Šiaurės jūroje – dar vienas laivas su Lietuvos vėliava

Uostas ir jūra

Keltų operatorė DFDS praneša įsigijusi laivą „Acacia Seaways“. Šis krovininis keltas Šiaurės jūroje plaukios su Lietuvos vėliava, jame dirbs lietuvių įgulos.

Ansčiau „Meleq“ vadintas laivas yra pastatytas 2017 metais. Henk Jungerius (marinetraffic.com) nuotr.

„DFDS nuolat reaguoja į rinkos poreikius ir atnaujina savo laivyną. Jau kurį laiką krovinių pervežimo jūromis industrijoje stebime jūrinių keltų didėjimo tendencijas. Šiaurės jūra ne išimtis. Bendrovė pardavė mažesnį ro-ro tipo laivą „Gothia Seaways“ ir iš bendrovės „CLdN“ įsigijo didesnės talpos „Meleq“, kurį pervadino į „Acacia Seaways“ , – pranešime cituojamas Vaidas Klumbys, DFDS Komunikacijos vadovas Baltijos šalims.

Naujasis keltas yra 210 m ilgio, jame gali tilpti 262 priekabos arba kiek daugiau nei 4 kilometrai ratinės technikos. „Acacia Seaways“ priklauso tai pačiai laivų klasei kaip ir kiti DFDS valdomos Lietuvos AB DFDS Seaways laivyno keltai: „Gardenia Seaways“ ir „Tulipa Seaways“, pastatyti Vokietijoje, Flensburger Schiffbau-Gesellschaft laivų statykloje.

Laivą besikeisdamos aptarnaus 2 įgulos,  kiekvienoje iš jų dirbs po 24 jūrininkus. Bendrovė pabrėžia, kad vykdant šį sandorį papildomai sukurta 18 naujų darbo vietų – didesnės talpos laivą aptarnauti reikia papildomų pajėgų.

Po įsigijimo laivas „Acacia Seaways“ buvo išnuomuotas kitai bendrovei ir bus eksploatuojamas Šiaurės jūroje maršrutu tarp uostų: Zeebrugge – Purfleet – Esbjerg.

„DFDS Seaways” laivyne šiuo metu yra 11 laivų, kuriuose dirba apie 700 jūreivių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Veidai

Emigracija klaipėdietei laimės neatnešė

Klaipėdietė Žaneta Gedrimienė pasakoja skaudžią savo emigracijos Didžiojoje Britanijoje patirtį ir tikisi, kad iš to jėgų, o gal ir supratimo, ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Jūrų muziejaus biologė stažuojasi vienoje iš Šiaurės jūros salų

Vyriausioji Lietuvos jūrų muziejaus biologė Laura Lupeikaitė išvyko į stažuotę Helgolando saloje Šiaurės jūroje. Ji kartu su vokiečių mokslininkais iš ...
2024-01-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This