Vietoj sporto salės – automobilių stovėjimo aikštelė

Miestas, Svarbu

Prie Klaipėdos piliavietės bus nugriautas dar vienas sovietinis pastatas, o jo vietoje įrengtos automobilių stovėjimo vietos.

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė pakoreguotam Klaipėdos savivaldybės strateginiam veiklos planui iki 2023 metų, o korekcijų prireikė, nes atsirado naujų planų. Vienas jų – Pilies g. 2A esančios sporto salės nugriovimas ir automobilių stovėjimo aikštelės praplėtimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ši sporto salė nebetinkama eksploatavimui, nes yra labai prastos techninės būklės. Iš jos valdytojo – Klaipėdos sporto bazių valdymo centro – gavome raštą, kad salės šildymo sistema nuo artėjančio sezono nebefunkcionuos, reikalingos didelės investicijos ją sutvarkyt. Todėl ir yra inicijuojamas salės nugriovimas, o toje vietoje pagal detalųjį planą turi būti automobilių stovėjimo aikštelė“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Turto valdymo skyrius šio mėnesio miesto tarybos posėdžiui ketina parengti sprendimo projektą dėl salės nugriovimo.

Strateginiame veiklos plane numatyta, kad šiemet salės nugriovimui ir naujos aikštelės įrengimui reikės 5 tūkst. eurų, nes prasidės tik techninio projekto rengimas. Visi statybų darbai – tiek salės nugriovimas, tiek aikštelės įrengimas yra planuojami kitais metais ir jiems numatyta 355 tūkst. eurų. Tačiau visus salės naudotojus numatoma iškraustyti jau iki šio rudens.

„Žinia, kad ši salė bus griaunama buvo jau 2019-2021 metų Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane. Tačiau planas visada buvo toks, kad salė bus griaunama tik tada, kai bus pastatyta nauja sporto salė Šviesos gatvėje. Dabar naujos salės nestatome, o šitą griauname. Tad ar savivaldybės administracija gali užtikrinti, kad visi sporto būreliai, visi sportininkai, kurie naudojasi šia sale, turės tokias pačias ir ne blogesnes sąlygas?“ – klausė Finansų ir ekonomikos komiteto narys Saulius Budinas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis tikino, jog išeičių buvo ieškota ilgai.

„Salės būklė pasidarė kritinė, šildymo sistema visiškai sugriuvo, todėl ir teikiame siūlymą, kad pastatą reikia kuo skubiau nugriauti, kad prasidėjus šildymo sezonui salėje jau niekas nebesportuotų. Salėje ne tik gimnastika sportuojama, bet pagal panaudos sutartis yra įsikūrusios ir nevyriausybinės organizacijos. Su visais kalbėta, sutarta, kad jie bus iškelti į naujas patalpas. Taip, Šviesos gatvėje dabar naujos salės nestatome, nes neturime finansavimo. Bet baigiamas objektas Paryžiaus Komunos gatvėje, gal dalis sportininkų ten galėtų įsikelti, peržiūrėsime mokyklų salių užimtumą. Gaila, kad didesnės kokybės negalime pasiūlyti, bet daugiau mažiau panašios situacijos kompensaciją rasime“, – tvirtino G. Neniškis.

Naują universalią sporto salę Šviesos gatvėje pradėti statyti planuojama 2023 metais.

„Turėjome pasitarimą dėl privačių investuotojų planų pastatyti modernią salę „Švyturio“ alaus daryklos teritorijoje. Jei investitorius atsižvelgs į mūsų pastabas, tai turėsime modernią salę, kurią galėsime nuomotis“, – naujieną pranešė Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Aidas Kaveckis.

