Klaipėdiečiai Jurbarke paminėjo Jūros dieną

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Savaitgalį, šiemet minimo Lietuvos laivyno šimtmečio proga, gausus būrys klaipėdiečių judėjo Jurbarko link, ten švęsti Jūros dienos.

Lietuvos jūrų muziejaus iniciatyva bei prisidedant kitiems jūrinės industrijos atstovams, tarp kurių yra ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM), renginys buvo organizuojamas būtent Jurbarke, nes čia 1921 m. kovo 4 dieną buvo įregistruotas pirmasis į Klaipėdos uostą atplaukęs laivas su trispalve – motorinis burlaivis „Jūratė“.

Renginio metu nestigo edukacinių užsiėmimų, vyko LAJM parodomosios pratybos „Žmogus už borto“ su mokomuoju laivu „LYRA” bei laivų flotilės pasirodymas, o šventė iškilmingai užbaigta išlydint LAJM burlaivį „JUNGA LAJM” į Klaipėdą.

Ši iniciatyva, pasak LAJM atstovų, itin reikšminga prisidedant ne tik prie jūrinės idėjos sklaidos, bet ir skleidžiant žinią apie vidaus vandenų reikšmę. Iki vėlyvo sekmadienio vakaro LAJM pirmo kurso jūrinių studijų studentai su kapitonu leitenantu Vytautu Bardausku vandens keliu plaukė iš Jurbarko į Klaipėdą atrasdami ne tik vidaus vandenų žavesį, bet ir stiprindami ištvermę, irkluodami, ugdė komandinius įgūdžius, o poilsio metu žavėjosi nuostabiais kraštovaizdžiais. Žygis buvo kupinas džiugių emocijų, įspūdžių, o palankus vėjas leido užbaigti vandens žygį anksčiau nei numatyta.

LAJM atstovai džiaugiasi, kad jau pirmo kurso studentai susipažįsta su vidaus vandenimis taip pasiruošdami antrajame kurse praktikos metu išplaukti į tarptautinius vandenis.

1 Comment

  1. rita

    Graži išvyka, bet kodėl tik Atviroje Klaipėdoje gali apie tai paskaityti?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Įteikti diplomai LAJM absolventams

Ketvirtadienį Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (LAJM) įteikti diplomai 67 šios mokymo įstaigos absolventams, kurie baigė jūrų laivavedybos, laivų energetinių įrenginių ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Veidai

Vladas Stonkus sapnuose plaukia ne tik jūra, bet ir miesto gatvėmis

77-erių klaipėdietis Vladas Stonkus, kaip ir daugelis jūrininkų, iki šiol sapnuoja jūrą, nors jau daug metų ilsisi nuo aktyvios darbinės ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This