Liepų gatvėje atsiras dar vienas šviesoforas

Transportas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad kitą savaitę prasidės šviesoforinės Liepų, Arimų ir Jaunystės gatvių sankryžos įrengimo darbai. Rangos sutartis dėl šios sankryžos kapitalinio remonto įrengiant šviesoforus pasirašyta su AB „Eurovia Lietuva“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šviesoforai čia bus įrengiami vadovaujantis Eismo saugumo komisijos sprendimu.

Pavasarį buvo apsispręsta dėl laikinos priemonės: uždrausti kairinius posūkius tiek važiuojantiems Liepų gatve miesto link, tiek vykstantiems nuo miesto centro į Arimų gatvę (ties Jaunystės gatve). Tačiau problemos tai neišsprendė: neretai vairuotojai, trumpindami kelią, nepaiso galiojančių ženklų, taip sudarydami prielaidas atsirasti spūstims iš abiejų pusių, o vietos gyventojai, iš Jaunystės gatvės, norintys sukti į kairę pusę, Liepų gatvėje susiduria su kasdieniais iššūkiais dėl galimybės saugiai išvažiuoti į pagrindinį kelią. Situaciją sunkina ir tai, jog čia yra įrengta maršrutinių miesto autobusų apsisukimo vieta. Be to, aplink Arimų gatvę sparčiai plečiantis gyvenamiesiems rajonams, gyventojų, kuriems saugumo klausimas šioje sankryžoje tapo ypač aktualus, atsirado dar daugiau.

„Tai iš esmės pagerins eismo saugumo situaciją ir palengvins kasdienybę ne tik aplinkinių kvartalų gyventojams, bet ir įvažiuojantiems į Klaipėdą ar išvykstantiems iš jos. Tikimės, kad konkursą dėl sankryžos kapitalinio remonto darbų pirkimo laimėjęs rangovas darbus atliks kokybiškai ir laiku, todėl naujų mokslo metų pradžią galėsime pasitikti be didesnių spūsčių prie šio įvažiavimo į miestą, o per šią sankryžą vykstantys eismo dalyviai jausis kur kas saugiau“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Sutarties su AB „Eurovia Lietuva“ dėl kapitalinio remonto darbų vertė – 223,7 tūkst. Eur su PVM. Šviesoforų įrangos vertė – dar 79 000 Eur su PVM.

Sankryžos kapitalinis remontas bus finansuojamas iš savivaldybės biudžeto bei Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

Darbų atlikimo terminas – 4 mėnesiai nuo sutarties įsigaliojimo dienos. Jis gali būti pratęstas, bet bendrai ne ilgesniam kaip 2 mėnesių laikotarpiui.

2 Comments

  1. >TMS

    Kodėl miestui turi būti įdomūs rajono gyventojai? Eikit parašykit , kad pesipešanti rajono vadovybė ir meras jums gyvenimą gerintu.

    Reply
  2. TMS

    Nu super – kamščiai iš slengių parvažiuojantiems bus dar didesni.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: savivaldybei - beveik 9000 eurų sąskaita

Dabartinių Klaipėdos valdančiųjų pagimdytoje byloje, kurios epicentre buvo visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje, miesto valdžiai teko nuryti karčią piliulę.  Pirmos instancijos ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This