Klaipėdos krematoriumo veiklos startas – dar šiemet

Verslas

Šalia Lėbartų kapinių statomame ritualinių paslaugų komplekse jau montuojama kremavimo įranga.

„Nepalanki statyboms praėjusi žiema ir dėl koronaviruso pandemijos sutrikęs statybinių medžiagų tiekimas pakoregavo krematoriumo pabaigtuvių datą, tačiau dabar visi darbai vyksta maksimaliai sparčiai. Praėjusią savaitę atvyko rangovai iš Italijos, kurie sumontuos atgabentą kremavimo krosnį ir filtrus“, – pranešime cituojamas projekto vystytojas Stasys Gvažiauskas.

Teigiama, kad JAV – Italijos kompanijos „Gem Matthews“ pagaminta įranga leis kremavimo paslaugą suteikti per vieną valandą, kai senesnės kartos krematoriumuose klientai turėdavo laukti tris ir ilgiau. Projektinis naujojo krematoriumo našumas yra 20 seansų per parą.

Jau veikiančiame krematoriumo interneto puslapyje skelbiama, kad velionio artimųjų pageidaujamu laiku atliekama kremacija kainuos 382 eurus, kremavimas per 48 valandas – 310 Eur. Analogiškas kainas taiko ir Kėdainiuose šiuo metu veikiantis krematoriumas.

Be kremavimo paslaugų komplekse bus teikiamos laidotuvių paslaugos, bus prekiaujama joms reikalingomis prekėmis,  taip pat bus galima su mirusiuoju atsisveikinti nuotoliniu būdu.

Šiuo metu aplink naująjį Klaipėdos ritualinių paslaugų kompleksą klojamos trinkelės, sodinama veja, atliekami kiti aplinkos tvarkymo bei apšvietimo įrengimo darbai. Po kremavimo įrenginių instaliavimo pastatas bus užsandarintas, atliekami vidaus apdailos darbai.

Preliminariai numatoma, kad krematoriumas pradės veikti šių metų gruodį.

Ritualinių paslaugų kompleksas statomas pagal Vilniaus architektų kompanijos UAB „AEXN“ parengtą projektą. Netaisyklingo apskritimo formos pastatą sups dekoratyvinės pievelės, apželdinti pylimai, medžių giraitės, o ateityje bus įrengtas ir kolumbariumas.

1 Comment

  1. rene

    SVEIKI-KADA ATSIDARYS KLAIPEDOJE KREMATORIUMAS,?ACIU

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Temos

Naujos vietos Klaipėdos kapinėms paieška: rengs dar vieną galimybių studiją (atnaujinta)

Panašu, jog buvęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas buvo teisus, prieš metus teigęs, jog klaipėdiečių palaikų laidojimui skirtos naujos vietos ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Transportas

Kaip autobusai veš į kapines?

Jau savaitę į miesto kapines važiuoja papildomi autobusai. Laikinieji tvarkaraščiai yra paskelbti Klaipėdos keleivinio transporto tvarkaraščių skiltyje. Sąlygos lengvaisiais automobiliais ...
2023-11-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Šalia Lėbartų esančio antrojo krematoriumo savininkai viešumo nevengia? (papildyta)

Gargždų gyventoja Danguolė, „Atviroje Klaipėdoje” neseniai perskaičiusi apie šalia Lėbartų kapinių pradėjusį veikti Vakarų Lietuvos krematoriumą, pageidavo, jog parašytume ir ...
2022-10-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This