24 Comments

  1. siaips

    Jei miestas nori gražėti ir nori rodyti pavyzdi apie „vėjus“ mąstančiam privačiam verslui kada jis sugriuvusius pastatus laiko dešimtmečiais kol suras dėde su didelio maišu kad nupirktu jų griuvesenas , tai sis miesto sprendimas yra puikus, bet kai paskaitai kad miesto administracijos strateginio planavimo vadove užmiršo ar neperskaitę ką miestas planavo kad ir prieš 10 metu atgal tai parodo valdininko kompetencija. Reikia tikėtis si specialiste negaus kalėdinės priemokos už gerą darbą iš Neniškio. O Neniškio mintis kad tame pastate bloga šildymo sistema tai juoką sukelianti priežastis nes šildymo sistema ten renovuota dar kai jis priklausė uosto direkcijai, o uosto direkcija negailėjo pinigu to pastato priežiūrai.Ir ji tikrai ne tokia sena. Butu geriau kita priežastį, daugiau įtikinančia sugalvojęs. Šiaip miestas jau senai turi planuose ta pastatą griauti bet vis tempia dėl neaiškiu priežasčių. Žinoma sportininkai, yra svarbiausia bendruomene kuria reikia rūpintis ir jei jie šiandien neturi kur treniruotes tai ta kartai kuri negali treniruotis negalima jai pasakyti – , palauk, va uz 10 metu pastatys nauja pastatą, tada galėsi siekti olimpiniu rezultatu , o kad sportininkui tuo metu gal bus jau virs 40 nei vienas valdininkas nepagalvoja , na nebent konkretaus valdininko vaikas sportuoja. O šiaip keista kodėl miesto administracija neformuoja sklypu sportui ir neatiduoda i rinka kuriems įdomus sporto objektu statyba ir paslauga,???? Gal laukia kol savi subręs su pinigais, tada suruoš jiems sklypą, konkurso sąlygas, kad jie laimėtų, kad vėliau lupikautu iš miesto. Jei ne tik pirmos vandenvietes butu ruoštas ar paruoštas sklypas privačiai investicijai, apie ka mes jau žinome ir girdime kokius 15 metu. O kodėl tokiu sklypu neparuošti 5 ar 10 sporto objektams?? Yra baime kad bus konkurencija saviems??? Tada mes esame didi provincija. Ir p. Neniški nesigirk kad vyksta derybos su investuotojais dėl I vandenvietes, ir kad miestas po beveik 1 milijoną turės miestas mokėti kas metus tiems investuotojams. Tokia ta provincine Klaipeda……..jau nekalbant apie Švyturio idėja savo gamybos cechus paverti sporto sale ir išnuomoti miestui…..Benderio biznis.

    Reply
  2. DM

    Puiku reik griaut tuos sovietinius griozdus….ir tvarkyti aplinka…Automibiliu aikstele bus reikalinga jei atstatys boksta ir pastacius muzikini teatra.

    Reply
  3. Gyventojas

    Kadangi aikstele pustuste, o uoste nebetelpa vilkikai, bus galima nukreipti ten

    Reply
  4. Viskas juk aišku

    Padidino mokesčius juk nesenai ir dabar įrenginėja parkavimo vietas, kad susirinkt pinigo

    Reply
  5. Vizija

    Kuo daugiau aikštelių automobilių, ir plovyklų kuo daugiau su lidl ir degaline šalia.

    Reply
  6. Ir

    Piliavietė turi būti matoma. Pastatams ten ne vieta, juo labiau sovietiniams.

    Reply
    • memel

      Piliavietė ir taip matoma, o sovietinio pastato vietoje reikia atstatyti prieškariu buvusius pastatus.

  7. Kovas

    Skaitau ir piktinosi melagingom kalbom .visi žino kad su mokyklos salėmis problema.trūksta klaipėdoje sporto saliu ir taip .o čia dar atimsite. AČIU!!!

    Reply
  8. Mėlynasis proveržis

    Normalus ir ūkiškas savininkas ne griautų, o parduotų auksinėje vietoje esantį pastatą su nustatytais architektūriniais reikalavimais nupirkus. Pradžioje savivaldybės gyvulių ūkyje biznio planas buvo medžius išpjauti, po to kur reikia nereikia trinkeles kloti ir skverus išbetonuoti, dabar sugalvojo nereikalingose vietose parkingus įrenginėti.

