Koronaviruso statistika: naujų atvejų daugėja ir Lietuvoje, ir Klaipėdoje

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamentas informuoja, jog penktadienį šalyje nustatyti 1193 nauji užsikrėtimų COVID-19 atvejai, o ištirta buvo 19 040 mėginių.

Praėjusią parą koronavirusine infekcija susirgo 22 klaipėdiečiai. Ketvirtadienį COVID-19 liga buvo patvirtinta 18 uostamiesčio gyventojų, trečiadienį – 19, antradienį – 8, pirmadienį – 35.

Uostamiestyje savaitinis naujų ligos atvejų pokytis, anot statistikų, siekia net 35,7 proc. Lietuvoje naujų ligos atvejų per savaitę padaugėjo 13,5 proc.

Tačiau susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų Klaipėdoje skaičius ir toliau mažėja. Pastarąją parą jis siekė 175,8 atvejo, o parą prieš tai buvo 176,5. Šalyje šis rodiklis ir toliau auga. Praėjusią parą jis šoktelėjo nuo 494 iki 502,5 atvejų.

Lietuvoje COVID-19 liga šiuo metu serga 13 132 gyventojai, pasveikusiais laikomi 211 306. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 297 ir 12 935 – per parą pasveiko 32 klaipėdiečiai.

Uostamiestyje jau kurį laiką koronaviruso aukų pavyksta išvengti, iki šiol nuo šios infekcijos čia mirė 144 klaipėdiečiai.

Tuo metu šalyje į COVID-19 aukų sąrašą penktadienį įrašyta dar 12 netekčių – šis skaičius šiuo metu yra 3751.

Šalyje per parą pirmą skiepą, statistikų duomenimis, gavo 14 621 gyventojas. Antrą kartą vakcinuoti 4553 žmonės. Uostamiestyje, anot statistikų, pirmąja doze penktadienį paskiepyti 666 klaipėdiečiai, antrąja – 304.

Klaipėdoje abiem vakcinos dozėmis jau yra paskiepyti 12529 gyventojai, o pirmąją – 26390.

Per praėjusią parą visoje Lietuvoje į stacionarą dėl COVID-19 ligos paguldyti dar 143 pacientai.

6 Comments

  1. žUDIKAI

    Kada Eutanaziją dar kitaip eksperimentą su žmonių kūnais, kai eksperimentai aplamai uždrausti ne vienu net ir tarptautinės teisės įstatymu, kada nustosit tai vadinti skiepijimu kitaip vakcinizacija kai visa tai šlykštus melas???. Beje Jei nėra prievartos, o spaudimą ir manipuliaciją, galima pavadinti ir gi savotiška prievarta, nes tai kita pievartos forma, bet daiktus vadinant savo vardais, tai yra vis tiek prievarta. Todėl spaudimas ir manipuliacija tai ta pati prievarta, tik kita jos forma, norint daiktus vadinti tik savo vardais. O kartais turinti ir labai sunkų emocinį ir psichinį atspalvį? tai TUO LABIAU JEI JAU “SAVANORĮ” KURIS BUVO APGAULE NUŽUDYTAS NEVA NE NUO SKIEPO MIRĘS, ĮSIPAREIGOKITE BENT PER TAM TIKRĄ LAIKĄ PALAIDOTI UŽ VALSTYBINES LĖŠAS, PADENGIANT VISAS PADORAUS ŠIUOLAIKINIO LAIDOJIMO PROCEDŪRŲ IŠLAIDAS, ŠARVOJIMĄ, KARSTĄ, KREMAVIMĄ JEI ŽMOGUS PAGEIDAVO BŪTI KREMUOJAMAS, DUOBĖS KASIMĄ, NEPAMIRŠTANT RŪBŲ VELIONIUI, NUPRAUSIMO, PERRENGIMO IR JEI REIKS LYDĖJIMO Į PAGEIDAUJAMĄ KREMATORIUMĄ ARTIMŪJŲ APMOKĖJIMUI, NEPALIEKANT ŠIOS NAŠTOS IR TAIP SKAUSME IR AŠAROSE PASKANDINTUS ARTIMUOSIUS, TAPUS BANDOMUOJU TRIUŠIU, O GAL TIESIOG MĖSOS GABALU LENGVA RANKA NURAŠOMU IŠ GYVŪJŲ REGISTRO, ČIA KAIP TOI PATARLĖI APIE ARKLĮ KURIS PABAIGOJE VIS GI NUŠAUNAMAS. Apie nuvarytą arklį kuris vis gi nušaunamas, jis beje turi teisę prieš tai pasirinkti laidojimo būdą. Ir jam turi būti tai parnešta iš anksto apie galimas pasekmes ir pažymimas jo pasirinkimas. Elgesys su velionio palaikais ir velionio priešmirtinis pageidavimas tai šventa. Nežiūrint į tai kad jis jums yra tik nuvarytas arklys, ar mėsos gabalas, jis iš tikro buvo yra žmogus, Ir artimieji patyrę sukrėtimą, tai yra netektį, taip pat žmonės, o ne beširdžiai ir besieliai kompiuterizuoti asmens kodai su skaičiukais. Jų ašaros ir skausmas tikras. Ir sielvartas netekus artimo, kartais trunka ne vienerius metus, kartais tai labai didelė emocinė trauma.
    GAL LIETUVA PASIEKS DAR GILESNES ISTORINES AUKŠTUMAS KAIP HITLERIO LAIKAIS, KAI LAVONUS TIESIOG VIENAS ANT KITO SUMESDAVO Į DUOBĘ. NES AKI KUIE NURAŠYTI NEGARBINGOS VALSTYBĖS PENSIINIO AMŽIAUS ŽMONĖS NET GIMINAIČIŲ NETURI. Jūs esate nusikaltimų vykdytojai. LAUKIAMI NAUJOJO NIURNBERGO PROCESO SARAŠUOSE, I JIS LABAI DIDELIS. JŪSŲ TEISMO VALANDA ATEIS NESVARBU KIEK SPĖSITE IŠNAIKINTI ŽMONIŲ. IR BEJE NEPAMIŠKITE KAD TURITE JŪS SIELĄ, BEI SAVO SULAUKSITE IR PO SAVO PATIES KŪNO MIRTIES, BEI UŽSIDIRBSITE NEGERO UŽDARBIO, I NAUJAME GIMIME, TOKIE NUSIKALTIMAI JŪSŲ SIELOS YRAŠUOSE NEIŠSITRINS. NESVARBU KĄ RAŠYS VADOVĖLIAI. JŪS TURITE SAVO GYVENIMŲ ISTORIJĄ KAIP SIELOS, KARMOS REIKALUOSE YRA DAR VIENAS TEISMAS, NIEKAS NEBUS PAMIRŠTA, NORS NAUJAI GIMĘ JŪS VISKĄ PAMIŠITE, VISUS SAVO GYVENIMUS.

    Reply
  2. Husky

    Visi skaičiai pradės mažėti tik tada,kai valdžiažmogiai gaus 2 milijardus eurų paramos,tipo ekonomokai gaivinti.

    Reply
  3. Išangė

    Susiskiškit savop mamaonų virusą į išangė

    Reply
    • Inga

      Asilas kol neserga, tol rodo savo užsispyrimą

    • Arvydas

      Kiekvieną savaitę mažėja Klaipėdoje sergančių.
      Bet rašo „atvejų daugėja Lietuvoje ir Klaipėdoje”.

    • Arvydui

      Taigi yra skirtingi rodikliai – savaitinis ir susirgimų skaičius, tenkantis 100 000.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This