Jūrų muziejuje – gyvūnai iš ateities

Uostas ir jūra

Gegužė Lietuvos jūrų muziejuje prasidėjo fantastiškai – laiko kapsulės, perkeliančios jos lankytojus į 2050-uosius, atvėrimu. Ši kapsulė – ekokubas jau pastatyta delfinariumo prieigose ir laukia lankytojų.  

Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė džiaugiasi, kad gali pasiūlyti dar vieną nemokamą objektą muziejaus nors ir nelengvu karantino metu lankytojams. 

Ekokubo lankymas nemokamas, tačiau labai naudingas. Jis lavina vaizduotę ir skatina pažinimą bei teisingą elgseną, nes būnant jame visai nesunku įsivaizduoti, kas gali atsitikti jūros gyvūnams, jei kiekvienas iš mūsų nepradės rūpintis gamta”, – pranešime spaudai pažymi muziejaus vadovė.

Ekokube lankytojai susipažins su niekur ir niekada anksčiau nematytais gyvūnais. Muziejaus biologai juos priskiria distopinei rūšiai. Tai Ruonis Padangarus, Menkė Celofanus, Ežiažuvė Mikroplastus Krapštukedija, Jūrų kiaulė Naftoena Pramonida, Krabas Koronaemarginata, Vėžlys Radiokaktivaris Šviečianiidae

Lankytojai ne tik pamatys šiuos gyvūnus, bet ir susipažins su jų pasakojimais ir prašymais, kviečiančiais jau nuo šio momento kiekvienam elgtis atsakingai. Lietuvos jūrų muziejus tiki, kad visi kartu mes galime veikti tikslingai ir taip dar labiau susidraugauti su gamta”, – teigia O. Žalienė.

Kube bus pristatoma ir edukacinė interaktyvi programėlė – testas „14 m3 2050 Baltijos. Distopija ar Realybė?”, kuris kiekvienam leis pasitikrinti savo EKO IQ. Šis ekokubas – laiko kapsulė veiks visą vasarą. Projektą muziejui įgyvendinti padėjo Lietuvos kultūros taryba. 

Ekologijos tema bus plėtojama šį mėnesį ir kituose muziejaus renginiuose. 

Gegužės 16 dieną muziejininkai kvies į renginį „Jūrų kiaulės beieškant”, skirtą Tarptautinei Jūrų kiaulės dienai, 20 dieną bus atidaryta edukacinė meninė instaliacija „Jūros plastika”, o gegužės 22 dieną  – renginys „Mes esame sprendimo dalis”, skirtas pasaulinei biologinės įvairovės dienai.

Gegužės 26-28 dienomis Jūrų muziejuje įsikurs tvarios ateities kūrėjų laboratorija „14 m3 2050 Baltijos. Distopija ar Realybė?”  

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This