Klaipėdoje sergamumas COVID-19 rodiklis jau atitinka šalies vidurkį

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį visoje šalyje nustatyta 117 naujų COVID-19 atvejų. Atlikus 8 005 diagnostinius tyrimus, viruso jau rasta beveik 1,5 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija susirgo 11 žmonių. Penktadienį tokia diagnozė buvo patvirtinta 9, ketvirtadienį – 12, trečiadienį – 10, antradienį – 9, pirmadienį – 4 klaipėdiečiams.

Nuo pirmadienio, birželio 14-osios, Klaipėdos vakcinacijos centre (Kretingos g. 36) skiepytis nuo COVID-19 bus galima ir be išankstinės registracijos. Laikas nuo 13 iki 15 val. kasdien bus skiriamas „gyvai” eilei. Martyno Vainoriaus nuotr.

Per savaitę naujų atvejų šalyje sumažėjo 43 proc., Klaipėdoje – 48 proc. Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius šalyje per parą sumažėjo nuo 132,1 iki 126,3 atvejų, o uostamiestyje – nuo 130,8 iki 126,1 atvejų. Tarp mažiausiai sergančių šalies savivaldybių uostamiestis šiuo metu yra 43-as – per parą nukrito dviem pozicijomis. Geriausia padėtis su 0 atvejų ir toliau yra Neringoje bei Birštone, blogiausia – Molėtų savivaldybėje (385), kur pastarąsias dienas fiksuojamas šio rodiklio augimas.

Per parą uostamiestyje mirčių nuo COVID-19 ir toliau nefiksuota – virusas iki šiol nusinešė 154 klaipėdiečių gyvybes, o šalyje į tokių aukų sąrašą įtraukti keturi žmonės – tokių netekčių jau yra 4339.

Šiuo metu šalyje, pasak statistikų, serga 4 328 žmonės, pasveikusiais laikoma 263 362 gyventojų. Klaipėdoje serga 201 žmogus, pasveikę yra 14 301 – per parą pasveiko dešimt klaipėdiečių.

Pirmą kartą šalyje šeštadienį paskiepyti 2 890, antrą – 2 730 gyventojų. Klaipėdoje pirmą skiepą, pasak statistikų, gavo 99, antrą – 248 gyventojai. Tarp abi vakcinas gavusiųjų uostamiestis jau yra penktas nuo galo – lenkiamos tik Jonavos, Vilniaus ir Šalčininkų rajonų bei Visagino savivaldybės.

Nuo pirmadienio, birželio 14-osios, Klaipėdos vakcinacijos centre (Kretingos g. 36) skiepytis nuo COVID-19 bus galima ir be išankstinės registracijos. Laikas nuo 13 iki 15 val. kasdien bus skiriamas „gyvai” eilei. Gyventojai, nepageidaujantys registruotis iš anksto,
šiuo laiku galės atvykti bet kurią dieną, įskaitant savaitgalį, ir pasiskiepyti. Reikia turėti tik asmens dokumentą. Laukiami visi, kuriems ne mažiau kaip 16 metų.

Atvykus be registracijos, taip pat kaip ir registruojantis iš anksto, bus galima rinktis bet kurią vakciną, tuo metu turimą Vakcinacijos centre (18 metų neturintys gyventojai gali būti skiepijami tik „Comirnaty” („Pfizer”) vakcina, visi vyresni nei 18 metų gyventojai gali rinktis iš visų turimų vakcinų).

Tie, kurie skiepui yra užsiregistravę iš anksto, bus priimti nustatytu laiku.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitinis COVID-19 rodiklis Klaipėdoje padidėjo 125 proc.

Lietuvoje penktadienį buvo patvirtinta 18 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du žmonės susirgo antrą kartą. Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This