Baltijos pr. estakada: mažiau eismo ribojimų – liepą

Miestas, Svarbu

Pagrindinę uostamiesčio žiedinę sankryžą rekonstruojantys rangovai įvardijo, kada vėl atidarys eismą Baltijos prospektu, kuriuo važiuoti negalima nuo kovo 17-osios.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybės vadovai su Baltijos pr. ir Šilutės pl. Žiedinę sankryžą rekonstruojančios bendrovės „Kauno tiltai“ atstovais aptarė darbų eigą.

„Viskas vyksta daugmaž pagal planą. Kalbėjome ir apie tai, ką būtų galima padaryti greičiau, tačiau objektas labai sudėtingas, todėl rangovai atsargūs. Nenorime skubėti, kad nenukentėtų kokybė“, – po pasitarimo teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jo tvirtinimu, pasitarime rangovai pažadėjo, kad jau liepos pirmą ar antrą savaitę vėl atidarys eismą ta Baltijos prospekto puse, kuria dabar draudžiama važiuoti.

Eismas šiaurine Baltijos prospekto puse buvo uždarytas kovo 17-ąją. Planuota, kad transportui bus draudžiama važiuoti tris mėnesius. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad atsirado nenumatytų darbų, kurių negalima ignoruoti. Nuėmus dangą paaiškėjo, kad pagrindas nėra geros būklės ir jį reikia sutvirtinti, nes kitu atveju nauja asfalto danga neatlaikytų sunkiojo transporto eismo. Klaipėdos savivaldybės vadovai rangovams leido atlikti šiuos papildomus darbus. Gatvės pagrindai buvo sutvirtinti maždaug 200 metrų ilgio ruože.

„Nuo liepos pirmos ar antros savaitės eismas vėl bus leidžiamas ne tik visu Baltijos prospektu, bet ir Šilutės plentu, kurio kelios juostos prie „Banginio“ dabar yra uždarytos. Čia taip pat klojama nauja danga ir tai susiję su visu žiedinės sankryžos rekonstrukcijos projektu“, – teigė A. Dobranskis.

Tačiau eismo ribojimai išliks Vilniaus plente.

„Dabartine uždaryta puse dar nebus galima važiuoti apie porą mėnesių, o po to iškart bus uždaryta kita pusė. Tad šią vasarą Vilniaus plentu be ribojimų patekti į Klaipėdą jau nebus įmanoma. Tačiau kai toks didelis ir sudėtingas projektas, ji neįmanomas be eismo ribojimų“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Jis tikino, kad vairuotojams tapo lengviau, kai buvo atidarytas laikinas Lypkių kelias, tačiau pripažįstama, kad juo tiek išvažiuoti iš Klaipėdos, tiek įvažiuoti į ją nėra taip patogu kaip Vilniaus plentu.

„Jei tik matysime vietų, kur darbus galima paspartinti, taip ir darysime. Visi norime, kad Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcija kuo greičiau būtų baigta. Šiemet pagrindiniai darbai yra po žeme, dabar jau pradedami kalti poliai, ant kurių bus montuojama estakada. Tačiau jos pačios statybos vyks kitais metais“, – aiškino A. Dobranskis.

Anot jo, šiemet pagrindinės Klaipėdos žiedinės sankryžos rekonstrukcijai šiemet skirta 12 mln. eurų, kitais metais numatoma 17 mln. eurų. Pernai atlikta darbų už 1,5 mln. eurų. 

Bendra rekonstrukcijos kaina – apie 30,5 mln. eurų, nes tokią sumą pasiūlė konkursą laimėję „Kauno tiltai“.

Problematiškiausios Klaipėdos žiedinės sankryžos rekonstrukcija, kurios rezultatas bus Baltijos prospekto estakada, turėtų būti baigta 2023 metų pavasarį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Avarijoje žuvo jaunas vyras

Policija pranešė, kad trečiadienio popietę, apie 16.40 val., Klaipėdoje, Vilniaus plente, Jakų sankryžos link važiavęs automobilis „Volvo V50“, kurį vairavo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This