Kuršių nerijoje baudą galima užsidirbti ir pastačius automobilį kelkraštyje

Aplinkosauga

Šių metų liepos – rugpjūčio mėn. aplinkosaugininkai Kuršių nerijoje nustatė 34 administracinius nusižengimus, kai poilsiautojai automobilius statė neleistinose vietose, pažeisdami Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymosi taisykles.

Aplinkos apsaugos departamentas primena poilsiautojams, kad Kuršių nerijoje motorinėmis transporto priemonėmis įvažiuoti ir važinėti po mišką galima tik keliais. Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose stovėjimo aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinant galimybę keliu važiuoti kitoms transporto priemonėms. Taip pat vairuotojams privaloma vadovautis ir Kuršių nerijos nacionalinio parko taisyklėmis. 

Kuršių nerijos statant automobilius reikia vadovautis ne tik kelių eismo taisyklėmis, bet ir laikytis Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklių. Portalo archyvo nuotr.

 „Ypač noriu atkreipti automobiliais keliaujančių Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų dėmesį, kad statant transporto priemones reikia vadovautis ne tik eismo taisyklėmis ir kelio ženklais, bet ir laikytis Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklių“, – pranešime spaudai pažymi Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Kęstutis Šriupša.

Šios taisyklės draudžia važiuojant motorinėmis transporto priemonėmis ne ant kietosios kelio dangos užstatyti užtvarus ir įvažiavimus į mišką. O jas pažeidus gresia baudos nuo 30 iki 90 eurų (juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 60 iki vieno 170 eurų).

Lankantis pajūryje svarbu vadovautis ir lankymosi miške taisyklėmis, kurios numato, kad motorinėmis transporto priemonėmis įvažiuoti į mišką ir po jį važinėti galima tik keliais. Statyti transporto priemones miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo (parkavimo) aikštelėse arba kelio pakraštyje, netrukdant eismui. Statant transporto priemonę kelio pakraštyje, būtina stengtis neužvažiuoti ant samanų, kerpių, ar uogienojų.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad teritorija, kurioje, sprendžiant iš tam tikrų požymių, dažnai važinėjama ar statomos motorinės transporto priemonės, nėra laikoma keliu ar aikštele, t. y., išvažinėta pieva ar miško paklotė nėra kelias.

Kuršių nerijos nacionalinio parko lankymo taisyklės draudžia:

  • važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis ne ant kietosios kelio dangos, užstatyti užtvarus ir įvažiavimus į mišką;
  • statyti palapines, apsistoti su kemperiais, išskyrus specialiai tam įrengtas, ženklais pažymėtas vietas;
  • kurti laužus, naudoti atvirą ugnį, išskyrus specialiai tam įrengtas, ženklais pažymėtas vietas bei namų valdas;
  • kopti ar leistis Parnidžio kopos šlaitu, ardyti kopų sutvirtinimus, žaloti ar naikinti reljefo formas;
  • šiukšlinti, gadinti rekreacinius įrenginius, informacines rodykles, stendus, riboženklius, ženklus, užtvarus ir priešgaisrinius įrenginius;
  • lankytis Naglių ir Grobšto gamtiniuose rezervatuose, išskyrus įrengtus pėsčiųjų ir dviračių takus, drėgnąją paplūdimio dalį;
  • išsilaipinti iš plaukiojimo priemonių į Kuršių marių krantą Naglių ir Grobšto gamtiniuose rezervatuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Neringa kviečia į šventinį miškasodį

Neringa savo gyventojus ir svečius pavasarį jau antrąjį kartą kviečia sutikti prasmingai – dalyvauti šventiniame miškasodyje ir taip prisidėti prie ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Tarp prisitaikymo prie klimato kaitos finansavimo - ir dėmesys pajūriui

Aplinkos ministras patvirtino 2022–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos aplinkos apsaugos ir klimato kaitos valdymo plėtros programos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Regionas

Ilgąjį savaitgalį Neringa vilios nemokamu įvažiavimu ir renginiais

Neringos savivaldybė skelbia, kad bumbinimo garsų lydimos „Stintapūkio“ šventės proga ir vėl bus taikoma įvažiavimo į jos teritoriją lengvata. Nuo ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This