„Meridianui” atlygino gaisro žalą

Miestas

Prieš savaitę Klaipėdos simboliu laikomame burlaivyje „Meridiane“ kilusio gaisro žala siekia 25 tūkst. eurų. Tokią sumą burlaivį valdančiam paramos fondui jau išmokėjo draudimo bendrovė „Compensa Vienna Insurance Group“.

„Nuo nelaimės niekas nėra apsaugotas, tačiau džiaugiamės, kad burlaivio įgulai pavyko savo jėgomis ugnį numalšinti. Burlaivis tęsia veiklą Danės krantinėje, toliau priima lankytojus. Šiuo metu kai kurie remonto darbai jau yra atliekami, gavę išmoką ir kai tik leis orai, juos užbaigsime“, – pranešime cituojamas „Meridiano“ atstovas Gediminas Gudavičius.

Incidentą burlaivyje „Meridianas“ sukėlė dujinis šildytuvas, ugnis apniokojo 30 kv. m denio, 10 m turėklų, antstato sieną, lauko baldus, judančiojo takelažo virves, žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Gavę draudimo išmoką „Meridiano“ savininkai turės laisvę apsispręsti, kada ir kokiomis apimtimis šalinti gaisro padarinius, atlikti papildomus reikiamus darbus. Pasak G. Gudavičiaus, didžioji dalis denio, turėklų remonto darbų bus padaryta kaip įmanoma greičiau. Taip pat bus visai atsisakoma dujinių šildytuvų ir ieškoma kitų sprendimų jiems pakeisti. Vėliau bus sprendžiama dėl baldų atnaujinimo bei judančiojo takelažo sutvarkymo. Visi darbai bus atliekami laivui stovint prie krantinės, tad „Meridiano“ plukdyti niekur nereikės ir jis galės toliau dirbti bei priiminėti lankytojus.

„Įvykus nelaimei ir patyrus nuostolių, verslui itin svarbus operatyvumas, kad būtų galima kuo greičiau gauti išmoką, atstatyti turtą ir vėl veikti pilnomis apimtimis. Suprasdami „Meridiano“ svarbą Klaipėdos miestui, subūrėme profesionalų komandą, kuri užtikrino ne tik sąžiningą žalos vertinimą, bet ir greitą žalos atlyginimą“, – teigia Gediminas Staknevičius, „Compensa Vienna Insurance Group“ Sudėtingų žalų ir išieškojimų departamento vadovas.

Pasak G. Staknevičiaus, draudimo brokeris, kuris aktyviai dalyvavo procese, patyrę gaisrų tyrimų specialistai kartu su draudiko ekspertų komanda išanalizavo atvejį ir pateikė vertinimą, visos pusės tiksliai ir argumentuotai komunikavo, buvo suinteresuotos bendradarbiavimu, todėl draudimo išmoka buvo pervesta praėjus 5 darbo dienoms nuo įvykio.

Burlaivį „Meridianas“ apdraustas „Compensa Vienna Insurance Group“ nuo 2016 m. bendradarbiaujant su draudimo brokerių bendrovė „AON Baltic“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Už degusias atliekas – beveik 20 tūkst. eurų sąskaita

Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad aplinkosaugininkai pagrįstai paskyrė beveik poros dešimčių tūkstančių baudą atliekas Klaipėdos rajone, Aukštkiemių kaime, tvarkančiai bendrovei ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Vyras žuvo gaisre

Policija pranešė, kad pirmadienio vakarą, apie 21.30 val., Kretingos rajone, Laivių kaime užgesinus gaisrą name buvo rastas apdegęs 64-erių jo ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Regionas

Užsidegė medžio apdribimo įmonė

Trečiadienio vakarą, 21.24 val., Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdos rajone, Grauminės kaime, kilo gaisras medžio apdirbimo ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This