Mokesčių lengvatos Klaipėdos verslui – už paramą sportui

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje kuriama motyvacinė sistema, kuria uostamiesčio verslininkai mokesčių lengvatomis bus skatinami remti reprezentacinius sporto klubus.

Tokios sistemos metmenys trečiadienį buvo aptartos Klaipėdos miesto tarybos frakcijų vadovų pasitarime.

Klaipėdos „Neptūnas”. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, jog pastarųjų trejų metų tendencijos rodo, kad verslo parama sportui mažėja. Tam yra ir objektyvių priežasčių, pavyzdžiui, pasikeitę teisės aktai, valstybės valdovų įmonių ir bendrovių rėmimo politikos transformacija, dėl kurios, pavyzdžiui, Klaipėdos uosto direkcijai ar „Lietuvos geležinkeliams“ yra stipriai apribotos galimybės remti sporto klubus.

„Apetitai sporte išlieka tokie patys ar net auga, o finansavimas iš rėmėjų mažėja. Todėl ir ieškome modelių, kaip konsoliduoti jėgas, motyvuoti verslą tomis priemonėmis, kurios yra savivaldos galiose. Natūralu, kad taip būtų galima sumažinti naštą miesto biudžetui ir sporto klubams skirti mažesnę paramą. Kita vertus, susisiekiantys indai yra pakankamai aiškūs – lengvatos, kurios būtų suteiktos verslui, reiškia lėšų į miesto biudžeto nesurinkimą. Todėl viskas nėra taip paprasta, kaip galėtų atrodyti iš pirmo žvilgsnio“ – po pasitarimo kalbėjo V. Grubliauskas.

Tačiau jis patikino, jog frakcijų vadovai sutarė, jog tokią motyvacinę sistemą reikia kurti. Viena iš svarstomų motyvacinių priemonių yra nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos verslui, kuris rems aukšto meistriškumo sporto klubus.

„Klausimas dar bus svarstomas atskirose frakcijose, kad jos į miesto tarybą jau ateitų turėdamos savo nuomonę. Ir tikiuosi, kad artimiausiu metu šitie sprendimo projektai pasieks miesto tarybos posėdžių salę“, – vylėsi Klaipėdos meras.

Jis tvirtino, kad tokia motyvacinė sistema verslui remti sportą jau kurį laiką veikia Šiauliuose, iš dalies – Panevėžyje.

Miesto tarybos posėdyje artimiausiu metu vėl turėtų būti nagrinėjamas klausimas, ar Klaipėdos savivaldybė taps „Neptūno“ klubo dalininke.

Toks sprendimo projektas buvo svarstomas jau pernai rudenį. Tiesa, jis svarstytas tik komitetuose, o iš miesto tarybos posėdžio darbotvarkės jis buvo atsiimtas, nes kilo pernelyg daug diskusijų.

„Sprendimo projektas iš esmės yra parengtas, jis niekur neprapuolė, tik yra papildytas „Neptūno“ atlikta audito medžiaga, nes toks buvo pageidavimas. Bet iš esmės toks, koks buvo sprendimas be didelių pakeitimų ir yra paruoštas tarybai. Ir tai jau bus tarybos narių apsisprendimas dėl tapimo dalininkais. Nuomonių tikrai yra visokių ir jos, matyt, dar kartą garsai ir aktyviai bus reiškiamos“, – teigė V. Grubliauskas.

Siūlymą tapti dalininke Klaipėdos savivaldybei pateikė pats „Neptūno“ klubas. Klaipėdos savivaldybė turėtų tik vieną klubo dalį ir vieną balsą priimant sprendimus. Todėl nemažai politikų ir suabejojo, kad tai nėra naudinga, nes įtakos sprendimų priėmimams nebus galima daryti, o iš dalyninkų bus tikimasi daugiau paramos. Klaipėdos savivaldybės atstovai aiškino, kad tapti dalininkas yra naudinga, nes taip bus galima kontroliuoti, kaip naudojama savivaldybės skiriama parama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This