Už cigaretes politikė sulaukė švelniausios sankcijos

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos narei Elai Andrejevai 61 pakelis namuose laikytų užsienietiškų cigarečių be lietuviškų banderolių teismo sprendimu atsieis kelis šimtus eurų. 

Ela Andrejeva teisme. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad į miesto Tarybą vietoje mandatą už partizanų vado šmeižtą praradusio Viačeslavo Titovo patekusi politikė teisme atsidūrė dėl to, kad pernai kovą jos mamos bute atliktos kratos metu buvo aptiktos minėtosios cigaretės.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmuose nagrinėjant šią administracinio nusižengimo bylą politikė tikino, kad cigaretes, kurių didžioji dalis esą padovanota, laikė savo reikmėms.  Tačiau bylą išnagrinėjęs teisėjas teisėjas Gintaras Stonkus konstatavo, kad moters kaltė yra įrodyta byloje surinktais įrodymais.

E. Andrejeva pripažinta nusižengusi teisiniam reguliavimui, pagal kurį fiziniai asmenys gali laikyti ne daugiau 10 pakelių lietuviškomis banderolėmis nepaženklintų tabako gaminių (nesvarbus rūšies ar pavadinimo skaičius) arba didesnį kiekį, jei vienos rūšies (pavadinimo) cigarečių yra ne daugiau kaip du pakeliai.

Kratos protokole užfiksuota, kad E. Andrejeva laikė daugiau nei 208 eurais įvertintą 61 pakelį rūkalų, tarp kurių devynių skirtingų pavadinimų cigarečių buvo daugiau nei po du pakelius.

Už tokį nusižengimą yra numatyta bauda nuo 400 iki 1900 eurų. Teismas, nenustatęs jokių sunkinančių aplinkybių, o lengvinančia pripažinęs pensinio amžiaus politikei nustatytą 40% darbingumo lygį, jai paskyrė minimalią 400 eurų baudą. Taip pat konfiskuotos visos kratos metu rastos cigaretės. 

Toks sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui. 

1 Comment

  1. Lauris

    Koks skundzemas apylinkes teismui reikejo ja i arestine uzdaruti toke ruske titovo drauge

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Bankroto administratorius lieka nuteistas

Klaipėdos apygardos teismas sutiko su pirmos instancijos verdiktu, jog yra pakankamai įrodymų, kad už melagingų parodymų davimą ir dokumentų klastojimą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija: pasekmių gali sulaukti ir teisėja

Istorija, kai Klaipėdos prokurorės ir teisėjos sprendimų dėka buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This