Baudžiamas buvęs tarnautojas: „Bandau kovoti su nesąmone”

Svarbu, Transportas

Buvęs Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos tarnautojas Irenijus Zaleckis sako, jog jei reikės, eis ir į teismą, kad išaiškintų, ar niekur  nevedančią apie penkių metrų ilgio trinkelių atkarpą galima vadinti šaligatviu ir už tai, kad ant jos vienu ratu pastatoma mašina skirti baudas.

Tuo metu taip jį baudžiantys viešosios tvarkos prievaizdai teigia, jog pagal dokumentus tai yra šaligatvis ir buvęs jų kolega daro nusižengimus.

Anot viešosios tvarkos prižiūrėtojų, ši apie 5 metrų ilgio trinkelių atkarpa Kuosų gatvėje oficialiai yra šaligatvis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Neįgalumą turintis I. Zaleckis „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, kad dvi ties Kuosų g. 18 namu neįgaliesiems skirtos automobilių stovėjimo vietos būna nuolat užimtos. Kadangi jos paženklintos tik horizontaliu, o ne vertikaliu ženklinimu, policija jas užimančių sveikų vairuotojų sudrausminti negali.

„Todėl dažniausiai vakare jau tenka pasistatyti mašiną tik įvažiavus į Kuosų gatvę iš Agluonos gatvės, prie ženklo „Sustoti draudžiama”. Esu neįgalusis, tad čia automobilį galiu statyti, bet vis tiek gavau jau trečią pranešimą apie skiriamą 30 eurų baudą, nes neva automobilis pastatytas ant šaligatvio”, – pasakojo vyras, pats anksčiau dirbęs Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriuje.

Jis teigė, kad ant apie penkių metrų ilgio trinkelių atkarpos, už kurios iškart yra automobiliams skirtos vietos, kartais automobilį pastato vienu ar dviem ratais, kad netrukdytų eismui, kuris čia gana intensyvus, nes Kuosų gatvę yra pamėgę vairuotojai, trumpinantys kelią ar vengiantys Minijos gatvės šviesoforų.

„Koks čia per šaligatvis? Kur jis veda? Tikrai bandysiu kovoti, jei reikės, ir teisme prieš tokią nesąmonę. Be to, atrodo, kad kažkodėl baudžia tik mane. Atlikau eksperimentą – trečiadienį nuo pat aštuonių vis skambinau ir pranešiau apie čia stovinčius automobilius, bet iki pietų niekas taip ir neatvažiavo, nieko nenubaudė”, – kalbėjo I. Zaleckis.

Kelių eismo taisyklės numato, kad neįgalieji vairuotojai gali nepaisyti kelio ženklų „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ ir „Stovėjimo nurodytu laiku vieta“, taip pat ir kelio ženklų „Sustoti draudžiama“, „Stovėti draudžiama“ arba atitinkamo važiuojamosios dalies krašto horizontalaus žymėjimo linijomis. Tuo metu draudimas statyti automobilius ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai) taikomas ir jiems.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis tikino, kad skiriant baudas už tokį pažeidimą vadovaujamasi ir GIS registru, kuriame nurodoma, ar šioje vietoje yra šaligatvis.

„Šioje Kuosų gatvės vietoje yra pažymėtas šaligatvis. Reaguojame į gautus skundus, todėl ir surašomi protokolai”, – sakė M. Poimanskis.

Jis tikino, kad nėra taip, jog šioje vietoje baudžiamas konkrečiai tik I. Zaleckis.

„Reaguojame į visus pranešimus, bet nesame greitoji pagalba. Jie įtraukiami į planus ir vykstama į vietą, imamasi priemonių, kol problema vienaip ar kitaip išsisprendžia”, – sakė vedėjas.

Pasak jo, jei žmogus nesumoka atsiųstame nurodyme paskirtos baudos, tada užvedama administracinio nusižengimo byla ir joje priimtą nutarimą jau galima skųsti teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje šiemet - ženkliai mažiau renginių

„Biškį bauginantis toks skaičius yra… Ankstesni metai buvo žymiai turtingesni šventėmis”, – Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams trečiadienį sakė ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Irenijus Zaleckis užsidirbo dar vieną teistumą

Klaipėdos apygardos teismas nepalengvino buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio dalios –  pirmos instancijos nuosprendis baudžiamojoje byloje, ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Kaštonų gatvės ir kitų užgrobtų žemių košmarai

„Pasakojate kaip iš fantastinių filmų scenarijų, sunku net patikėti, kad tokie dalykai Klaipėdoje vyksta”, – stebėjosi savivaldybės Kontrolės komiteto pirmininkas Ugnius ...
2023-09-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This