Uostamiestis ruošiasi naujai COVID-19 bangai

Koronavirusas, Svarbu

Šiuo metu Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) gydoma 50 pacientų, kuriems diagnozuota COVID-19 liga. Dauguma iš jų – ne Klaipėdos, o regiono gyventojai: tik 16 iš jų yra klaipėdiečiai. Tarp sergančiųjų dominuoja nepasiskiepiję nuo koronavirusinės infekcijos.

„Universitetinė ligoninė šiuo metu yra vienintelė visame regione, kuri priima ir gydo šiuos ligonius, tad natūralu, kad tie pajėgumai greit bus išsemti”, – po antradienį vykusio susitikimo su KUL vyriausiuoju gydytoju Vinsu Janušoniu sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinė ligoninė jau jau numatė papildomų 40 vietų naujiems kovidiniams ligoniams. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo teigimu, susitikimo tikslas ir buvo įvertinti esamą situaciją dėl augančių naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų bei aptarti pasirengimą naujai artėjančiai, ko gero, jau ketvirtai pandemijos bangai.

KUL vadovas merą informavo, jog ligoninė jau atlaisvino dalį infekcinių ligų korpuso, skirdama būsimiems koronavirusinės infekcijos ligoniams papildomų 40 vietų.

Mero nuomone, jų, ko gero, gali nepakakti, tad į pagalbą turės ateiti, kaip ir anksčiau, rezervinės ligoninės. Tokios Klaipėdos apskrityje yra Respublikinė Klaipėdos ligoninė ir Šilutės ligoninė.

„Ta pati schema kaip ir išlieka. Jei pirmoj ir antroj bangoj universitetinė ligoninė turėjo tos organizuojančios įstaigos statusą, patvirtintą ministro, tai dabar šitą statusą patvirtino jau Vyriausybė, tai reiškia dar rimtesnius įgaliojimus”, – kalbėjo meras.

V. Grubliausko teigimu, reikės ar ne kovidinius ligonius priimti ir minėtoms rezervinėms ligoninėms, priklausys nuo bendros šalies ir uostamiesčio pandeminės situacijos dinamikos, kuri miesto vadovą neramina.

Meras negalėjo tiksliai pasakyti, kiek iš šiuo metu KUL gydomų ligonių sudaro pasiskiepiję nuo covid ligos, tačiau teigė, jog prieš tai, jo žiniomis, tokie sudarė tik apie 10 procentų, pvz., iš 30 gydytų pasiskiepijusių buvo tik trys, likusieji – nepasiskiepiję.

KUL atstovė spaudai Aistė Noreikaitė patikslino, jog šiuo metu tarp minėtų COVID-19 pacientų yra du asmenys, pasiskiepiję abiem vakcinos dozėmis, dar du – pasiskiepiję viena „Pfizer” vakcinos doze.

Miesto vadovas taip pat priminė, jog nors skiepai 100 proc. ir neapsaugo nuo infekcijos, tačiau susirgę tokie žmonės ligą perneša kur kas lengviau, tad dar kartą ragino iki šiol nepasiskiepijusius klaipėdiečius tai padaryti.

INFORMACIJA

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą Klaipėdoje pirmą kartą buvo paskiepyti 548, antrą – 509 gyventojai. Su 36,4 proc. pilnai paskiepytųjų uostamiestis šiuo metu yra 7- toje vietoje nuo galo tarp visų šalies savivaldybių.

Per praėjusią parą koronavirusine infekcija užsikrėtė 25 klaipėdiečiai. Dabar uostamiestyje iš viso serga 267, nuo pandemijos pradžios jau pasveiko 14 671 gyventojas.

Iki šiol iš viso Klaipėdoje fiksuotos 156 mirtys nuo COVID-19. Pastaruoju metu mirčių tiek uostamiestyje, tiek šalyje pastebimai sumažėjo – specialistai tai sieja su vakcinacija.

15 Comments

  1. Zz

    Niekur neskelbiama informacija apie ligoninėse besigydžiusių amžių. Vertinant mirtingumo statistiką (iki 50 m. amžiaus mirė 105 žmonės) spėju, kad panašios proporcijos yra ir tarp besigydančių ligoninėse. Tokiu būdu kaip ir gautųsi šizofrenija – rizikos grupės nesiskiepija, guldomi į ligonines, miršta, o nesantys rizikos grupėje varomi skiepytis is esmės tik tam, jog neužkrėstų rizikos grupių, kad šie neužimtų ligoninių ir nekristų kaip lapai. Tuo tarpu rizikos grupėje esantiems nusispjauti ant ribojimų, nes jie ir taip į renginius neina, nesportuoja ir niekur nevažiuoja. Gaunasi uždaras ratas kai tie patys pasiskiepiję, pasigavę virusą, gali užkrėsti minėtas nepasiskiepijusias rizikos grupes.

