Teismo vitrinoje – meno ir sporto sintezė

Kultūra

Klaipėdos apygardos teismo vitriną papuošė dešimt naujų meno kūrinių, kurie yra bendras Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos projektas.

Pasak teismo pranešimo, projekto dalyviai turėjo užduotį – surasti meno ir sporto bendrystę, per kūrybą akcentuoti sveiką gyvenseną, gerą nuotaiką bei tikslo siekimą. Jaunieji menininkai savo idėjas atskleidė piešdami ir tapydami akriliniais dažais ant drobės. Projekto pradžia buvo 2019 metais prasidėjusi jaunųjų menininkų pažintis su Klaipėdos miesto sporto istorija.

Kaip ir komandiniame sporte, taip ir mene – šią užduotį jaunieji menininkai atliko dirbdami komandomis studijoje, prižiūrint profesionaliems mokytojams. Kūrėjų interpretacijos sujungė gausybę sporto šakų, tarp kurių žaismingieji šachmatai, lengvoji atletika, vandens sportas, buriavimas, karatė, futbolas, krepšinis, dviračių sportas.

Pasak tapybos mokytojo Alfonso Lekavičiaus, tiek menininkus, tiek sportininkus sieja bendras minties judesys – finišas! Šios parodos akcentas – sveikas žmogus, turintis platų akiratį.

Parodos temą pratęsė ir teismų darbuotojų po šv. Velykų priimtas Nacionalinės teismų administracijos iškeltas pavasario žingsnių iššūkis, kurio viena iš penkių laimėtojų tapo Klaipėdos apygardos teismo teisėja Jolanta Gailevičienė, per savaitę nužingsniavusi net 203 790 žingsnius!

Parodą „Meno ir sporto sintezė” iki gegužės mėnesio pabaigos galima apžiūrėti Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, esančioje Herkaus Manto, S. Daukanto ir Ligoninės gatvių sankirtoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This