Aistros dėl „Barcelonos“ nerimsta: sporto bendruomenė pasijautė nuliu

Sportas, Svarbu

Garsiojo „Barcelona“ klubo atstovų Klaipėdoje surengtos žvalgytuvės ketvirtadienį aistringai buvo aptartos ir Sporto taryboje. Miesto valdžiai nuskambėjo kaltinimai, kad ši nusispjauna į uostamiesčio sporto bendruomenės nuomonę.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad balandžio 23 dieną Klaipėdoje viešėjo klubo „Barcelona“ prezidento vyriausiasis patarėjas Josepas Maria Fusté Blanchas ir „Barcelonos“ futbolo akademijų plėtros vadovo vyriausiasis patarėjas José Carlosas García Duránas.

Prieš dvi savaites Klaipėdoje viešėjusių „Barselonos” klubo atstovų gidu, kuris aprodė uostamiesčio sporto infrastruktūrą, tapo meras Vytautas Grubliauskas. „Facebook” nuotr.

Svečiams aprodyta Klaipėdos sporto infrastuktūra, pristatyta vizija, kaip ji bus plėtojama.

Po šio vizito Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė neslėpė, kad siekiamybė yra, jog „Barselona“ galėtų tapti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininke.

„Mes norime, kad „Barsos“ vėliava atsirastų Klaipėdoje, kad Klaipėdos futbolo mokykla taptų regioniniu sporto centru. Dabar tiesiog „Barcelonos“ atstovai nori sužinoti, ko mes norime, o mes norime sužinoti, kokie jų ketinimai. Tai yra šviesūs žmonės, kurie mato savo klubo plėtrą regionuose ir ne per franšizes, o tiesiogiai. Bet mes dar ir patys turime suvokti, ko norime, kokia yra sporto bendruomenės pozicija“, – teigė A. Dirgėlienė.

Tačiau šis vizitas sukėlė ir neigiamų reakcijų.

„Jis visus labai suintrigavo, juo labiau, kad tai buvo konfidenciali informacija. Tokie savotiškai įdomūs nuslėpimai, kai miesto sporto valdžia nieko nežino, Klaipėdos futbolo mokyklos direktorius nežino, o apie įvykusį vizitą sužinome tik iš socialinių tinklų. Todėl ir norime, kad būtų paaiškinta, ar tie žmonės viešėjo oficialiai, ar turėjo „Barcelonos“ raštus, įgaliojimus, kokie jų ketinimai. Šitie žmonės prieš dvejus metus buvo apsilankę Lietuvos futbolo federacijoje. Teko bendrauti su jos prezidentu Tomu Danilevičiumi. Jis sakė, kad irgi buvo susidomėjimas, daug pažadų, o galutinis etapas – išvažiavo ir dingo iki šios dienos, kol nepasirodė Klaipėdoje“, – Sporto tarybos posėdyje dėstė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduota Asta Dirgėlienė priminė, kad Klaipėdos futbolo mokykla nuo balandžio 1-osios tapo viešąja įstaiga, nes Lietuvos futbolo federacija vienašališkai uždraudė biudžetinėms įstaigoms dalyvauti elitinėse lygose. Po šios reorganizacijos net neslepiama, kad Klaipėdos futbolo mokyklai bus ieškoma naujų dalininkų.

„Vieno pasitarimo metu buvo nuspręsta kreiptis į Lietuvos ambasadas užsienio šalyse ir per jas išplatinti kvietimą užsienio klubams tapti Klaipėdos futbolo mokyklos dalininkais. Taip nuspręsta, nes norime gauti geriausią metodologiją, linkime futbolo šakai Klaipėdoje išbristi iš to liūno, koks yra dabar. Į mūsų kvietimą atsiliepė keturi klubai, tad „Barcelona“ nėra galutinis taškas. Vis dar laukiame atsakymų, ar atvyks užsienio klubų atstovai iš Vokietijos, Prancūzijos ir Olandijos. Žinoma, kad išrinkti dalininkus bus organizuojamas konkursas ir tikiuosi, kad turėsime iš ko pasirinkti, nes jau dabar darome paruošiamuosius darbus“, – tvirtino A. Dirgėlienė.

Ji kalbėjo, kad jei į Klaipėdą ateitų „Barcelonos“ klubas ir būtų įsteigta „Barcelonos“ akademija, tai būtų galima kalbėti  ne tik apie futbolo, bet ir kitų sporto šakų plėtrą.

