Legendinei jachtai „Lietuva“ ieškoma naujų veiklų

Svarbu, Uostas ir jūra

Už daugiau nei 300 tūkst. eurų suremontuota legendinė jachta „Lietuva“, kurią atsinaujinusią pirmą kartą tikimasi išvysti per Jūros šventę, turėtų būti naudojama ir vaikų ugdymui.

VšĮ „Ostmarina” nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad dar praėjusios kadencijos miesto tarybos nariai nusprendė, jog Klaipėdos savivaldybei priklausančią legendinę jachtą „Lietuva“, pastatytą 1976 metais, reikia remontuoti.

Kai politikai prieš kelerius metus pritarė jachtos „Lietuva“ kapitaliniam remontui, ekspertai nustatė, kad jis gali kainuoti apie 200 tūkst. eurų. Tačiau neatsirado norinčiųjų jachtą remontuoti už tokią kainą, todėl teko iš naujo skelbti konkursą, o remontui skirtą biudžetą padidinti iki 250 tūkst. eurų.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad ir tiek pinigų neužteks, nes atsirado papildomų darbų, tad iš viso jachtos remonto kaina išaugo iki 321 tūkst. eurų. Visos lėšos skirtos iš miesto biudžeto.

„Lietuva“ iškelta ant kranto remontui buvo 2018 metų pabaigoje. Tikėtasi, kad per metus visi remonto darbai bus baigti, tačiau baigiamieji štrichai dėliojami tik dabar. Ir tikimasi, kad atnaujinta „Lietuva“ jau galės pasirodyti per šiųmetę Jūros šventę.

Tuo tarpu Klaipėdos savivaldybėje svarstoma, kaip šią jachta labiau panaudoti. Iki šiol ji dalyvaudavo įvairiose regatose ir taip garsindavo Klaipėdos vardą.

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vyko pasitarimas dėl „Lietuvos“ naudojimo vaikų ugdymui ir supažindinimui su buriavimu.

„Kalbame apie buriavimo mokyklos „Žiemys“ auklėtinius ir Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos moksleivius. Dabar norime sužinoti šių įstaigų poreikį, kiek joms būtų reikalinga „Lietuva“, nes kreiserinis buriavimas ja skiriasi nuo įprasto buriavimo, tad vaikai tikrai galėtų praplėsti savo akiratį, įgyti naujų kompetencijų. Žodžiu, svarstome, kaip jachtą „Lietuva“ labiau įveiklinti“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė.

Anot jos, svarstomas ir variantas, kad Klaipėdos jūrų kadetų mokyklos auklėtiniai kaip įgulos nariai su jachta „Lietuva“ galėtų dalyvauti regatose.

Beje, tarp šios kadencijos politikų jau buvo diskusijų apie jachtos „Lietuva“ ateitį. Iš kai kurių miesto tarybos narių pasigirdo siūlymų jachtą iškelti iš vandens ir eksponuoti Lietuvos jūrų muziejuje. Kitas siūlymas – seną jachtą parduoti ir pirkti naują laivą.

Tačiau galiausiai nuspręsta, jog Klaipėdos simboliu tapusią jachtą „Lietuva“ reikia pabaigti suremontuoti ir toliau naudoti miesto reprezentaciniams tikslams, nes esą po kapitalinio remonto ji tarnaus mažiausiai dešimt metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Gediminas Pilaitis: „Ekstremalios situacijos buriuotojams tampa gyvenimo dalimi“

Šiais metais sukanka 30 metų, kai burinė jachta „Lietuva“ pirmą kartą Lietuvos jūrinio buriavimo istorijoje apiplaukė aplink pasaulį (1992-1993). Vienas ...
2023-09-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Konservatoriai ir libai tebevaldo*

Oficialus Klaipėdos miesto savivaldybės interneto puslapis skelbia, kad po šiai dienai konservatorius, Andrius Dobranskis tebevadovauja VŠĮ  „Klaipėdos šventės” valdybai. O ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokyklai trūksta mokytojų: direktorės pavaduotoja įsidarbino buvusi valdininkė

Daugybę sunkumų kuriantis Klaipėdoje patyrusi Tarptautinė Ukrainos mokykla šią savaitę ją baigusiems 23 abiturientams įteiks mokyklos baigimo atestatus. Tarp renginio ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This