Pilies muziejus kvies vakaroti iki vidurnakčio

Kultūra

Klaipėdos pilies muziejus (Priešpilio g. 2) kartu su daugiau nei 30 Lietuvos muziejų atsiliepė į Prancūzijos kultūros ministerijos kvietimą liepos 3 d., šeštadienį, jungtis prie septynioliktosios Europos muziejų nakties akcijos (EMNA). Ji dėl pandemijos iš gegužės perkelta į liepą.

Paslaptingi Sapiegų pilies griuvėsiai Alšėnuose. V. Karaciejaus nuotr.

18 val. Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos salėje vyks Vyto Karaciejaus fotografijų parodos „LDK buvimo ženklai“ pristatymas. Šio ciklo darbai – tai menininko improvizacijos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės temomis. Vaizdai, persipynę vienas su kitu, kuria paslaptingumo atmosferą ir kelia žiūrovams savitas asociacijas.

„Tas patirtas stebuklo jausmas, kad LDK yra ne mitas, ne įspūdinga istorinė legenda, ne tik keli dažniausiai kartojami vardai ir kelios iš mokyklinių vadovėlių galvon įsirėžusios datos, bet tikra istorinė realybė. Kad LDK – realiame laike gyvenę stiprūs ir valingi žmonės, savo garbei ir mūsų ateičiai nuveikę didingus darbus, sukrovę materialius ir dvasinius turtus, palikę stiprybės ir išlikimo, savigynos ir narsumo, orumo ir išdidumo, pagarbos savo žemei ir protėviams ženklus. Sukūrę valstybę, be kurios jau niekada nebus įsivaizduojama Europos istorija ir likimas. Kad LDK yra tikrų tikriausias mūsų istorinis, kultūrinis ir dvasinis slaptažodis“, – muziejaus pranešime cituojamas V. Karaciejus.

Nuo 18 iki 24 val. lankytojai Pilies muziejaus ekspozicijas kviečiami lankyti nemokamai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje - Kovo 11-jai skirti renginiai

Kovo 7 d., ketvirtadienį, 17 val., Pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2) atidaroma Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus tapytojų ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristatys jūros dugne aptikto reliktinio miško paslaptis

Kitą antradienį, lapkričio 28 d., 17.30 val., Klaipėdos pilies muziejaus šiaurinėje kurtinoje (Priešpilio g. 2) bus atidaryta paroda „Baltijos jūros ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Pilies muziejuje – nauja archeologijos paroda

Lietuvoje jau penktąjį kartą rengiamos Europos archeologijos dienos – tarptautinis renginys, skirtas archeologijos mokslo bei archeologinio paveldo pristatymui. Ta proga ...
2023-06-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This