Pradėtos įgyvendinti rajono gyventojų idėjos

Regionas

Klaipėdos rajono gyventojai turėjo galimybę siūlyti savo idėjas savivaldybei, o konkurse „Tavo idėja“ nugalėjo net 10 įvairių projektų. Intensyviai vyksta darbai, tad jau greitai bus galima džiaugtis pirmaisiais įgyvendintais gyventojų sumanymais.

Gyventojų balsai lėmė, kad bus įgyvendinti net trys didelės apimties ir septyni mažos projektai ‒ tiek Gargžduose, tiek visame Klaipėdos rajone.

„Po laimėtojų paskelbimo pastaruosius mėnesius vyksta intensyvus darbas, kad gyventojų idėjos būtų kuo greičiau įgyvendintos. Kiekvienam projektui buvo paskirti atsakingi asmenys, sudėlioti įvykdymo etapai. Tiesa, jie gali šiek tiek kisti dėl viešųjų pirkimų procedūrų, tačiau planuojama, kad didelės apimties projektus įgyvendinsime per dvejus, o mažesnius – per vienus metus“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Įgyvendinus visus projektus Klaipėdos rajono gyventojai ir svečiai turės daugiau erdvių, kuriose galės leisti laisvalaikį, atgauti jėgas poilsio ir ramybės oazėse, pasigrožėti naujais fontanais ar sportuoti gamtoje.

Kas jau padaryta?

Džiugi žinia rajono gyventojams – jau finišo tiesiojoje yra Gargžduose suplanuoti laisvalaikio praleidimo zonos prie mažojo tvenkinio darbai. Įvykdytos paslaugų pirkimo procedūros, tad artimiausiu metu prasidės projekto įgyvendinimo darbai.

Šiuo metu laukiama, kol bus atvežta įsigyta vandens kolonėlė, tad tikimasi, kad jau greitai Gargžduose miesto gyventojus ir svečius taip pat džiugins ir vandens gėrimo fontanėlis.

Jau šiais metais ketinama Dovilų karjerą pritaikyti rekreacinei, turizmo ir sportinei veiklai. Kartu su seniūnija Klaipėdos rajono savivaldybė įsigijo pontoninį lieptą ir planuojama, jog jau spalį jis bus sumontuotas. Vaikų žaidimų ir gimnastikos komplekso įranga taip pat nupirkta, ją planuojama sumontuoti iki spalio mėnesio pabaigos. Šiuo metu vykdomi ir 15 suoliukų pirkimai, rinkoje ieškoma tiekėjų, kurie galėtų įrengti laužavietę, taip pat jau nupirkti ir pastatyti du biotualetai.

Rudenį planuojama pjauti krūmynus, nendres, atvežti smėlio.  

Vieną iš didesnės apimties projektų – sutvarkyti Kapstato ežero pakrantę, ją pritaikant poilsiui. Bus išvalytas dumblas iš ežero dugno, atvežta naujo smėlio paplūdimiui. Šiuos darbus planuoja baigti kitų metų birželį. Jau įsigyti daugiafunkcio lauko treniruoklio ir vaikų žaidimų aikštelės įrengimai.

Kitų metų rudenį numatoma įgyvendinti projektą „Poilsio ir ramybės oazė prie giedančio fontano“, o šiuo metu rengiami dokumentai ir ruošiamasi pirkti projektavimo darbus.

Taip pat artimiausiu metu planuojama vykdyti pirkimo procedūras Veiviržėnų turgavietės projektavimo darbams. Tikimasi, jog projektas galėtų būti įgyvendintas dar šiais metais.

Tuo metu, kada Vėžaičių tvenkinyje bus įrengtas šokantis fontano su apšvietimu, priklausys nuo pirkimų procedūrų. Šiuo metu vyksta paruošiamieji pirkimų ir elektros atvedimo darbai.

Taip pat šiuo metu sprendžiami elektros atvedimo ir estrados formos parinkimo klausimai, ruošiantis lauko erdves Kvietiniuose pritaikyti kultūrinei veiklai.

Įranga jau įsigyta, tad planuojama, kad iki rugsėjo 1-osios bus pastatytas daugiafunkcis treniruoklis vaikams, o iki rugsėjo pabaigos Mazuriškėse atsiras poilsio, sporto ir kito laisvalaikio vieta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Viesulo“ gimnastėms - visų spalvų medaliai

Gargžduose vykusiame Lietuvos meninės gimnastikos įrankių čempionate, kuriame varžėsi gimnastės iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos, uostamiesčio „Viesulo“ sporto centro gimnastės ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This