Pristatė naują oro teršalų valymo įrenginį

Uostas ir jūra

Penktadienį AB „Klaipėdos naftos“ valdomame Klaipėdos naftos terminale apsilankiusiam aplinkos ministrui Simonui Gentvilui įmonės atstovai pristatė svarbiausią šių metų aplinkosauginį projektą – naują oro teršalų valymo įrenginį, kuriame valomi nuo 16 talpyklų ir iš geležinkelio krovos estakados surinkti teršalai. Pagrindinė šio įrenginio paskirtis – mažinti kvapus, susidarančius kraunant ir saugant mazutą.

Terminale oro teršalų valymo įrenginys pastatytas prieš kelis mėnesius.

Bendrovėje taip pat modernizuojami katilinės degikliai, kurie užtikrins tris kartus mažesnes vienkartines anglies monoksido ir azoto oksidų emisijas į aplinkos orą. Vienas iš dviejų katilų jau modernizuotas ir vykdomi bandymo darbai, o kitas bus atnaujintas iki metų pabaigos.

Per 2017-2020 m. į aplinkosaugines, aplinkos oro taršą mažinančias priemones bendrovė investavo daugiau nei 5 mln. Eur.

Bendrovė kelia tikslą iki 2030 m. lakiųjų organinių junginių (LOJ) bei CO2 emisijas sumažinti daugiau kaip 50 proc., lyginant su paskutinių 5 metų LOJ ir CO2 emisijų vidurkiu. Teigiama, jog ieškoma papildomų sprendimų, kaip būtų galima sumažinti LOJ emisijas į aplinką iš šviesiųjų naftos produktų parke esančių talpyklų. CO2 emisijas mažinti tikimasi, mažinant sudeginamų gamtinių dujų kiekį, optimizuojant šildymo procesus bei mažinant sudeginamų gamtinių dujų kiekį KN degle.

Šiaurinės Klaipėdos dalies gyventojams ir toliau skundžiantis naftos produktų kvapais, ketvirtadienį šis klausimas vėl buvo nagrinėtas miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This