Nugriauti sporto salę – 100 tūkst. eurų

Miestas, Svarbu

Prie Klaipėdos piliavietės esančios sporto salės nugriovimo link žengtas dar vienas žingsnis – politikai pritarė, kad šis nekilnojamasis turtas būtų nurašytas ir nugriautas. Skaičiuojama, kad pastato nugriovimo darbai gali kainuoti apie 100 tūkst. eurų.

Šios sporto salės nugriovimas numatytas dar 2013 metais patvirtintame teritorijos detaliajame plane. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad Finansų ir ekonomikos komiteto nariai praėjusią savaitė pritarė Klaipėdos savivaldybės strateginio veiklos plano iki 2023 metų pakeitimams, o vienas jų ir yra sumanymas nugriauti Pilies g. 2A esantį pastatą, kuriame šiuo metu veikia sporto salė ir administracinės patalpos.

Turto valdymo skyrius jau parengė miesto tarybos sprendimo projektą dėl šio nekilnojamojo turto nurašymo. Šį klausimą pirmadienį nagrinėjo Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

„Pastato būklė tikrai yra labai labai bloga, atlikta ne viena ekspertizė, nustatyta visa eilė konstrukcinių trūkumų, šildymo sistemos trūkumų. Pastate yra dujinis šildymas, stovi dujiniai katilai. Ir šildymo sistemos būklė jau tokia, kad jos nebegalima eksploatuoti“, – komitete aiškino Klaipėdos savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Jis teigė, kad jei politikai pritartų šio nekilnojamojo turto nurašymui, taip būtų einama link jau seniai patvirtinto teritorijos detaliojo plano, kuriame numatytas šio pastato nugriovimas.

„Jį reikia griauti ir kaip vizualinės taršos elementą, nes jis užstoja piliavietės vaizdą, ir kaip objektą, trukdantį įvažiavimui į piliavietę, trukdantį plėsti automobilių stovėjimo vietas“, – tvirtino E. Simokaitis.

Šiuo metu didžiąją dalį pastato valdo Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centras, likusi dalis pagal panaudos sutartis perduota Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklai „Žiemys“ ir Ukrainiečių kultūros ir švietimo centrui „Rodyna“. Visiems, anot E. Simokaičio, bus surastos kitos patalpos. Pavyzdžiui, „Žiemui“ bus skirtos dvi klasės Klaipėdos kadetų mokykloje.

„Jei miesto taryba pritars sprendimui nurašyti turtą, visus informuosime, kad jie iki spalio 1 dienos turi išsikelti, nes šiame pastate jau nebebus pradedamas šildymo sezonas. Tad tikrai bus suteikta pakankamai laiko išsikelti. O lygiagrečiai prasidės griovimo projektavimas“, – teigė E. Simokaitis.

Skaičiuojama, kad Pilies g. 2A esančio pastato griovimo darbai galėtų kainuoti iki 100 tūkst. eurų. Ši suma gali kisti, nes rangovas nugriauto pastato medžiagas veikiausiai panaudos antriniam panaudojimui. Todėl tiksli griovimo suma paaiškės, tik kai bus nupirktos paslaugos.

Strateginiame veiklos plane, kurio pokyčiams dar taip pat turi pritarti taryba, numatyta, jog pastato nugriovimui ir automobilių stovėjimo aikštelės įrengimui prireiks 355 tūkst. eurų. Projektavimo darbus ketinama pradėti šiemet, aikštelė įrengta turėtų būti kitais metais.

„Mano nuomone, šitas žingsnis jau seniai turėjo būti žengtas. Gaila, kad praėjusi miesto tarybos kadencija ir dar ankstesnė kadencija tai atidėliojo. Pastatas užstoja tiek piliavietę nuo senamiesčio, tiek senamiestį nuo piliavietės. Jo gabaritai yra per dideli ir neatitinka vietos poreikių. Todėl tikrai pritarsiu jo nugriovimui“, – tvirtino Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžiui pirmadienį pirmininkavęs Andrius Petraitis.

Kiti komiteto nariai taip pat vienbalsiai pritarė, jog pastatas būtų nugriautas.

6 Comments

  1. +-

    Na pagaliau ryžosi žengti seniai , gal kokį 30 metų , suplanuotą žingsnį, nugriauti sovietinę baidyklę, užstojančia Piliavietę .
    Bravo ir palinkėsiu savivaldybei sėkmės, nes nei Taraškevičius nei Simonavičiūtė nei Budinas tokių sprendimų nesiryždavo daryti .

    Reply
  2. Nepolitikas

    Retas atvejis kai savivaldybės iniciatyvas galima pagirti. Tik, kad žiauriai vėluojančiomis. Buvo siūloma tai daryti senai ir iš karto tvarkyti visą (parkingo) aikštę dar iki naujos gatvės darymų – būtų gatvės pagrindai pigiau kainavę. Tik klausimėlis, kam čia tiems politiniams komitetams tiek svarstyti, jei patys politikai senai pritarė piliavietės teritorijos detaliajam planui kuriame ta salė buvo numatyta griauti. Tai jau vieną kartą pritarė ir patys patvirtino ir nepriklausomai nuo šildymo sistemų stovio tokie „nurašymai galėtų vykti paprasta procedūrine tvarka be jokių politinių komitetų saviraiškos. Nejau nėra politikams rimtesnių problemų mieste?

    Reply
  3. Racionalizatorius

    Duokit bomžams po 100 eur ir jie ne tik nugriaus, bet ir ištampys po plytą 🙂 Taip pigiau

    Reply
  4. Pagaliau

    Pagaliau neliks visą vaizdą darkančio sovietinio palikimo. o kad Klaipėdoje nešienautos visos viešosios erdvės, tai tikra tiesa. Grįžus iš vidurio, pietų Lietuvos, toks apsileidimas akis bado. Įdomu, nuo kokių politikų valios, ar savivaldybės skyriaus valios priklauso tvarka Klaipėdos mieste? Gal šie miesto ,,tvarkdariai” nenusitvarko su savo pareigomis. GĖDA. Kiekvienas rajono centras gražiau susitvarkęs už Klaipėdą. Ar Klaipėda nesuplanavo lėšų viešųjų erdvių šienavimui?

    Reply
  5. Apie piliavietę

    Gal ir gera, kad dalinai užstoja niekada nešienaujama aptrešusi piliavietė:)

    Reply
    • ezys

      na paraset nesamone, geriau dabar? 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą, ketvirtadienį, svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras: „Esu stabdis pinigų taškymui ir kreiviems projektams“ 

Pirmus savo darbo metus apžvelgęs uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus teigia, jog pajuto, kad ši kėdė nėra pati minkščiausia, bet labai prasminga. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This