Pakoreguotas prekybos centro projektas pastabų jau nebesulaukė

Miestas, Svarbu

Dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos nepritarimo pakoreguoti J. Janonio gatvėje numatomo statyti naujo prekybos paskirties pastato projektiniai pasiūlymai nei kaimynų, nei kitų miestiečių jau nebesudomino.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, kad bendrovė „Lendat” tokio objekto statybas planuoja sklype J. Janonio g. 27, kur šiuo metu stovi buvęs Klaipėdos prekybos uosto kultūros rūmų pastatas. Jame anksčiau veikė uostamiestyje gerai žinomi naktiniai klubai „Nova“, „Indigo“, „Dada“, „Kiwi“, o pastaruoju metu buvo įsikūręs baldų komisas, sporto salė.

Rekonstrukcijos metu numatoma išsaugoti esamo pastato pamatus, dalį sienų, o kitą dalį nugriauti. Po rekonstrukcijos J. Janonio g. 27 turėtų atsirasti 8,5 metrų aukščio vieno aukšto prekybos paskirties pastatas. Jo projektiniai pasiūlymai balandžio 30 dieną buvo pristatyti viešame susirinkime, sulaukė kelių visuomenės pastabų, kurios įtakos projektavimo eigai ir procedūroms neturėjo, tačiau projektinių pasiūlymų nepatvirtino Klaipėdos savivaldybė.

Antradienį surengto pakartotinio projektinių pasiūlymų viešinimo metu juos parengusios bendrovės „A 405“ architektas Gintaras Čičiurka pakartojo ką jau buvo sakęs „Atvirai Klaipėdai“ – tokios procedūros prireikė dėl to, kad šiemet vasarį Klaipėdos miesto taryba patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės aplinkos oro kokybės valdymo 2021-2023 metų programą ir priemonių planą. Jame numatyta, kad tokių statybų atveju turi būti formuojama želdynų juosta ties sklypo riba, gyvenamųjų ar švietimo įstaigos kryptimi. Tai nurodžiusi savivaldybės administracija ir nederino pirmųjų projektinių pasiūlymų.

Pasak G. Čičiurkos, dėl to šiaurės rytinėje ir pietinėje sklypo pusėse prie daugiabučių gyvenamųjų pastatų numatytos 4 m pločio želdynų juostos sodinant tripakopius augalus – žolę, krūmus ir medžius.

G. Čičiurka teigė, jog dėl tokio reikalavimo įrengti želdynų juostas papildomai per metrą reikėjo „atitraukti“ planuojamą pastatą nuo Karklų g. 17 namo, o dėl palei N. Uosto g. 26 namo sklypo ribą formuojamo želdyno teko sumažinti automobilių stovėjimo vietų skaičių – nuo 83 iki 80.

Dėl šio savivaldybės reikalavimo šiek tiek sumažėjo ir planuojamo pastato plotas – nuo 2 230 iki 2 100 kv. m, tačiau visi kiti architektūriniai sprendiniai išliko tie patys.

Anot G. Čičiurkos, iki viešo pristatymo dėl projektinių sprendinių nebuvo gauta jokių pretenzijų ar paklausimų. Į nuotoliniu būdu vykusį pristatymą be „Atviros Klaipėdos“ žurnalisto buvo prisijungę dar kelis asmenys, tačiau jie jokių klausimų architektui irgi neturėjo.

4 Comments

  1. Gyventojas

    Gyventojų pretenzija ir antra kartą buvo išsiųsta administracijos direktoriui ir architektui, tik kažkodėl neįregistravo jos ? ….bet greit architektas pripažino klaidas ir pasitaisė…. O gyventojai atkovojo atliekų konteinerių užimtas automobilių stovėjimo vietas….konteinerius suglaudė į krūvą ?

    Reply
  2. Viola da Gamba

    Visiškas šlamštas. Eilinis sandėlys su šiek tiek padažytu fasadu. Apagailėtinas minčių trūkumas. Kai pavažinėji po pasaulį ir pamatai šiuolaikinius modernius pastatus. tai tokie sandėliukai tik juoką kelia :))))))) Kaip ir Muzikinio bokštas. Tas tai iš tarybinių laikų glūdumos. Nu, kaip tu tokį moderniu padarysi??? Niekaip. Va, ir styros Klaipėdos centrių centriausioje vietoje apgailėtinos architektūros paminklas. Gerai, kad nors tas kur Janonio ( tarybinio poeto) gatvėje ne centrinėje gatvėje parioglintas, o galėtų :))))))))) ŠEDEVRAS :))

    Reply
    • Šiaip jau

      Janonis nebuvo tarybinis poetas, mirė dar iki spalio revoliucijos.

  3. Grožio fanas

    Tai kad tų želdinių niekas nenori prižiūrėti. Išbujoja kaip kūtvėlos ir viskas. O kas formuos lają? Negi niekas nenori, kad augalai atrodytų estetiškai, tilptų tarp pastatų, atrodytų harmoningai su pastatais?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Kariškiams - Melnragės sklypas, įmonėms - didžiuliai miesto plotai

Dar viename ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje šįkart „Atvira Klaipėda” pasakos apie antrojo 1950-ųjų pusmečio Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto (VK) ...
2023-06-10
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Naujoji mokykla gali tapti ir verslo įkaite

Ketvirtadienį Senvagės gatvėje statomoje mokykloje apsilankęs Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslėpė, kad ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir ...
2023-05-04
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Maitinimo įstaigos nepaisė net elementarių sanitarijos normų

1950-ųjų uostamiesčio vykdomojo komiteto (VK) dokumentai, šiuo metu saugomi Klaipėdos regioniniame archyve, byloja, kad net ir prabėgus penkmečiui po komunizmo ...
2022-12-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This