Rimantui Cibauskui Klaipėdos teismų išvengti nepavyks

Miestas, Svarbu

Verslininkui Rimantui Cibauskui nepavyko pasiekti, kad visi Klaipėdos apygardos teismai būtų nušalinti nuo bylos, kurioje sprendžiama dėl jo Dailidžių gatvėje nelegaliai pasistatytos tvoros nugriovimo.

Rimantas Cibauskas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos pavedimą gavusios antstolės inicijuota byla Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose niekaip nepradedama nagrinėti nuo gruodžio dėl įvairiausių R. Cibausko ir jo advokato teikiamų prašymų.

Pirmojo teismo posėdžio metu advokatas Saulius Tamošaitis pareiškė nesutinkantis, kad prasidėtų nagrinėjimas, nes esą nesusipažino su vykdomąja byla, o po beveik mėnesio pertraukos R. Cibauskas posėdžio išvakarėse pareiškė nušalinimą bylą nagrinėjančiai teisėjai Kristinai Serdiukienei.

Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkui konstatavus, kad nėra jokio pagrindo nušalinti teisėją, dar vienas posėdis buvo surengtas kovo pradžioje. Tada jau R. Cibauskas pareiškė prašymą stabdyti procesą iki bus išnagrinėtas dar viena jo inicijuota byla dėl vykdomojo dokumento teisėtumo. Teisėjai po keleto dienų paskelbus nutartį, jog nėra jokio pagrindo tai daryti, R. Cibauskas vėl paprašė ją nušalinti ir perduoti bylą nagrinėti kitos apygardos teismui, nes neva teisėja turi išankstinį nusistatymą, o byla yra „aiškiai politizuota”.

Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkui priėmus dar vieną nutartį, jog toks prašymas nėra pagrįstas, advokatas S. Tamošaitis pareiškė, kad nebuvo išnagrinėtas R. Cibausko prašymas bylos nagrinėjimą perduoti kitos apygardos teismams, o Klaipėdos apylinkės teismo pirmininkas esą negali spręsti tokio klausimo. Tad byla buvo dar kartą sustabdyta. 

Visgi ir Apeliacinis teismas nusprendė atmesti tokį R. Cibauską prašymą kaip nepagrįstą. 

Sulaukus šio sprendimo kitas posėdis Klaipėdos teisme paskirtas balandžio pabaigoje. 

Antstolė šioje byloje prašo priimti nutartį, leidžiančią organizuoti nelegaliai pastatytos ir valstybę žemę aptvėrusios tvoros griovimo bei aplinkos sutvarkymo darbus, nes R. Cibauskas to nepadarė. Taip pat prašoma skirti R. Cibauskui iki 300 Eur dydžio baudą už kiekvieną uždelstą įvykdyti privalomąjį nurodymą dieną.

Klaipėdos apygardos teismas kovo pabaigoje R. Cibauskui skyrė 5000 eurų baudą už piktnaudžiavimą procesu vis inicijuojant bylas, taip pat susijusias su šios tvoros atsiradimo istorija. 

ISTORIJA

Dienraštis „Klaipėda“ dar 2011 m. rašė apie, kaip Savivaldybės žemėtvarkininkai bandė nubausti R. Cibauską už tai, kad jis nelegaliai tvora apsitvėrė valstybinę žemę – dalį jos sudarė sklypas, kurį jis pagal su Savivaldybe pasirašytą infrastruktūros plėtros sutartį ketino įsigyti, o kitą dalį – bendrojo naudojimo želdiniai, kurių parduoti neleidžia įstatymas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

R. Cibausko ieškinį dėl sklypo įsigijimo ne aukciono tvarka atmetus visų instancijų teismams Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) 2014 m. spalį vykusio patikrinimo metu nustatė, kad už verslininko žemės sklypo pietinės ribos yra savavališkai užimta valstybinė žemė, ji užtverta 2 m aukščio mūrine tvora. Nustatyta, kad savavališkai užimtos valstybinės žemės plotas siekia apie 8,34 a. Tada NŽT raštu nurodė R. Cibauskui iki tų pačių metų lapkričio 26 d. atlaisvinti savavališkai užimtą valstybinę žemę nusikeliant tvorą ir sutvarkant valstybinę žemę taip, kad ji būtų tinkama bendram naudojimui. Tačiau verslininkas tvoros nenugriovė. Tik 2017 m. spalį situacija pradėjus domėtis „Atvirai Klaipėdai“ institucijos vėl grįžo prie šio niekaip neužbaigiamo klausimo ir prasidėjo nauji teismų procesai.

3 Comments

  1. klaipėdietė

    Toks p.Rimanto Cibausko elgesys labai tinka mecenatui ir filantropui prie veido ! Tikriausia ,jis galvoja kaip jam gerai sekėsi ,, prichvatizacijos,, laikotarpiu su miesto valdžioje buvusiais žmonėmis ir buvusiais teisėsaugos institucijų pareigūnais ,tai ir dabar lips sausas iš balos .Galima tik įsivaizduoti kaip būtų šeimininkavęs mieste ,jeigu prieš keletą metų būtų išrinktas meru ( dešimtys tūkstančių miestiečių žinojo jo ,, sąžiningumą,, ir ,,padorumą,, todėl ir nepavyko .

    Reply
  2. Td

    Rimantas Tvorauskas

    Reply
  3. Zosė

    Cibauską į merus. Labai tiktų. Išsispręstų savo klausimus .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teisme – Rimanto Cibausko šou

Apie 19 metų nelegaliai pastatyta tvora valstybinį žemės sklypą užtvėręs Klaipėdos verslininkas Rimantas Cibauskas, įpareigotas pats pasirodyti teisme, čia surengė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This