Dėl draustinių steigimo Klaipėdoje – nauja tvarka

Miestas, Svarbu

Bet kuris klaipėdietis galės teikti pasiūlymus, jog kurios nors uostamiesčio teritorijos būtų paskelbtos savivaldybės draustiniais. Tokia teisė miestiečiams suteikta naujai parengtoje tvarkoje.

Iniciatyvūs klaipėdiečiai, panašu, vėl galės imtis žygių dėl Girulių draustinio steigimo. „Atviros Klaipėdos” archyvo nuotr.

Ją pirmadienį Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete pristatė Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Ji aiškino, kad pernai gruodį aplinkos ministras panaikino galiojančią draustinių steigimo ir gamtos paveldo objektų skelbimo tvarką ir numatė, kad pasiūlymus dėl savivaldybės draustinių steigimo ir gamtos paveldo objektų paskelbimo nagrinėja savivaldybės administracijos direktorius ir tai daro pagal miesto tarybos patvirtintą tvarką.

Todėl ir parengta tvarka, kurioje numatyta, kaip priimami ir nagrinėjami pasiūlymai dėl savivaldybės draustinių steigimo.

Naujoje tvarkoje, kurią dar turi patvirtinti miesto taryba, numatoma, kaip turi būti pateiktas pasiūlymas ir jį lydintys dokumentai.

Tvarkoje taip pat numatyta, kad pasiūlymus dėl draustinių steigimo nagrinėja Urbanistikos ir architektūros skyrius, o pasiūlymus dėl gamtos paveldo objektų paskelbimo – Aplinkosaugos skyrius.

Jei savivaldybės specialistams trūksta kompetencijos, tuomet sudaromos darbo grupės, į kurias kviečiami atitinkamų žinių turintys profesionalai.

Numatoma, kad pasiūlymų nagrinėjimas trunka ne daugiau nei 20 darbo dienų, po kurių teikėjai turi būti informuojami, ar pasiūlymas priimtas, ar atmestas. Jei nusprendžiama, kad draustinį steigti netikslinga, teikėjui išdėstomi argumentai. Jei konstatuojama, kad draustinį įsteigti reikėtų, tekėjas informuojamas, kokie veiksmai toliau bus atliekami.

„Jei steigiamas draustinis, turi būti pradedamas rengti vietovės specialusis planas, o tokiam sprendimui turi pritarti miesto taryba. Jei dar reikia, tai savivaldybės administracija atlieka ar organizuoja papildomų gamtos vertybių tyrimų atlikimą“, – aiškino M. Černiutė-Amšiejienė.

Galutinius sprendimus tiek dėl savivaldybės draustinio steigimo, tiek dėl gamtos paveldo objekto skelbimo priima miesto taryba.

„Ar ši tvarka susijusi su Girulių draustinio steigimo peripetijomis? Kokiems objektams gali būti taikoma ši tvarka?“ – klausimų pažėrė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė.

M. Černiutė-Amšiejienė pabrėžė, jog šiuo metu Klaipėdoje nėra saugomų teritorijų, yra tik penki saugomi objektai – medžiai.

„Jei būtų inicijuojamas draustinio steigimas, kokia buvo iniciatyva dėl Girulių, tai jau būtų vadovaujamasi šia tvarka, nes ana, pagal kurią rengėme ankstesnį sprendimą dėl Girulių draustinio, jau nebegalioja“, – pabrėžė M. Černiutė-Amšiejienė.

J. Simonavičiūtė akcentavo, kad ši naujoji tvarka turi būti pristatyta visuomenei.

3 Comments

  1. Saulė

    Didesnio marazmo negirdėjau. Čia jau kulikauskininkų ir ramašauskininkų spaudimas ministeriui ir ateities plano kūrimas mieste su savo chebryte „visuomenininkų”.

    Reply
  2. To klp

    Apsikas senais kledarais prikrisk prie išmet. vamzdžio ir uostyk CO2.ir kaifuok. O mes džiaugsimes mefžiai O2,ir medžiais išvalytu oru nuo taršos

    Reply
  3. klp

    Na užsidrauskim viską, apsikaskim lapais ir kaifuokim !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Greitai sugebėjo tik nugriauti

Nors pernai birželį miesto politikams sprendžiant dėl sovietinių Skulptūrų parko paminklų demontavimo Savivaldybės administracijos atstovai tikino, kad bus siekiama kuo ...
2023-08-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Skulptūrų parko krepšinio aikštelė dar nepalaidota?

Pernai daliai miestiečių pasipiktinus, kad Klaipėdos savivaldybė Skulptūrų parko rekonstrukcijos metu nebeketina įrengti čia suprojektuotos naujos krepšinio aikštelės ir išlindus ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Melnragės - Girulių miškuose atrasta Vakarų taiga

Mokslininkai dalį Klaipėdos šiaurėje esančių miškų  – gamtos ir žmonių kūrinį – vadina Vakarų taiga ir siūlo išgryninti Girulių miško ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This