COVID-19 Klaipėdoje smarkiai atakuoja ir savaitgalį

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį šalyje nustatytas 581 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis. Iš viso buvo ištirta 9 180 mėginių, virusas aptiktas 6,3 proc. jų.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 93 žmonėms (beveik 9 proc. mėginių su virusu). Patikslintais duomenimis, penktadienį tokia diagnozė nustatyta 70 klaipėdiečių, ketvirtadienį – 111, trečiadienį – 99, antradienį – 69, pirmadienį – 80.

Pirmadienį, rugsėjo 6-ąją, pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 16 iki 20 val.  Pasinaudoti šia proga vakcinuotis kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 19,2 proc., Klaipėdoje – 20,7 proc. Uostamiestyje šeštadienį labai ženkliai išaugo susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo buvusių 684,4 iki 721,3 o šalyje šis rodiklis išaugo nuo 309,5 iki 316,5.

Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka paskutinėje vietoje, antroje nuo galo vietoje esančioje Rietavo savivaldybėje fiksuojama 697 atvejų/100 000 gyventojų. Geriausia padėtis šiuo metu ir toliau yra Molėtų rajono savivaldybėje, kur per parą šis rodiklis sumenko nuo 71,1 iki 65,2 (ten šiuo metu serga tik 8 žmonės).

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta 50 žmonių.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 7 865 žmonės, pasveikusiais laikomi 283 416. Klaipėdoje šiuo metu serga 900 jos gyventojų, per šeštadienį pasveiko 13 – tokių jau yra 16 662.

Per šeštadienį koronaviruso aukų sąrašas pasipildė devyniomis gyvybėmis (keturi atvejai atsirado patikslinus ankstesnę statistiką, per parą nuo viruso mirė 5 asmenys). Viena iš šeštadienio netekčių fiksuota Klaipėdoje. Uostamiestyje virusas iš viso nusinešė jau 179 gyvybes, o šalyje bendras mirčių skaičius pasiekė 4 607.

Trys mirusieji praėjusią parą buvo nepaskiepyti (jauniausias priklausė 50–59 metų amžiaus grupei), du iš mirusių pilną vakcinacijos ciklą praėjusių asmenų buvo 60–69 ir 70–79 metų amžiaus grupių atstovai.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 953 žmonės, pilnai – 1 133. Uostamiestyje pirmą vakcinos dozę, anot statistikų, gavo 97 klaipėdiečiai, pilnai buvo paskiepyti 72. Pagal šį rodiklį su 46,7 proc. paskiepytųjų Klaipėda yra 7-ta nuo galo, o tradiciškai pirmauja Neringa su 94,7 proc.

Pirmadienį, rugsėjo 6-ąją, pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 16 iki 20 val. Esant blogam orui, skiepijimas vyks Kultūros fabriko 1 aukšto konferencijų salėje A. Čia bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Pasinaudoti šia proga vakcinuotis kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai.

3 Comments

  1. Lina

    O tai pacientas paliktas pats stebėti savo būseną.Daktarui nepriskambinsi.Dega plaučiai ar ne sprendžia pacientas.Jei toookia baisi liga,tai kodėl niekas nepadeda jos įveikti.
    Skambinkit gydytojui dėl izoliacijos ir…viskas.Mirsi – kvieskis greitąją.

    Reply
  2. Iksas

    Nieko gero ir nereikia tikėtis.Kiekvieną savaigalį iki išnaktų mieste koncertai, fejerverkai neimanoma užmigti, tikriausiai visi renginiai vyksta ne tuščiame mieste, tikriausiai ir mūsų meras ten tusinasi su savo džiazais ir užsikrėtė.Rugsėjo 1-ąją reikėjo pamatyti kas dėjosi Akropolyje vien mamašos su vaikais ir mokiniai, atrodo kad šventė vyko prekybos centre, praeiti neimanoma buvo.Pabaigai :organizuokit kuo daugiau koncertų, įvairių švenčių, kad dalyvautų kuo daugiau žmogėnų kurie galės dar daugiau žmonių užkrėsti ir galėsite dar bausiau gasdinti visus sveikus kurie dar negavo skiepo…

    Reply
  3. Netikslu

    O gal čia netiksli, visgi statistika.
    Kodėl niekas aiškiai nepasako, kad gpr testas neatskiria kas yra peršalimas elementarus, gripas ar tas covid. Tad viską nurašo ant covido ir daro iš to problema.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This