Kretingos pranciškonų gimnazija – tarp 10-ties geriausių pagal egzaminų rezultatus

Regionas

Kretingos pranciškonų gimnazijos bendruomenę pasiekė džiugi žinia – žurnalas „Reitingai” paskelbė, kad 2021 metais pagal valstybinių brandos egzaminų išlaikymo rezultatus ir abiturientų, įstojusių į valstybės finansuojamas vietas ar užsienio universitetus, skaičių Pranciškonų gimnazija patenka į geriausių gimnazijų dešimtuką.

„Paskelbti rezultatai mane labai džiugina, – pranešime spaudai cituojamas gimnazijos direktorius Alvydas Virbalis OFM. –  Ačiū mokiniams, mokytojams, tėvams bei administracijos darbuotojams, kurių pastangos, motyvacija bei komandinis darbas lėmė, kad Pranciškonų gimnazija pateko tarp 10-ies stipriausių valstybiniams brandos egzaminams rengiančių gimnazijų Lietuvoje”.

Gimnazijos tinklapio nuotr.

Žurnalo „Reitingai“ duomenimis, Pranciškonų gimnazija 2020 m. buvo geriausių respublikos mokyklų 50-ke: 6 vieta tarp geriausiai išmokančių chemijos ir geografijos, 23 vieta tarp geriausiai išmokančių informacinių technologijų, 45-46 vieta tarp geriausiai išmokančių matematikos mokyklų. 2020 m. 84 proc. abiturientų įstojo į valstybės finansuojamas vietas Lietuvos universitetuose ir kolegijose, iš jų 52 proc. – pirmu pasirinkimu.

2019 m. reitinguose pagal tuos pačius vertinimo kriterijus Pranciškonų gimnazija buvo įsitvirtinusi 22 vietoje.

„Gimnazijos rezultatus lėmė visos mokyklos bendruomenės sistemingas darbas: mokinių atsakingas požiūris į mokymosi pasiekimus, mokytojų aukšta kvalifikacija ir teikiama pedagoginė pagalba mokiniams, mokyklos sudaromos sąlygos efektyviam ugdymo procesui organizuoti“, – mano istorijos mokytojas metodininkas Vaidas Kuprelis.

Gimnazistai – olimpiadų nugalėtojai

Nors šiais mokslo metais čia ugdymo procesas vyko daugiausiai nuotoliniu būdu, tačiau sulaukta puikių moksleivių pasiekimų ne tik rajono ar regiono olimpiadose, konkursuose, bet ir respublikinėse dalykinėse olimpiadose. Edgaras Zaboras, IVGc klasės mokinys,  53-iosios Lietuvos mokinių biologijos ir 33-iosios Lietuvos mokinių geografijos olimpiadose apdovanotas II laipsnio diplomu ir sidabro medaliu.

Ypač sėkmingi metai buvo IVGe klasės mokiniui Linui Daugėlai – abiturientas 53-iosios Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurso respublikiniame etape laimėjo I vietą publicistikos ir esė sekcijoje, II vietą poezijos sekcijoje, Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados Lietuvos ir užsienio lietuviškų mokyklų mokiniams respublikiniame etape užėmė III vietą, 24-osios Lietuvos mokinių filosofijos olimpiados respublikiniame etape apdovanotas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos III laipsnio diplomu.

IIIGc klasės mokinys Gabrielius Rimkus 68-osios Lietuvos mokinių fizikos olimpiados respublikiniame etape apdovanotas III laipsnio diplomu ir pakviestas į atrankos ir pasirengimo Europos fizikos olimpiadai stovyklą. Taip pat IIGa klasės mokinė Erika Lėkytė, IIGb klasės mokinės Kamilė Venckutė ir Guoda Mėčiūtė 53-iajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse už pateiktus darbus vertimo sekcijoje apdovanotos pagyrimo raštais, o Guodą sėkmė lydėjo ir Lietuvos mokinių technologijų olimpiadoje – ji apdovanota Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos I laipsnio diplomu.

Martyna Lipskytė, IIGa klasės mokinė, Lietuvos mokinių biologijos olimpiados respublikiniame etape užėmusi III vietą, teigia, kad „todulėti ir siekti gerų rezultatų padeda gimnazijos mokytojai, kurie iškilus klausimams yra pasiruošę padėti, skatina nenuleisti rankų ir nepasiduoti”.

Dėl 2020 m. pavasarį įvesto karantino vyko tik nežymi dalis respublikos dalykinių olimpiadų etapų. Gimnazijos mokiniai sėkmingai atstovavo gimnazijai ir Kretingos rajonui vykusiose respublikinėse olimpiadose ir, žurnalo „Reitingai“ duomenimis, Pranciškonų gimnazija buvo 11 vietoje Lietuvoje pagal dalykinių respublikinių olimpiadų rezultatus. Puikūs ir 2020 m. VBE rezultatai: 13 abiturientų žinios įvertintos aukščiausiais balais – surinkta 18 šimto balų įvertinimų: 2 iš geografijos, 11 iš anglų kalbos, 1 iš informacinių technologijų, 4 iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinių brandos egzaminų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Naujausi reitingai: reitingų lentelėje lyderystę įtvirtino socialdemokratai

Opozicijai priklausantys socialdemokratai išlieka reitingų lentelės lyderiais, rodo Naujienų agentūros ELTA užsakymu atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa. Vilijos Blinkevičiūtės vadovaujamos partijos ...
2023-11-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarptautinėje geomokslų olimpiadoje – visų spalvų medaliai

16-ojoje tarptautinėje geomokslų olimpiadoje IESO 2023, nuotoliniu būdu vykusioje rugpjūčio paskutinėmis dienomis, Lietuvos atstovams šiemet itin sėkmingas buvo duomenų bazių ...
2023-09-05
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos Pranciškonų gimnazija atvėrė naujo pradinės mokyklos pastato duris

Šiuos mokslo metu Kretingos Pranciškonų gimnazija pasitiko įkurtuvių nuotaikomis. Per kiek daugiau nei dvejus metus rekonstruotame istoriniame vienuolyno pastate įkurta ...
2021-09-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This