„Klaipėdos mediena“ pradėjo aplinkosauginį projektą

Verslas

Uostamiestyje veikianti viena didžiausių šalyje medienos perdirbimo ir baldų gamybos įmonė „Klaipėdos mediena“ pradeda elektrostatinio filtro demontavimo darbus. Juos planuojama užbaigti per artimiausią mėnesį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Išmontuoti ligšiolinę oro filtravimo sistemą bendrovė įsipareigojo ilgalaikiu poveikio aplinkai mažinimo planu, kuris šių metų pradžioje buvo pristatytas ir Klaipėdos miesto savivaldybei, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, aplinkosaugininkams ir visuomenei.

Pasak „Klaipėdos medienos“ direktoriaus Nikolajaus Ivanovo, šiuo žingsniu įmonė tęsia savo ilgalaikius įsipareigojimus miestui.

„Regimas prasidedančių darbų efektas bus tai, kad bendrovės teritorijoje neliks ilgus metus čia stovėjusio 35 metrų kamino. Vis dėlto pagrindinis darbų tikslas yra tai, kad tęsiame savo investicijas į draugiškesnę miestui aplinką“, – teigia įmonės vadovas.

Nuo 2006 m. bendrovė į poveikio aplinkai mažinimą jau yra investavusi daugiau kaip 15 mln. eurų.

„Klaipėdos medienos“ bendrovėje šiuo metu vykdoma medienos drožlių plokštės laminavimo ir baldų gamybos veikla. Medienos drožlių plokštės gamybos procesas yra sustabdytas, kol tęsiasi tyrimas dėl šių metų gegužę bendrovėje įvykusios nelaimės.

Klaipėdos medienos apdirbimo fabrikas uostamiestyje pastatytas 1899 metais, jame dirba daugiau kaip 700 darbuotojų.

1 Comment

  1. Nesvarbu

    Galetu butj didesnis atlyginimas negu dabar

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Šilumos kaina gruodį išliks panaši (atnaujinta)

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba gruodžiui nustatė tarifą, kuris nedaug skiriasi nuo patvirtintojo lapkričiui, tačiau ...
2022-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This