    Reply
  9. Pilinis

    Tuoj visas miestas pavirs vienu dideliu parkingu. Vietoj to, kad apriboti eismo judėjimą miesto centre, tai jis kaip tik skatinamas. Čia ne Paryžius ar Londonas. Pėstute galima nueiti

    Reply
  10. Ilja

    Maxima ar lidla reikia tenai 😀

    Reply
  11. Saulius

    Graži vieta Muzikiniam teatrui… ir aikštelė būtų įdarbinta 100 proc. Kodėl mes investuojame į dabartinę vietą tokius milijonus kuri ir taip suspausta?
    Ar neradom „pilkajam bokštui” Atgimimo aikštėje panaudojimo? Man atrodo,kad „nusistrategavome” į pievas…

    Reply
    • ezys

      Sauliau, kodel jus norite uzstoti piliaviete? nereikia ten jokiu pastatu, kaip tik reikia nugriauti likusius sasus – Astros viesbuti ir nuoteku siurbline. O aikstele ir taip bus idarbinta, kai raudonojoje zonoje mokesti dar pakels, nerasit ten laisvos vietos, jau nekalbu apie tai jei isvis uzdraustu stoveti senamiescio gatvelese.

  12. Memelender

    Kas čia per nesamonė dar labiau išplėsti ir taip tuščią aikštelę. Pilies gatvė tuoj pavirs į neįžiangiamą dykynę, kaip Švyturio arenos kvartalas.

    Reply
    • ezys

      kas jums trukdo „izengti” i Svyturio arenos parkinga? 😉 Ir siaip gatve eina salia aiksteles, tad prie ko ji cia?

    • memel

      Trukdo tai, kad visas Švyturio arenos kvartalas yra tiesiog asfaltuota dykynė, kurioje nėra ko veikti. Panašu, kad tą pati siekiama padaryti su vakarinę senamiesčio dalimi.

  13. Darker

    Nugriauti tai tikrai reikia šį pastatą, bet vėl plėsti automobilių aikštelę, nu ką žinau.. Toks jausmas kaip į kokį automobilių turgų atvažiuoji, pačiame miesto centre. Negana to, ta aikštelė kažkokia keista, automobilio aikštelė, bet visos skirtingos, žiūrint į nuotrauką, nesiderina vaizdas. Kai kiti miestai statytų požeminę stovėjimo aikštelę, tai mes miesto centrą, pagrindines aikštes norim užgrūsti automobiliais..

    Reply
    • ezys

      mes irgi norime statyti pozemine po Atgimimo aikste, spekit ar zmones patenkinti? 😀 O aikstele „keista” del to, kad atkartoja ten buvusio ravelino (trikampis zole apsodintas) konturus, juodas granitas naudojamas toje vietoje, kur anksciau buvo vanduo.

  14. +-

    Šią sporto salę , kaip vizualinį taršos objektą, savivaldybė siekė nugriauti jau 30 metų, kai tik atsiėmė Piliavietę ir pradėjo ją renovuoti . Taip kad atėjo pagaliau tam laikas, o priežasčių to nedaryti, visada atsirasdavo . Tikrosios vertybės LAIMĖJO, kuo esu labai patenkintas.

    Reply
    • Tiesa

      Stovi pustuštė aikštelė visus metus. Dabar dar praplėsite. Ar reikia naujos scenos vietos Jazams? Dar statysit požeminę aikštelę ale Muzikiniam teatrui, nors ištikro galimai bus išpirkta arba išnuomuota Viktorijos viešbučiui.

  15. Pastebejimas

    Nugriauti ta pabaisa seniai reikėjo!
    O aikštelė reikalinga tik tuo atveju, jei uždrausti eismą senamiestyje vakarais!

    Reply
  16. O kam ta mašinu stovėjimo aikštelė?

    Šalia aikštelė tusčia stovi ištisus metus. Išskirus keliu švenčiu. Nereikalinga .
    Geriau maitinimo kokia įstaiga būtu

    Reply
  17. Anonimas

    CIA BUS AIKSTELE IR DA RREIKIA ATGIMIMO AIKSTELES? cAI REIKIA STUDIJOS APIE POREIKI AUTOMOBILIU, NES ABEJOJU AS.

    Reply
    • Neabejoju

      Kad būtina psichiatrų konsultacija.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This