Rekonstrukciją planuojančio „Vaidilos” kino teatro savininko negąsdina nei brangymetis

Miestas, Svarbu

Rekonstruotoje „Vaidilos“ aikštėje riogsančio buvusio kino teatro pastato rekonstrukcijos projektas juda į priekį. Iki šių metų galo jau planuojama parengti pastato rekonstrukcijos techninį projektą, o kitais metais pradėti statybos darbus.

Prie sutvarkytos aikštės riogsantis apgriuvęs buvusio kino teatro pastatas ypač išsiskiria iš konteksto. Virginijos Spurytės nuotr.

„Juk ir patys suprantame, kad tas pastatas dabar atrodo ypač baisiai, kai buvo sutvarkyta aplink jį esantį aikštė. Norėtume, kad visi procesai judėtų dar greičiau, kad galėtų susitvarkyti kuo skubiau. Tačiau procedūrų daug, jos ilgos, nors Klaipėdos savivaldybei tikrai neturime jokių priekaištų, jaučiame tik palaikymą“, – tvirtino Paryžiaus Komunos g. 4 esantį pastatą valdančios bedrovės „Kietasis biokuras“ savininkas Albinas Monstavičius.

Telšių rajone registruota bendrovė buvusį „Vaidilos“ kino teatro pastatą nusipirko pernai birželį iš privataus asmens ir kone iškart paskelbė apie jo rekonstrukcijos planus, juos pristatė Klaipėdos savivaldybei.

A. Monstavičiaus vizija – rekonstruotame pastate įrengti unikalų motociklų muziejų, o taip pat kino teatrą, konferencijų centrą.

Tačiau pirmiausia reikėjo atlikti teritorijos tarp Taikos pr., Kauno g., Šilutės pl. ir Paryžiaus Komunos g. detaliojo plano, patvirtinto 2008 m. liepos 31 d., korektūrą suplanuotos teritorijos dalyje – žemės sklypui Paryžiaus Komunos g. 4. Planuojamos teritorijos plotas – 0,4281 hektaro.

Procedūra pradėta šiemet sausį. Paviešintoje informacijoje apie atliekamą korektūrą nurodyta, jog Paryžiaus Komunos g. 4 teritorijoje planuojama ūkinė veikla – kultūros paskirties pastatų bei statinių, prekybos, paslaugų ir maitinimo objektų statyba ir eksploatacija.

„Pagrindinis detaliojo plano koregavimas atliekamas sklypo naudojimo būdo papildymui, kai nustatomas visuomeninės paskirties teritorijos būdas bei lieka esamas komercinių objektų teritorijos būdas. Nustačius du naudojimo būdus numatomi ir nauji teritorijos reglamentai, t. y. numatomas didinti statinių aukštingumas iki 28 m“, – rašoma detaliojo plano sprendinių konkretizavimo stadijos aiškinamajame rašte.

Jame nurodyta, kad planuojamoje teritorijoje yra pradėtas buvusio „Vaidilos“ kino teatro rekonstrukcijos projektas, kuriame projektuojamas motociklų muziejus su kino teatru, konferencijų sale, kavine, restoranu ir parduotuve, todėl rekonstrukcijos projekte padidėja rekonstruojamo pastato plotas.

Planuojama, kad pirmasis pastato aukštas bus komercinės patalpos bei muziejaus eksponatų patalpos. Parduotuvės, kino salės ir muziejaus eksponatų patalpos išsidėstytų per 1-4 pastato aukštus, 5 aukštas numatytas konferencijų salei, o mansarda – terasai. Taip pat sklype planuojama ir dar vieno statinio vieta, kurio pirmojo aukšto ar pusrūsio patalpose bus parkuojami automobiliai.

Pastato rekonstrukcija ketinama pradėti kitais metais. Virginijos Spurytės nuotr.

„Detalusis planas jau yra patvirtintas, todėl dabar jau rengiamas pastato rekonstrukcijos techninis projektas. Manau, kad per mėnesį jau bus paviešinti projektiniai pasiūlymai. Tikrai judame į priekį. Gal ne taip sparčiai, kaip norėtume, bet tikrai judame ir nesustosime. Tai – mano gyvenimo projektas“, – patikino A. Monstavičius.

Jis tvirtino, kad pastatą norimą kuo greičiau rekonstruoti, kad jame būtų galima atidaryti motociklų muziejų, nes dabar eksponatai sandėliuojami garažuose.

„Telšiams mes nereikalingi, o Klaipėda, bent kol kas, mus sutinka svetingai“, – pabrėžė pašnekovas.

Paklaustas, ar planų neteks pakoreguoti dėl statybų sektoriuje prasidėjusio brangymečio, A. Monstavičius vylėsi, jog statybos medžiagų ir paslaugų kainos kada nors stabilizuosis.

„Dabar kainos jau yra nelogiškos, tad kada nors jos turi nustoti augti. Statybas pradėsime kitais metais, tad tikiuosi, jog iki to laiko viskas grįš į vėžes“, – vylėsi verslininkas.

Paryžiaus Komunos gatvėje 4 sklype 4 aukštų 1,9 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto kino teatro pastatą buvo pastatytas 1971 metais.

„Vaidila“ pavadintas tuomet naujasis kino teatras pirmąjį filmą parodė 1971 m. birželio 16 dieną. Tai buvo tarybinė juosta apie dailiojo čiuožimo žvaigždes „Žydrasis ledas“. Po nepriklausomybės atkūrimo pastatą valdė Klaipėdos kino direkcija, vėliau kelis mėnesius – bendrovė „Senasis Vaidila”, 1993 m. pardavusi jį privačiam asmeniui, kuris šeimininku buvo iki pardavė buvusį kinoteatrą „Kietajam biokurui“.

Po rekonstrukcijos buvęs „Vaidilos“ kino teatro pastatas, kaip planuojama, bus kone dvigubai didesnis – apie 4 tūkst. kv. m ploto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Verkia „Vaidila" geriausiame kraštovaizdžio projekte

Už 1,7 mln. eurų rekonstruota viešoji erdvė uostamiestyje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro pernai buvo pripažinta geriausiu kraštovaizdžio projektu Lietuvoje. ...
2023-08-20
Skaityti daugiau

Miestas

Geriausias kraštovaizdžio projektas – „Vaidilos“ aikštė

Savaitgalį Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vykusios tarptautinės aplinkos dizaino konferencijos „Garden Style“ metu įvyko ir portalo lrytas.lt kartu ...
2022-08-29
Skaityti daugiau

Miestas

Šviesų festivalio dalimi taps ir motociklai, ir automobiliai

Vasario 25-ąją, penktadienį, 18-22 val., Klaipėdos šviesų festivalio metu, Turgaus aikštėje įsikurs šviečiantys kolekcininko Albino Monstavičiaus 100 metų senumo motociklai ...
2022-02-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This