„Svečiai užsiminė apie rankinį, krepšinį, tinklinį, lengvąją atletiką. Tai sporto šakos, kurios juos domintų ir norėtų, kad jų plėtra eitų į Baltijos regioną. Šis vizitas buvo žvalgybinis, kuriame siekėme per trumpą laiką maksimaliausiai pristatyti Klaipėdą“, – aiškino A. Dirgėlienė.

Ji pabrėžė, kad bet kokio žymaus klubo, ir nebūtinai „Barselonos“, atsiradimas Klaipėdoje miestui duotų ir socialinės, ir ekonominės naudos.

Sporto tarybos narys Edmundas Kvederis priekaištavo, jog tokie klausimai sprendžiami be sporto bendruomenės žinios.

„Kodėl pradedam be esminio dalyko – dalininkų parinkimo konkurso nuostatų patvirtinimo. Dabar jau bėgama ir prieš vežimą, ir arklį ir sakoma, koks bus „Barcelonos” vaizdas. Kodėl visą informaciją išgirstame tik dabar?“ – kalbėjo E. Kvederis.

A. Dirgėlienė tvirtino, jog kol kas sprendžiami dar tik darbiniai klausimai, o dėl kiekvieno tokio klausti sporto bendruomenės nuomonės nėra reikalo.

„Dėl paties vizito viešinimo galiu pasakyti tik tiek, kad iki paskutinės sekundės buvo neaišku, ar svečiai galės išlipti iš lėktuvo, nes keliauti per pandemiją nėra paprasta. Argi šis vizitas yra blogis? Ar blogai, jei siekiame pagerinti sąlygas sportuojantiems vaikams, kad norime sporto šakų plėtros?“ – priekaištų nesuprato A. Dirgėlienė.

Juos tarsi sukonkretino R. Žvingilas: „Mes galėjome prisidėti prie susitikimo, įteikti svečiams marškinėlius. O dabar sulaukiau skambučio iš LFF, kad dėmesys tokiems garbiems svečiams nebuvo tinkamai parodytas“.

A. Dirgėlienė tik pabrėžė, kad LFF vadovai apie šį vizitą buvo informuoti.

„Ar nemanote, kad pirmiausia reikėtų pasitvirtinti dalininkų konkurso sąlygas, jas išdiskutuoti su sporto bendruomene, o tik tada kviesti „Barceloną“, „Saint Germain“, Petrą ar Antaną. O dabar pademonstravome sporto bendruomenei, kad mes čia, savo mieste, esame nuliai, o „Barselona“ ar dar kažkas, kas atvažiuoja su gražiu vardu ir kažką pažada, tai jau kažkas. Negalima šitaip elgtis“, – nepatenkintas buvo ir Sporto tarybos bendruomenės pirmininko pavaduotojas Vaclovas Gedvilas.

A. Dirgėlienė teigė, jog „kol gervė dar skraido ir antis plaukioja, yra nepagauta, tol dar nėra apie ką kalbėti“. Ji tvirtino, kad su sporto bendruomene bus aptariami konkretūs sprendimai, o ne paruošiamieji procesai.

6 Comments

  1. Už Barca

    Lux! Tik
    gerb. A. Dirgėlienės dėka Europiada vėl buvo atvesta į Klaipėdą, gaila, kad
    pandemija sujaukė planus, bet vis dar tikimės nuostabaus renginio! Jos
    kompetencija, užsienio partnerių pasitikėjimas, kompleksinis mąstymas ir
    žiūrėjimas į priekį Klaipėdos miestą gali paversti vienu iš patraukliausių miestų
    Europoje! Atsimerkit! Nuo kada Sporto taryba priiminėja sprendimus su kuo (ne)draugauti? Pradžioje susitvarkykite savo viduje, šlykštu klausytis kaip vienas iš narių vis uždavinėja toną, matydamas tik savo tiesą. Ar tikrai tokios tarybos reikia?

    Reply
    • Neaišku

      Tu čia rimtai, ar sarkąstiškai, gerai pavarei, tik neaišku verkti ar juoktis ?

  2. Equalizer

    Visi norejo marskineliu su Messi parasu, bet gavo VIENAS:) Cha, cha

    Reply
  3. Anonimas

    Tikrai keista kad nepanoro susitikti su banditų padlaiziais

    Reply
  4. +

    Sveikinu A. Dirgėlienę , ryžtingą Moterį. Nes pas mus vyrai kaip bobos , o po stovinčiu akmeniu vanduo neteka. Pirmyn Asta .

    Reply
    • -

      Tu čia apie merą?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This