COVID-19: mirtis ir toliau renkasi neskiepytus, daugiausia protrūkių – ugdymo įstaigose

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje nustatyti 1402 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Ištyrus 25 163 mėginius, juose rasta 5,5 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 130 žmonių. Tiek pat, patikslintais duomenimis, buvo ir pirmadienį, o antradienį – 118.

Antra diena iš eilės paskiepytųjų Klaipėdoje duomenys neskelbiami. Palmiros Mart nuotr.
Viena iš netekčių – Klaipėdoje

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 24,6 proc., Klaipėdoje – 25,8 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo 1115 iki 1124,5 atvejų, šalyje jis padidėjo nuo 504,5 atvejų iki 522.

Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka trečioje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių. Blogiausia padėtis vis dar yra Rietavo savivaldybėje (1532,5), geriausia – Kupiškio rajono savivaldybėje (124,5).

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtęs 12 421 žmogus, pasveikusiais laikomi 295 017.Klaipėdoje šiuo metu serga 1395 gyventojai, o pasveikusiųjų skaičius jau yra 18 076 : per parą pasveiko 6 klaipėdiečiai.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašą papildė 9 gyvybės ir bendras mirčių skaičius šalyje jau pasiekė 4849. Visi mirusieji buvo nepaskiepyti, o 4 iš jų priklausė 60-69 metų amžiaus grupei.

Klaipėdoje fiksuota viena mirtis ir čia bendras aukų skaičius jau pasiekė 198.

Antradienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti net 112 pacientai. Statistikos departamentas skelbia, kad šiuo metu visose Lietuvoje ligoninėse yra užimtos 992 „kovidinės“ lovos iš 1367-ių.

Antradienį šalyje dalinai paskiepyti 1996 žmonės, pilnai – 4242. Trečią vakcinos dozę gavo 1436 gyventojai.

Antra diena iš eilės paskiepytųjų Klaipėdoje duomenys neskelbiami, nes vyksta švieslentės atnaujinimas, kurią baigus bus rodomi ir trečiąja doze paskiepytųjų skaičiai.

Šiuo metu Klaipėdoje fiksuoti 59 aktyvūs protrūkiai, iš jų 35 – ugdymo įstaigose.

Dirbs mobilios komandos

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad blogėjant epidemiologinei situacijai dėl COVID-19 ligos Lietuvos savivaldybės atnaujins mobilių komandų paslaugas, kurios savivaldybės teritorijoje turės teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas koronaviruso infekcija sergantiems ir rizikos grupei priklausantiems asmenims jų namuose arba socialinės globos namuose.

Savivaldybės administracija iš savivaldybės teritorijoje esančių sveikatos priežiūros įstaigų, nepriklausomai nuo pavaldumo turės suformuoti bent vieną komandą savo teritorijoje COVID-19 sergantiems ir rizikos grupei priklausantiems asmenims. Rizikos grupei priskiriamos nėščios moterys, 65 metų amžiaus ir vyresni asmenys arba žmonės, sergantys lėtinėmis ligomis. Mobilios komandos paslaugos būtų teikiamos jų namuose arba socialinės globos namuose.

Tokią mobilią komandą turėtų sudaryti šeimos gydytojas, bendrosios praktikos slaugytojas (arba bendruomenės slaugytojas) ir slaugytojo padėjėjas. Komandos nariai gali būti iš skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų.

Pagal nustatytą tvarką, koronaviruso infekcija sergantis ir rizikos grupei priklausantis pacientas, atsiradus naujų simptomų arba pablogėjus sveikatos būklei, nedelsdamas turi kreiptis į savo šeimos gydytoją arba pirmines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiantį vidaus ligų gydytoją, vaikų ligų gydytoją. Šis, nustatęs, kad pacientui reikalinga kontaktinė konsultacija, turės nukreipti į mobilią komandą. Komanda pas pacientus turėtų vykti paciento kreipimosi dieną.

Mobili komanda paslaugas teiks kasdien nuo 8 val. iki 20 val. Kitu paros metu, pablogėjus paciento sveikatos būklei, jis turėtų kviestis greitąją medicinos pagalbą.

4 Comments

  1. Talk

    Laikas neskiepytiems pradėti mokėti už gydymą.

    Reply
    • Anonimas

      And it’s time for ignorant fools like you to realise that the vaccinated spread it just as much as the unvaccinated.

    • Anonimui

      Nereikia suplakti visko į vieną vietą. Niekas tikriausiai nesiginčija dėl viruso sklaidos. Esmė ta, kad nesiskiepijantys yra puiki terpė virusui mutuoti, o paskui užkiša sveikatos įstaigas ir mažėjant paslaugų prieinamumui kenčia dėl to kiti. Nekalbant apie tai, kiek visiems kainuoja tokių kovidinių gydymas

    • Anonimui

      Pats neišmanėlis. Vakcinuoti mažiau serga, mažiau miršta ir mažiau kelia problemų gydymo įstaigom.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This