Birželį fiksuotas kelerių metų vandens suvartojimo rekordas

Verslas

Hidrometeorologijos tarnybai šalyje fiksuojant rekordinius karščius, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ stebi išaugusį vandens suvartojimą. Lyginant praėjusių metų ir šių metų birželio mėnesius vandens suvartojimas išaugo 6 procentais – maždaug 22 tūkst. kubinių metrų.

III vandenvietė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Karantino metu įmonių vandens suvartojimas buvo smukęs, tačiau jau dabar matyti, kad vandens pardavimai grįžta į pokarantininį – 2019 metų laikotarpį. Stebėdami šių metų 6 mėnesių suvartojimą, stebime tendenciją, kad žmonės vis daugiau vartoja vandens iš čiaupo. Tam manome, įtakos turi mūsų įmonės plėtra, daugiau klientų, neabejotinai įtakos turi karšta vasara ir karantino atlaisvinimai įmonėms“, – pranešime spaudai cituojamas bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Birželį buvo fiksuotas kelerių metų vandens suvartojimo rekordas. Per parą sunaudota tiek vandens, kiek jo užtektų pripildyti daugiau nei 15 olimpinių plaukimo baseinų – 38 milijonus litrų. Ypač šiemet išaugo vandens suvartojimas želdynų laistymui. Lyginant šių metų gegužę su birželiu, vandens laistymui sunaudota dviem su puse karto daugiau.

„Želdynų laistymui vandens šiemet sunaudota rekordiškai daug – 43 milijonai litrų vandens. Tokio suvartojimo seniai nėra buvę. Pastebėjome, kad anksčiau didesnis vandens suvartojimas būdavo anksti ryte, o dabar vandens augimas tęsiasi iki 10 val. ryto, o vakarais piką pasiekia 22-23 val. Tad manytume, kad ypač vėlyvas vandens suvartojimas yra sietinas su želdynų laistymu kaitrai nebespiginant. Tačiau įspėjame, kad staigus ir gausus vandens suvartojimas gali sukelti vandens drumstumą ir mažinti vandens slėgį, ypač aukštesnėse gyvenamosiose vietose“, – sako B. Jonikas.

Anot įmonės, vandens vandenvietėse nepritrūks, jo paruošiama daugiau nei suvartojama, tačiau dėl gausaus vartojimo piko metu gali sumažėti slėgis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This