Naujos vaikų žaidimų aikštelės Klaipėdoje – jau rudenį

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje jau rugsėjį vaikai galės žaisti trijose naujose žaidimų aikštelėse. Visos jos atsiras pietinėje miesto dalyje.

Viena iš naujų vaikų žaidimų aikštelių pernai įrengta prie Kalnupės g. 13 namo. „Atvirs Klaipėdos” archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės atstovams buvo pristatyti naujųjų vaikų žaidimų aikštelių projektiniai sprendiniai. „Mes projektuotojų dar paprašėme paieškoti kūrybingesnių, žaismingesnių sprendimų, linijų, kad būtų patraukliau. Projektuotojai pažadėjo tai padaryti, projektą pabaigti šį mėnesį, rugpjūtį vyks rangos darbai ir planuojame, kad rugsėjį vaikai šiose aikštelėse jau galės žaisti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė.

Naujos aikštelės bus įrengtos prie daugiabučių namų, esančių Markučių g. 1 ir Debreceno g. 38. Abi šios aikštelės bus 240 kv. m ploto. Jos takeliu bus perskirtos į dvi dalis, kurių vienoje bus įrenginiai mažiems vaikams, o kitoje – didesniems.

Panašaus dydžio aikštelė planuojama ir Sąjūdžio parke. „Jau ne vienerius metus gauname prašymų sutvarkyti vaikų žaidimų aikštelę Sąjūdžio parke, nes pavieniai įrenginiai, esantys palei pėsčiųjų taką, nuolat skendi balose. Norime galiausiai tai sutvarkyti ir išspręsti seną problemą“, – jau anksčiau „Atvirai Klaipėdai“ yra sakiusi I. Kubilienė.

Ji pabrėžė, kad šiemet mieste planuota įrengti penkias naujas žaidimų aikštelės, tačiau miesto biudžete atsirado tik 100 tūkst. eurų, o už tiek galima įrengti tik tris aikšteles.

„Kitiems metams vėl planuosime penkias aikšteles, tačiau ar tiek pavyks įrengti, paaiškės, kai jau bus planuojamas miesto biudžetas. Vaikų žaidimų aikštelių įrengimas nėra baigtinis procesas, jų reikia ir naujų, ir remontuoti esamas“, – teigė I. Kubilienė.

Pernai naujos vaikų žaidimų aikštelės buvo įrengtos Kalnupės ir Šiaulių gatvės.

Šios vaikų žaidimų aikštelės įrengtos pagal Klaipėdos miesto savivaldybės nuo 2018 m. įgyvendinamą veiksmų planą. Pagal jį kasmet įrengiamos 3-5 vaikų žaidimo aikštelės ir atnaujinamos 5 sporto aikštelės daugiabučių kvartaluose. Nuo 2018 m. Klaipėdos mieste jau yra įrengta 10 vaikų žaidimo aikštelių, atnaujinta 16 sporto aikštelių daugiabučių namų kiemuose.

1 Comment

  1. Laima

    Laba diena
    Kada bus sutvarkyta apgailetinai atrodanti pamirsta jau daug metu aikstele ir visiskai nesaugi vaikams zaisti aikstele esanti prie pietines 3 namo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Išsirinko laikinus šaligatvių, aikščių ir skverų valytojus

Klaipėdos savivaldybė sudarė dvi trumpalaikes sutartis su dėl bendro naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, skverų ir kt.) sanitarinio ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vienur tęs pradėtus darbus, kitur - tvarkys broką

Atšilus orams, toliau bus tęsiami praėjusiais metais savivaldybės užsakymu pradėti įvairių miesto viešųjų erdvių sutvarkymo darbai. Tuo pat metu aiškėja, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This