunikuoti visais įmanomais būdais, aiškiai- kas priklauso prioritetinėms grupėms, kiek kokių vakcinų turim, kas kokiomis vakcinomis skiepijama ir kur kreiptis. Nes su tuo – laukite skambučio ar sms žinutės – ” ilgai laukus – dar palauk. Pati susidūriau, turiu lėtinę ligą, vakar pasakė laukti, nes lyg ir vakcinų negavo. Neaišku, kas negavo – Klaipėda ar med įstaiga.

    Reply
  4. Antanas

    Kur mūsų didysis darbininkas meras V. Grubliauskas, kuris labai mėgsta kaltinti kitus, kritikuoti, nors pats gerai nesusipažinęs . Kur dabar P. Grubliauskas?

    Reply
    • Jo

      Antanai, tulžim nuo KOVID’o nepasiskiepysi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This