Dangės upėje nori statyti konferencijų salę

Svarbu, Verslas

Sulaukę verslininkų inciatyvos, Klaipėdos savivaldybės vadovai suka galvas, ar leisti Dangės upėje statyti plūduriuojančius objektus.

Dangės upė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybę neseniai pasiekė raštas, kuriuo verslininkai teiravosi, ar Dangės upėje galėtų pasistatyti plūduriuojantį statinį, kuriame būtų įrengta konferencijų salė, būtų teikiamos ir kitokios paslaugos. Jie norėtų, kad tokį objektą būtų galima pastatyti prie Dangės krantinės, kuri yra tarp Dangės skvero ir buvusio „Telekomo“ pastato. Kita vieta, kurioje esą naujasis objektas tilptų ir tiktų, yra kita Dangės pusė – krantinė, netoli Jono kalnelio.

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje įvyko ir pasitarimas dėl plūduriuojančių objektų Dangės upėje statybų. Jame nuspręsta iniciatyvą parodžiusius verslininkus pasikviesti išsamesnei diskusijai.

„Žinoma, galimybių įsirengti plūduriuojančius objektus visada yra, tačiau reikia susiderinti su visomis suinteresuotomis pusėmis“, – po pasitarimo pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jo nuomone, tokiems plūduriuojantiems naujiems objektams turėtų neprieštarauti nei Danės vandens kelio prižiūrėtojai, nei irkluotojai. Be to, reikia įvertinti ir tiek pačių krantinių būklę, tiek aplink esančią infrastruktūrą.

Be to, atiduoti krantinės jos pageidaujantiems verslininkams taip pat neįmanoma. „Reikėtų skelbti tos krantinės nuomos konkursą ir išrinkti geriausią kainą pasiūliusį nugalėtoją. Tačiau pirmiausia tokio objekto atsiradimas neturėtų prieštarauti nei miesto plėtrai, vystymuisi, nei jau esančiai veiklai Danėje“, – tvirtino A. Dobranskis.

Danės upėje kol kas yra tik vienas plūduriuojantis objektas. Netoli Karlskronos aikštės prie Danės upės krantinės prišvartuotas restoranas. Dangės krantinės nuo Biržos tilto iki žiočių valdo koncesininkas, todėl tokio plūdučiuojančio objekto atsiradimas yra derintas su juo.

Sausį posėdžiavusi Jūrinės kultūros koordinacinė taryba svarstė, kaip atgaivinti Danės upę. Ji nagrinėjo net 17 pasiūlymų, tarp kurių buvo siauroje Dangės upės vietoje neplanuoti restoranų, viešbučių ir kitų panašių objektų, nes jie trukdytų laivybai. Taryba tuomet nagrinėjo net galimybę vandens dviračius iškelti į Malūno tvenkinį ar Jono kalnelio vandens akvatoriją, nes pramogautojai esą trukdo irkluotojams.

12 Comments

  1. Čerlis

    Pirma reike sutvarkyti kas bado akis miesto centre tokie griu vėlei Baltijos kino tetas ,kas juos kuruoja ar je saugumo reikalavimus kokius atitinka, ar eilinį sykį lauke kokios nelaimes kol užgrius kokiem usenio turistams.

    Reply
  2. k

    Siūlau konferencijų salę įrengti supuvusiame Sudūvyje. Bus du viename abi nesąmonės .

    Reply
    • x

      Liux ?

  3. Judas

    Kada patrauksit palapines iš miesto centro ?

    Reply
  4. Kuka

    Net koktu skaityti tokius paistalus. Rodos , kad daugelį apėmus šizoidine statybų paranoja. Alio, valdziazmogiu, miestas apleistas!!! Pavyzdžių toli ieškoti nereikia: Baltijos kino teatro liekanos…

    Reply
  5. Faktas

    Faktas toks vieni glušiai siūlo kiti avinai džiaugiasi, nori laurus susisemti
    Yra vėtų miestą gražinti ir be Dangės

    Reply
  6. Miesto teisės ir sprendimai miestiečių rankose ar kieno?...

    Pėsčiųjų tiltą tegul stato toje vietoje su stogeliu ir suoliukais žmonėms, senovinio stiliaus. Bent tiek nauda būtų.

    Reply
  7. Agonija

    miesto valdžiai visiška. Lyg ir ne balandžio 1. Visi dabar svarstys. O mes ( labai rimti verslininkai) tai plūdriai konferencijų salei norėtume pastatyti povandeninį daugiaaukštį parkingą. Norime po Biržos tiltu. Savaitgaliais nuomosime ir muzikiniam. Būtinai prašome visur kur tik norite apsvarstykite ir kai bus sprendimas praneškite mums per A.K. Jau pasitarėme su uab Hidrosfera-sakė bus pigu tad eisime statyti.

    Reply
    • Kolukiečių liaudies pasaka

      Kaip senelis padarys, viskas bus blogai

  8. D.Ž.

    Viską galima Dangės upėje, bet… Bet, pirmiausiai reikia pašalinti smarvę iš 15 vamzdžių nuotekų išleistuvų… T.y .sutvarkyt Akmenos -Danės (65 km.Ištakos prie Salantų..) ekologinę būklę. Dabar ji, remiantis savivaldybės vykdomu monitoringu, yra -bloga…
    Nenorėčiau būti tokioje konferencijų salėje kuri…. smirdėtų…

    Reply
  9. Saulius

    Keistas noras užgriozdinti su plūduriuojančia konferencijų sale pusę Danės upės akvatorijos (siaura salė turbūt neplanuojama?).
    Tai gal geriau prie Jono kalnelio tvenkiniuose tokią salę prišvartuoti? bent jau laivybai netrukdytų…
    galima būtų konferencijos metu salę inkaruoti viduryje tvenkinio, kad konferencijų dalyviai neišsibėgiotų 🙂
    O kur konferencijų dalyviai statys savo automobilius? Jeigu dalyviai atplauks laivais arba atvažiuos dviračiais, tada OK 🙂
    Keista… nejaugi Klaipėdoje yra konferencijų salių trūkumas? viešbučiai merdėja be verslo klientų ir užsienio turistų.

    Reply
    • 22saula

      Tikslus komentaras..Upes plotis vos vos,o dar sala(t.y.salė)vidury..ar pakrantej staliukus jau galima pasistatyt?O tai buvo baisus triukšmas,kad eismą trukdo,upes nesimato..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas

Remontuos krantinę ir skverą prie „Meridiano"

Pačiame turistinio sezono įkarštyje gali būti remontuojama viena iš lankomiausių Klaipėdos senamiesčio vietų – Dangės upės krantinė ties miesto simboliu ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This