COVID-19: Klaipėda – jau ne paskutinėje vietoje, bet mirė penki klaipėdiečiai

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, ketvirtadienį šalyje nustatyta 819 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Ištyrus 13 780 mėginių, viruso juose rasta beveik 6 proc.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 109 žmonėms. Trečiadienį tokių buvo 99, antradienį – 70, pirmadienį – 80.

Pirmadienį, rugsėjo 6 d., nuo 16 iki 20 val., pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai. Portalo archyvo nuotr.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 8,6 proc., Klaipėdoje – net 32 proc. Uostamiestyje vėl šoktelėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius, kuris padidėjo nuo buvusių 637,4 iki 669,6, o šalyje šis rodiklis išaugo nuo 293,1 atvejo iki 300,6.

Pagal šį rodiklį uostamiestį po ilgo laiko iš paskutinės vietos išstūmė Rietavo savivaldybė su 683 atvejais, o geriausia padėtis šiuo metu ir toliau yra Molėtų rajono savivaldybėje (65,2).

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 7621 žmogus, pasveikusiais laikomi 282 242. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 891 ir 16 490 – per parą pasveiko net 89 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 69 pacientai.

Per parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 9 gyvybėmis, o penkios iš šių netekčių – Klaipėdoje (vienas atvejis prisidėjo patikslinus duomenis). Čia virusas iš viso nusinešė jau 177 gyvybes, o šalyje bendras mirčių skaičius pasiekė 4593.

Aštuoni iš mirusiųjų praėjusią parą buvo nepaskiepyti, jauniausias priklausė 50–59 metų amžiaus grupei. Miręs pasiskiepijęs žmogus buvo iš 90–99 metų grupės.

Skiepys prie Kultūros fabriko

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 4296 žmonės, pilnai – 9079. Uostamiestyje ketvirtadienį, kai buvo skiepijama ir prie Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos, pirmą vakcinos dozę, anot statistikų, gavo tik 162 klaipėdiečiai, pilnai buvo paskiepyti 377. Pagal šį rodiklį su 46,1 proc. paskiepytųjų Klaipėda yra 7-ta nuo galo, o tradiciškai pirmauja Neringa. 

Pirmadienį, rugsėjo 6 d., pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 16 iki 20 val. Esant blogam orui, skiepijimas vyks Kultūros fabriko 1 aukšto konferencijų salėje A. Čia bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Pasinaudoti šia proga vakcinuotis kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai.

Nauji reikalavimai maitinimosi įstaigoms

Sveikatos apaugos ministerija pranešė, kad Galimybių paso neturintys žmonės, nuotoliniu būdu užsisakę maistą išsinešimui, turės jį atsiimti tam paskirtoje vietoje, atskirtoje nuo patalpų, kuriose aptarnaujami klientai, turintys Galimybių pasą. Taip siekiama valdyti Galimybių pasą turinčių ir neturinčių žmonių srautus.

Šis sprendimas įsigalioja nuo šeštadienio, rugsėjo 4 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This