    Reply
    • Anthony

      Pasenusi tavo info… Delta atmaina labai gerai plinta tarp jaunimo, todėl jaunimas guldomas ir į ligonines…

    • To Anthony

      Prieš rašydamas savo nuomonę, mažiau Bobutės klausyk. Kur statistika apie susirgusiųjų ir ligoninėse besigydančių pagal amžiaus grupes? Tokios nėra arba neskelbiama. Statistikos departamento svetaineje skelbiamas mirtingumas pagal amžiaus grupes, kas ir buvo parašyta.

  2. Keisti

    žmonės, niekaip nesupranta, kad sveikas žmogus negali nieko užkrėsti, tai kodėl jis turi skiepytis nuo viruso, kuriuo neserga ir niekada nesirgo, nes turi stiprų imunitetą? Jei jau kas suslogavo, tai tokių reikia saugotis – ką ir darė tie sveikieji per karantiną. O dabar sveikuosius kaltina, kad jie atsakingi už kažkokias bangas. Gal jau pradėjo sirgti po skiepų – apie tai niekas neužsimena!

    Reply
    • Klp

      Atsimerkit. Ligoninėse guli ir miršta 90% nepasiskiepijusių. Vien Lietuvoje buvo galima išvengti 3600 mirčių.

    • Zz

      Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad tie beveik 90% mirusiųjų, buvo rizikos grupėje. Problemos kaip ir neliktų, jeigu būtų įtikinti ir paskiepyti esantys rizikos grupėse. Pirmą mėnesį senoliams skambinejo šeimos gydytojai, įtikinėjo, važiuodavo skiepyti į namus, o po to ši „akcija” baigėsi ir senoliai buvo palikti ant ledo. Kažkaip ir reklamų skiepyti nebesigirdi. Girdime tik politikų grasinimus tiems, kuriems mažiausiai reikėtų vakcinos

    • Akcija baigėsi?

      Na tai kiek gi galima visus atžagareivas įtikinėti? Jeigu kažkam norisi greičiau pas Abraomą, ką padarysi, prašom. Tik gaila artimųjų, papildomi rūpesčiai ne laiku ir ne vietoje.
      O kad pasiskiepijus nėra 100% apsaugos, tai irgi nėra ko stebėtis, gal po kelerių metų atsiras priemonė (ir dar klausimas, kiek tai kainuos), o gal ir ne.

    • oioioi

      tai gimei sveikas, kodel Jusu asmens knygelei pilna irasu apie skiepus ?
      nlb suprantat kam tie skiepai reikalingi

  3. Mano pažistami

    Kurie pasiskiepijo labai sunkiai sirgo.
    Kitai po Pfizer iššoko venos ant koju. Guzas kaip kumštis. Reikalinga operacija. Po skielo sirgo 2 savaitė. Tik dabar vaikščioti pradėjo, svirdulioja, vos paeina

    Reply
    • Klp

      Tai gal tie būtų ne sunkiai dirgę, o numirę. O tai su venomis matyt buvo 1 iš 5 000 000 atvejų, tai neblogas sutapimas.

    • To Klp

      Neblogas sutapimas, kad venos iššoko ne pačiam, o kitam ?

    • Anthony

      Gal su išokusiom venom nebesvaik, nes dar smegenis nuo “Faizerio” iššik$i!

    • To Anthony

      Kai kam ir smegenų iššikti nereikia, nes jų niekad makaulėje ir neturėjo.

  4. TMS

    Man gaila tų, kurie nesiskiepyja. Tai kainuos jiems sveikatą ir gyvybes. Mano keli draugai labai sunkiai sirgo, mačiau savom akim kaip jie atrodė po ligos – vaizdas baisus buvo.

    Labai tikiuosi, kad net tie, kurie „netiki” skiepais, tai padarys vardan savo šeimų ir visuomenės.

    Reply
    • Tai kodėl

      draugai nesilaikė karantino nurodymų? Kas laikėsi – vaikšto iki šiol sveiki.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This