Šalyje – seniai matytas naujų susirgimų COVID-19 skaičius, Klaipėdoje – dvi naujos viruso aukos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje nustatyti net 1 298 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Paskutinį kartą daugiau naujų susirgimų buvo fiksuota tik gegužės 11-ąją.

Praėjusią parą ištyrus 24 567 mėginius, 5,3 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 110 žmonių (7,4 proc. mėginių su virusu). Pirmadienį koronavirusine infekcija susirgo 70, sekmadienį – 89, šeštadienį – 128 klaipėdiečiai.

Ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją, mobili skiepijimo komanda dirbs prie Klaipėdoje, Smiltelės g. 19, įsikūrusio LIDL prekybos centro. Čia bus skiepijama nuo 16 iki 19 val. „Janssen“ (kiekis – ribotas) ir „Pfizer“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą. Palmiros Mart nuotr.

Per parą – 16 mirusių

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 25,5 proc., Klaipėdoje – 14,6 proc.

Po vienos dienos pertraukos uostamiestyje vėl šoktelėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius – nuo 899 iki 927,2 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 394,3 iki 415,6. Pagal šį rodiklį Klaipėda pakilo iš trečios į ketvirtą vietą nuo galo. Blogiausia padėtis ir toliau yra Rietavo savivaldybėje (1421), už jos – Telšiai (967,5) ir Plungė su 931,5 atvejo. Klaipėda ir Plungės rajonas patenka tarp tų savivaldybių, kur yra mažiausiai pasiskiepijusių gyventojų.

Geriausia padėtis šiuo metu jau yra Raseinių savivaldybėje (91,5). Čia pilnai pasiskiepijusių gyventojų yra 56,3 % (šalies vidurkis – 56,5 proc.).

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 108 pacientai.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 9 967 žmonės, pasveikusiais laikomi 289 572. Klaipėdoje šiuo metu serga 1 117 gyventojų, per pastarąją parą pasveiko 88 miestiečiai, o bendras pasveikusiųjų skaičius čia jau yra 17 436.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė net 19 gyvybių (trys mirtys įtrauktos iš anksčiau, gavus papildomus duomenis). 13 iš 16 mirusių praėjusią parą buvo neskiepyti, vienas iš jų priklausė 40-49 metų amžiaus grupei. Trys pilną vakcinacijos ciklą praėję ir nuo COVID-19 vis tiek mirę asmenys buvo 60-89 metų amžiaus. Vienas iš mirusiųjų praėjusią parą buvo klaipėdietis, dar viena auka Klaipėdos statistikoje atsidūrė patikslinus duomenis. Uostamiestyje tokių netekčių jau yra 188, šalyje – 4740.

Vakcinos veiksmingos ir prieš delta atmainą

Antradienį šalyje pirma doze paskiepyti 3 368, pilnai – 6 120 žmonės. Klaipėdoje pirmą skiepą gavo 195 pilną vakcinacijos kursą praėjo 357 gyventojai. Tokių uostamiestyje yra 48,5 proc. – pagal šį rodiklį Klaipėda yra septinta nuo galo.

Lietuvos statistikos departamentas paskelbė, jog vykdo vakcinų veiksmingumo bei galimų šalutinių poveikių stebėseną Lietuvoje. Pirmojoje ataskaitos dalyje pateikiami duomenys apie gamintojo Pfizer-BioNTech vakcinos Comirnaty efektyvumą apsaugant nuo užsikrėtimo Delta atmaina, hospitalizacijos ir mirties.

Atlikta analizė rodo, kad pasiskiepijusių asmenų rizika užsikrėsti sumažėja net 5 kartus, rizika patekti į ligoninę dėl COVID-19 yra 10 kartų mažesnė nei nepasiskiepijusiųjų, rizika numirti nuo COVID-19 – bent 20 kartų mažesnė.

Pabrėžiama, kad vakcinos efektyvumas yra dar didesnis, jei antras skiepas gautas neseniai arba asmuo yra jaunesnis.

