Gimnazijoje – bendruomenės šventė: buvo malšinamas gyvo bendravimo alkis

Fotoreportažai, Švietimas

Asta Vainorė, „Varpo“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja
2021-06-17

Komentarų: 0

Ketvirtadienį „Varpo“ gimnazijos vidaus erdvės ir kiemas prisipildė mokinių, jų šurmulio, juoko, taip pasiilgto gyvo bendravimo – mokykloje vyko bendruomeniškumo šventė „Kūrybinių atradimų diena“.

Gimnazija yra projekto „Renkuosi mokyti!“ dalyvė ir, dalyvaudama šiame projekte, per dvejus metus siekė pozityvaus pokyčio mokyklos bendruomenės stiprinimo srityje. Tad ši šventė – finalinis dvejus metus trukusios prasmingos kelionės renginys, kurio tikslas – suburti visus kartu, pabendrauti, atliekant įvairias veiklas geriau pažinti vienam kitą ir taip kartu kurti mokyklą, kurioje gera visiems, kurioje noris būti, bendrauti, veikti.

Mokytojai, susigrupavę po du ar tris, siūlė mokiniams tradicines pamokas iškeisti į kitokias ugdančias veiklas. Gimnazistai galėjo rinktis net iš aštuoniolikos pasiūlymų, tarp kurių buvo įvairūs sportiniai užsiėmimai – nuo šokių pamokų iki tinklinio žaidimo, kūrybinės veiklos – iliustravimo dirbtuves, aksesuarų gamyba, taip pat buvo siūlomos diskusijos užsienio kalbomis, pažintinės išvykos, komandos formavimo užduotys, stalo žaidimai ir kitos veiklos.

Šventę vainikavo bendras koncertas mokyklos kieme, kur visus linksmino mokyklos liaudiškos muzikos ansamblis „Joginta“, o gimnazijos direktorė padėkojo šauniausiems gimnazistams, kurie savo darbais tampa sektinu pavyzdžiu kitiems.

Šie mokslo metai dėl nuotolinio mokymosi buvo sunkūs visiems, labiausiai dėl gyvo bendravimo stokos. Tad šitokios veiklos leido ne tik išmokti naujų dalykų ar patobulinti kompetencijas, bet ir gyvai pabendrauti su visos bendruomenės nariais, kuriuos nuo rudens matė tik kompiuterio ekrane. Tiek mokiniai, tiek mokytojai buvo labai pasiilgę gyvo bendravimo, tikrų veiklų, gerų emocijų, tad ši šventė buvo tikrai sėkminga ir prasminga.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atidarė Gamtamokslinių tyrimų laboratoriją

Ar kada nors susimąstėte, kiek jūsų seilėse yra antimikrobinių fermentų? O ar mokėtumėte vos iš kelių ingredientų pasigaminti „Dramblių pastos“? ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Ne visų uostamiesčio mokyklų klasės perpildytos

Nors daugelis didžiųjų miestų pedagogų, tarp jų – ir klaipėdiečiai – skundžiasi perpildytomis klasėmis ir tai, kaip teigiama, yra viena ...
2023-09-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žuvo 15-metis

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos BIG prekybos centro lankytojai tapo kraupaus įvykio liudininkai – čia, pirminiais duomenimis, žuvo pro daugiaaukščio balkoną iškritęs ...
2023-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This