COVID-19: sumažėjo vienas Klaipėdos rodiklis

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, pirmadienį šalyje nustatyti 889 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 22 720 mėginius, juose rasta 4 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 70 žmonių. Sekmadienį koronavirusine infekcija susirgo 89, šeštadienį – 128 klaipėdiečiai.

Ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją, mobili skiepijimo komanda dirbs prie Klaipėdoje, Smiltelės g. 19, įsikūrusio LIDL prekybos centro. Čia bus skiepijama nuo 16 iki 19 val. „Janssen“ (kiekis – ribotas) ir „Pfizer“ vakcinomis. Palmiros Mart nuotr.
Serga 1100 klaipėdiečių

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas ir šalies mastu, ir Klaipėdoje sudaro 24 proc.

Po ilgesnės pertraukos uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius sumažėjo nuo buvusių 907 iki 899 atvejų. Pagal šį rodiklį Klaipėda antra diena išlieka trečioje vietoje nuo galo.

Šalyje šis rodiklis padidėjo nuo 385,6 iki 394,3.

Blogiausia padėtis ir toliau lieka Rietavo savivaldybėje (1393). Šį kartą antroje vietoje yra Plungė su 919 atvejais, o geriausia padėtis šiuo metu jau yra Kupiškio rajono savivaldybėje (93,4), išstūmusioje ilgai pirmavusius Raseinius.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 96 pacientai. Iš COVID-19 gydymui šalyje skirtų 1136 lovų jau užimtos 857-ios.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 9372 žmonės, pasveikusiais laikomi 288 905. Klaipėdoje šiuo metu serga 1100 gyventojų, per pastarąją parą pasveiko 28 miestiečiai, o bendras pasveikusiųjų skaičius čia jau yra 17 348.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 5 gyvybėmis, 2 iš jų – Klaipėdoje. Čia aukų skaičius jau yra 186, šalyje – 4721.

Tiek ligos protrūkių bebuvo birželį

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) skelbia, kad per savaitę aktyvių koronavirusinės infekcijos (COVID-19 ligos) protrūkių Lietuvoje svariai padaugėjo – jų registruota 205, kai savaitę prieš tai buvo 130. Aktyvių protrūkių augimas fiksuotas beveik visos srityse,.

Pasak NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos, laikinai vykdančios direktoriaus funkcijas, Giedrės Aleksienės, panašų aktyvių protrūkių skaičių specialistai paskutinį kartą buvo registravę birželio pradžioje.

„Aktyvių protrūkių augimo tendencijas jau stebime devynias savaites iš eilės. Tai reiškia, kad epidemiologinė situacija ir toliau išlieka itin įtempta“, – teigia G. Aleksienė.

Savo ruožtu, gyd. epidemiologė Daiva Razmuvienė pastebi, jog, nors praėjusią savaitę visų akys neretai krypo į ugdymo įstaigas, situacija jose valdoma.

„Natūralu, kad duris atvėrus mokykloms, COVID-19 protrūkių jose neišvengsime. Tai ir matome praėjusios savaitės statistikoje. Protrūkių yra, bet jie nėra skaitlingi, fiksuojame po 2-3 susijusius atvejus, jie yra lokalizuojami. Su tokia situacija, pavadinkime, tikrai galima gyventi ir nenukrypti nuo bendro visų tikslo, jog vaikai liktų klasėse“, – sako D. Razmuvienė.

Visgi didžiausias aktyvių protrūkių prieaugis, lyginant pastarąsias dvi savaites, registruotas ugdymo įstaigose. Praėjusios savaitės pabaigoje čia fiksuoti 46 aktyvūs COVID-19 ligos protrūkiai, kai prieš savaitę jų buvo 13. Dauguma protrūkių registruota mokyklose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose fiksuota protrūkių dalis siekia apie dešimtadalį.

Gamybos sektoriaus įmonėse, epidemiologų vertinimu, praėjusią savaitę taip pat stebimas aktyvių protrūkių skaičiaus augimas. Tuo metu, prekybos, paslaugų, žemės ūkio įmonėse ir sporto organizacijose registruotų COVID-19 ligos protrūkių prieaugis 36-ąją metų savaitę buvo nežymus ir siekė nuo kelių iki keliolikos procentų. Aktyvių COVID-19 protrūkių mažėjimo tendencijos praėjusią savaitę fiksuotos maisto pramonės, statybų sektoriaus įmonėse.

„Janssen“ vakcinos kiekis – ribotas

Per parą šalyje pirma doze paskiepyti 3654, pilnai – 6747 žmonės. Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 252, pilną vakcinacijos kursą praėjo 380 klaipėdiečių.

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją, mobili skiepijimo komanda dirbs prie Klaipėdoje, Smiltelės g. 19, įsikūrusio LIDL prekybos centro. Čia bus skiepijama nuo 16 iki 19 val. „Janssen“ (kiekis – ribotas) ir „Pfizer“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

„Janssen“ vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų. „Pfizer“ vakcina gali būti skiepijami asmenys jau nuo 12 metų, reikalingos
dvi dozės, tarp dozių turi būti daroma 3 savaičių pertrauka.

Pasak savivaldybės, kaip ir buvo tikėtasi, pirmadienį įsigaliojusių naujų draudimų išvakarėse daug klaipėdiečių suskubo pasinaudoti proga pasiskiepyti ir pageidavo būtent „Janssen“ vakcinos, kadangi ja skiepijama vieną kartą – antruoju skiepu rūpintis nebereikia, todėl jau po dviejų savaičių galima gauti ir galimybių pasą. Šios vakcinos populiarumas esą nemažėja ir dabar, tad gyventojai iš anksto informuojami apie ribotą kiekį – tikėtina, kad šios vakcinos likučio užteks ne visiems pageidaujantiems, kiti turės išlaukti, kol Klaipėdą pasieks kita šios vakcinos siunta.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This