Tyrime analizuojami daugiau nei 440 tūkst. asmenų, kurie atsitiktinai parinkti taip, kad sudarytų 221 tūkst. suderintų porų, duomenys. Kiekvieną porą sudaro vienas skiepytas ir vienas neskiepytas asmuo, suderinti pagal lytį, amžių, savivaldybę, šeiminę padėtį, darbovietės veiklos pobūdį.

Ketvirtadienį, rugsėjo 16-ąją, mobili skiepijimo komanda dirbs prie Klaipėdoje, Smiltelės g. 19, įsikūrusio LIDL prekybos centro. Čia bus skiepijama nuo 16 iki 19 val. „Janssen“ (kiekis – ribotas) ir „Pfizer“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

„Janssen“ vakcina gali būti skiepijami gyventojai nuo 18 metų. „Pfizer“ vakcina gali būti skiepijami asmenys jau nuo 12 metų, reikalingos
dvi dozės, tarp dozių turi būti daroma 3 savaičių pertrauka.

Pasak Klaipėdos savivaldybės, kaip ir buvo tikėtasi, pirmadienį įsigaliojusių naujų draudimų išvakarėse daug klaipėdiečių suskubo pasinaudoti proga pasiskiepyti ir pageidavo būtent „Janssen“ vakcinos, kadangi ja skiepijama vieną kartą – antruoju skiepu rūpintis nebereikia, todėl jau po dviejų savaičių galima gauti ir galimybių pasą. Šios vakcinos populiarumas esą nemažėja ir dabar, tad gyventojai iš anksto informuojami apie ribotą kiekį – tikėtina, kad šios vakcinos likučio užteks ne visiems pageidaujantiems, kiti turės išlaukti, kol Klaipėdą pasieks kita šios vakcinos siunta.

9 Comments

  1. Nesimarmaliuokit!

    Toks mirčių nurašymas „koronai” reikalingas, kad visuomenė būtų įbauginta ir imtų skiepytis. Kaip ir Galimybių paso tikslas nėra apsaugoti žmones nuo viruso – tikslas yra priversti žmones pasiskiepyti”, – įsitikinęs prof. E. Vaitkus.

    Reply
  2. Aha

    Nepriimti i ligonine nesiskiepijusiu. Tegu neuzima vietos. Patys toki likima pasirinko.

    Reply
    • Pritariu

      Tegul gydosi namie kaip išmano.

    • Aha :)))

      Gal nepriimti paskiepytų ? Gavo valdžios dovaną – vakciną ir tegul gydosi kaip išmano kada užsikrečia . O neskiepyti ” dovanos ” neėmė , mokėjo PRIVALOMĄ sveikatos draudimą , todėl juos gydyti reikia 🙂 Jaučiate kokį rašote absurdą ?

    • Too

      Tai tu cia ir rasai absurda. Galimybes buvo suteiktos visiems vienodos pasiskiepyti laiku ir nemokamai. Jei specialiai nesiskiepyji- tai jau tavo problemos, kad susergi. O privaloma sveikatos draudima moka ir pasiskiepyje zmones, taip kad nevaryk.

    • Aha :)))

      Skiepai yra neprivalomi . Nori skiepijasi , nori ne . Kame bėda su gydymu , nes PRIVALOMĄ sveikatos draudimą moka VISI ?

  3. Anonimas

    Parduotuvė „Gausa” H.Manto g. 27, Klaipėdoje, ne tik, kad netikrina GP, bet ir „mėto” pašaipias replikas juos rodantiems žmonėms. Vakar, ryte, teko apsilankyti. Nužiūrėjau daiktus vaikams. Abejojau dėl dydžių. Šiandien vėl grįžau su išmatavimais. Vakar pardavėja nė nežvilgterėjo į GP, šiandien jau net trys pardavėjos garsiai replikavo juos rodantiems žmonėms. Kažkas kovoja dėl vietos reanimacijoje, o kažkam – pretekstas ” pažvengti”

    Reply
  4. T

    Klaipėda sputiniko laukia, tegu dvesia, negaila.

    Reply
    • artiomas

      pasirodo dar yra tik laukiančių sputniko, tačiau T jau gavo tą sputniką, kuris įpila pyktį ir todėl rašo „tegu dvesia, negaila.”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This